BLOG

BLOG

İSTANBUL'A YAKIN SAKİN BİR GÜN GEÇİREBİLECEĞİNİZ KIYI KÖYLERİ


İstanbul gibi milyonlarca insanın yaşadığı bir metropolde; şehrin kalabalığı, sıkışık trafik, yoğun ve stresli iş hayatı, bitmek bilmeyen koşuşturmalar sizi bunaltıyor olabilir. Bu yoğunluk içerisinde kafa dinlemek için bir iki günlüğüne sakin bir yerlere gitmek istiyorsanız, sizin için İstanbul'un yanı başında bulunan kıyı köylerini derledik.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul'daki En Güzel Piknik Yerleri

Karaburun Köyü

Karaburun köyü

Arnavutköy'de bulunan Karaburun Köyü, Boğaz girişine yaklaşık 25-30 km uzaklıkta yer alıyor. Bir sahil köyü olması nedeniyle özellikle yaz aylarında tercih edilebilecek harika bir yer. Sıcak havalarda uzun ve geniş plajlarında yürüyüş yapıp denize girebileceğiniz bu köy, günübirlik gezmek isteyen İstanbullular için birebir.

 

Garipçe Köyü

Mavi ve yeşilin güzelliğinin tadını aynı anda çıkarmak istiyorsanız, gidebileceğiniz en iyi yerlerden bir tanesi Garipçe Köyü. Üstelik Sarıyer'e 10 km uzaklıkta olduğu için gidip gelmesi kolay olan sahil köylerinden bir tanesi. Köyün girişindeki tarihi Garipçe Kalesi, ziyaretçiler için eşsiz bir manzara sunuyor. Bir tatil günü sabah vakitlerinde gidip köy kahvaltınızı ettikten sonra doğayla iç içe bir gün geçirip denize girebilirsiniz.

 

Rumeli Feneri Köyü

Rumeli Feneri Köyü

İsmini, içinde bulunan deniz fenerinden alan bu köy, Rumeli'nin en kuzeyinde yer alıyor. Deniz kenarında sakin bir yerde çay içmek isterseniz bir hafta sonu Rumeli Feneri Köyü'nü ziyaret edebilirsiniz. Köyün önüne 17. yüzyılda inşa edilmiş, hem Karadeniz'in Marmara'ya bağlandığı hem de Avrupa ve Asya'nın buluştuğu konumda bulunan Topçu Kalesi'ni de gezip görebilirsiniz.

 

Kilyos

Kilyos

Avrupa yakasının Karadeniz kıyısında bulunan Kilyos, İstanbul'un yakınlarındaki en temiz denize ve plaja sahip olan yerlerden biri. Belgrad Ormanları'nın yeşillikleri içinden geçerek ulaşabileceğiniz bu köy, özellikle yaz aylarında denize girmek için en çok tercih edilen köyler arasında yer alıyor. Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos'a giderek yeşil alanlarında piknik yapabilir, uzun ve geniş plajlarında yürüyebilir ve serin sularında yüzebilirsiniz. Günün sonunda ise Kilyos'un şirin çarşısında alışveriş yapabilir, tarihi Kilyos Kalesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

 

Ağva

Ağva

Yaz mevsiminde hafta sonları kalabalık olsa da, İstanbullular için en iyi günübirlik gezi yerlerinden birisi de Ağva. Yemyeşil yürüyüş parkurları ve piknik alanları, koylar ve şelaleler içerisinde doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler için harika bir yer. Sıcak yaz günlerinde isterseniz denize girip ferahlayabilir, isterseniz Göksu Nehri kenarında serin serin oturabilirsiniz.

 

Durusu Köyü

Durusu Köyü

Terkos Gölü olarak da bilinen Durusu Gölü'nün de bulunduğu bu şirin köy, doğa ile iç içe sakin bir gün geçirmek isteyenler için en ideal köylerden birisi. Bir hafta sonu bu köyü ziyaret ederek göl kenarında yemyeşil alanlarda yürüyebilir veya piknik yapabilirsiniz.

 

Demirciköy

Demirciköy

İstanbul'un Karadeniz kıyısında bulunan Demirciköy, her mevsim ziyaret edip hoş vakit geçirebileceğiniz yerlerden biri. Sonbahar ve kış aylarında sahilde bulunan salaş restoranlarda kahvaltı edebilir veya akşam yemeği için güzel bir balık yiyebilirsiniz. Yaz aylarında ise Uzunya ve Dalia koylarında denize girebilir, çimlerde uzanıp dinlenebilirsiniz.

 

Anadolufeneri

Anadolufeneri

Rumeli Feneri Köyü'nün tam karşısında bulunan Anadolufeneri, şehrin kalabalığından kaçmak isteyenler için tercih edilebilecek sahil köyleri arasında yer alıyor. İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan bu köy, 20 metre uzunluğundaki deniz feneriyle tanınıyor. Deniz ve doğanın buluşma noktalarından biri olan Anadolufeneri, sakin ve huzurlu bir hafa sonu geçirmek için ideal yerlerden biri. Akdeniz kasabalarını anımsatan evleri ve içerisinde bulunan tarihi yapıları gezebilir, dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz.

 

Riva (Çayağzı Köyü)

Riva (Çayağzı Köyü)

Eski bir Rum köyü olan ve Çayağzı Köyü olarak bilinen Riva, Anadolufeneri ve Şile arasında yer alan, İstanbullular tarafından sıkça tercih edilen bir yer. Pek çok yere göre nispeten tenha olan Riva, günübirlik tatiller veya hafta sonu için adeta bulunmaz bir nimet. Geniş ve uzun kumsallarda yürüyüş yapabilir ya da denize girebilirsiniz. Ayrıca sahilde bulunan kahvehane ve lokantalarda bir şeyler atıştırıp hoş vakit geçirebilirsiniz.

 

Elite World İstanbul Taksim ile Lüks Bir Konaklama Deneyimi Yaşayın!

Elite World İstanbul Hotel

Bu köyleri keşfetmek için İstanbul'a gelirseniz Elite World İstanbul Taksim'in konforlu hizmetinden yararlanabilirsiniz. Elite World Hotels & Resorts, İstanbul'un en harika konumlarından birinde, Beyoğlu'nda bulunan oteli ile sizlere başka bir yerde bulamayacağınız bir hizmet sunuyor. Özel tasarım mimarisi ile ferah ve lüks odaları, zengin mutfak menüsü, yüzme havuzları ve spor salonu, her türlü organizasyon için toplantı salonları ve sosyal aktivite mekanları ile konforu hissedeceğiniz bir konaklama imkanı vadediyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: