BLOG

BLOG

ANADOLU YAKASI GEZİ REHBERİ


anadolu yakası

Dünyanın en güzel şehri İstanbul, yüzyıllar boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Bunca kültürün bu topraklardan geçmesi, İstanbul’un çeşitli bir hal almasını sağlamıştır. Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası, ziyaretçilerine bambaşka deneyimler sunmaktadır. Anadolu Yakası, Avrupa Yakası’na göre biraz daha sakin ve huzurludur. Bu yüzden ziyaretçisi bunun doğrultusunda şekillenmiştir. Hatta Lamartine'in ''Dünyaya son kez bakacaksın deseler, bu bakışı İstanbul'un Çamlıca Tepesi'nden yapmak isterdim.'' sözü buradaki sakinliği, huzuru ve nostaljiyi oldukça iyi bir şekilde anlatmaktadır. Haydi gelin, hep birlikte Anadolu Yakası gezi rehberine bir göz atalım. 

 

Anadolu Yakası’nda gezilecek yerler nerelerdir?

Anadolu Yakası, birçok farklı kültür mirasını bünyesinde barındırır. Bu yüzden, her bir yanı görülmeye değerdir. Fakat mutlaka görülmesi gereken ilçe ve semtleri arasında; Beylerbeyi, Beykoz, Çubuklu, Paşabahçe, Çengelköy, Kadıköy, Kandilli, Kanlıca, Poyrazköy, Kuzguncuk, Şile, Bağdat Caddesi, Polonezköy, Üsküdar yer almaktadır. Mutlaka görülmesi gereken tarihî yerleri arasında ise; Anadolu Hisarı, Anadolu Kavağı, Kız Kulesi, Yoros Kalesi, Küçüksu Kasrı, Sevda Tepesi, Adile Sultan Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Mihrimah Sultan Camii, Haydarpaşa Garı, Çamlıca Tepesi, Oyuncak Müzesi, Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii, Üsküdar Yeni Valide Camii ve Cemile Sultan Korusu yer almaktadır.

 

Anadolu Yakası’na ne zaman gidilir?

anadolu yakası gezi rehberi

Anadolu Yakası yılın dört mevsiminde de turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Her mevsim bu yakanın farklı bir halini görmek mümkündür. İlkbaharda açan çiçekleri, sonbaharda sararan bitki örtüsü sizi kendine aşık eder. Diğer bir yandan kışın da mükemmel bir görüntüye bürünür. Bu yüzden her mevsim güzel oluşunu göz önünde bulundurduğumuzda ‘’Anadolu Yakası’na şu mevsim gidilir.’’ demek doğru olmayacaktır. Bu yüzden zevkler doğrultusunda bir seçim yapılmalıdır.

 

Anadolu Yakası’nda nerede kalınır?

Anadolu Yakası’nda nerede kalınır

İstanbul Anadolu Yakası’nda konaklama alternatiflerini incelerken, ziyaret amacına göre seçim yapmak oldukça önemli bir durumdur. Bu yüzden; alışveriş için gelindiyse alışveriş bölgelerinin yoğunlaştığı yerlerde kalmaya, tarihî gezi amaçlı gelindiyse bu noktalara yakın yerlerde konaklamaya özen gösterilmelidir. İstanbul Anadolu Yakası’nın gözde ilçeleri arasında ise Kadıköy, Üsküdar ve Maltepe bulunmaktadır. 

 

Anadolu Yakası’nda ulaşım

kadıköy

İstanbul'a uçak ile ulaşım sağlayanlar Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, otobüs ile ulaşım sağlayanlar Harem Otogarı'ndan istedikleri her noktaya gidebilmektedirler. Kadıköy- Tavşantepe ve Üsküdar- Yamanevler metro hattı, Kadıköy- Moda tramvay hattı, metrobüs, vapur ve otobüs hatları ile her noktaya ulaşım sağlayabilmektedir. İstanbul’da bulunan ulaşım hatları birbirlerine bağlı oldukları için oldukça kolay bir şekilde seyahat etmek mümkündür.

 

Anadolu Yakası’nda ne yenir?

İstanbul’dan birçok medeniyet geçtiği için mutfak kültürü oldukça geniştir. Bu yüzden her bölge farklı lezzetleri ziyaretçilere sunar. İstanbul’da denenmesi gereken sokak lezzetleri arasında; çiğ köfte, balık ekmek, midye dolma, turşu suyu, halka tatlısı, kestane kebap, kâğıt helva, kokoreç ve köfte ekmek gibi lezzetler bulunur. Bunların yanı sıra Kadıköy ve çevresinde yeni nesil çaycılar ve kahveciler de ziyaret edilebilir.

 

Anadolu Yakası’nın en keyifli lokasyonlarından biri olan Maltepe’de yer alan Elite World Grand İstanbul Küçükyalı'nın modern bir anlayışla dekore edilen konforlu odalarında, kusursuz deniz ve Prens Adaları manzarası eşliğinde konaklama deneyiminizi unutulmaz bir anıya dönüştürmek için size en uygun odayı seçin ve anın keyfini yaşayın! Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz: Elite World Grand İstanbul Küçükyalı

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: