BLOG

BLOG

İŞ SEYAHATİ YAPACAKLAR İÇİN VALİZ HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI


İş için ne kadar sık seyahat ediyor olursanız olun, valiz hazırlamak her seferinde düşündürücü olabilir. Son dakikada haber verilen bir konferans ya da yurt dışı seyahati için organize olmak, keyifli bir tatil valizi hazırlamaya benzemez. Seyahat ederken ihtiyaç duyacağınız tüm teknolojik ekipmanı geride bırakmadan hafif bir bagaj ile yolculuk etmek isteyeceğinize eminiz. Ancak seyahatinizin süresini göz önünde bulundurarak valizinize koyacaklarınızın listesi giderek artıyorsa endişelenmeyin. Bir profesyonel gibi hazırlanmanızı sağlayacak bazı ipuçları ile kısa sürede eksiksiz bir valiz hazırlayabilirsiniz. İşte, bir sonraki seyahatinizde valiz hazırlamayı dert etmenizi engelleyecek bazı püf noktaları...

 

1. Valizinizi Toplamaya Başlamadan Önce Bir Liste Oluşturun

Eksiksiz bir valiz hazırlamanın yolu, organize olmaktan geçiyor. Evraklar ile giysiler arasında kaybolmadan önce işe kendinize bir kontrol listesi hazırlayarak başlayın. Listenizi; seyahatinizin süresini, niteliğini ve diğer şartları göz önünde bulundurarak ihtiyaç duyacaklarınızı kapsayacak biçimde oluşturmaya dikkat edin.

 

2. Doğru Bavulu Seçmeye Özen Gösterin

 Doğru Bavulu Seçmeye Özen Gösterin

Kusursuz bir organizasyon becerisine sahip olsanız bile doğru bavulla seyahat etmiyorsanız işler zorlaşabilir. Uzun uçak yolculukları sonrasında valiz sırası beklemek yerine uygun boyutlarda bir el bagajı ile seyahat etmek size zaman kazandırabilir. Ancak ihtiyaç duyduğunuzdan daha küçük bir valiz seçmek, birden fazla çanta hazırlamanızı gerektirebilir. Bu nedenle yolculuğunuzun süresine bağlı olarak ihtiyaç duyduğunuz boyutta bir valiz ile seyahate çıktığınızdan emin olun. Hareket kabiliyeti yüksek, hafif ancak dayanıklı bir valize yatırım yaparak tatsız kazaların önüne geçebilirsiniz.

 

3. Kıyafetlerinizi Planlayarak Seçin

​​​​ Kıyafetlerinizi Planlayarak Seçin

Bir iş seyahatine çıktığınıza göre valizinizde toplantılara uygun seçimlere yer vermeniz şart. Takım elbiseleri özel kılıfları içinde taşımak, yerden tasarruf etmenizi sağlayabilir. Ne giyeceğinizi baştan aşağı planladıktan sonra bavulunuza yerleştirmek, sizi gereksiz eşya yükünden kurtarır. Her toplantı ve etkinlik için uygun kıyafeti yanınızda bulundurduğunuzdan emin olun ancak abartıya kaçmayın. Ufak aksesuarlarla bir takımı kolaylıkla farklılaştırabileceğinizi de göz ardı etmeyin.

 

4. Seyahat Boyu Ürünleri Tercih Edin

Seyahat Boyu Ürünleri Tercih Edin

Valizde oldukça fazla yer kaplayan şampuan, makyaj malzemesi ve duş jeli gibi ürünlerin seyahat boylarını seçebilirsiniz. Ancak sevdiğiniz veya kullanmak zorunda olduğunuz ürünlerin seyahat boyları yoksa üzülmeyin. Kozmetik marketlerden satın alacağınız boş seyahat şişelerini kullanabilirsiniz. Bu ürünleri dökülme riskine karşı kilitli poşetlere koyduktan sonra bavulunuza yerleştirmeyi ihmal etmeyin. Ağır bir bagaj yükü yerine daha hafif bir seyahati tercih edin.

 

5. Günlük Kıyafetleri İhmal Etmeyin

Günlük Kıyafetleri İhmal Etmeyin

Her ne kadar seyahatiniz iş odaklı olsa da bu durum, rahat kıyafetlere ihtiyaç duymayacağınız anlamı taşımaz. Toplantı sonrasında size kalan zamanı takım elbise içinde geçirmek istemezsiniz, öyle değil mi? Akılcı ve mevsime uygun seçimlerle rahat ve spor parçaları valizinizden eksik etmeyin. Yaz aylarında birden fazla tişörte yer açmak kadar serin havalarda kalın bir hırka bulundurmak da önem taşır. Ayrıca valizinizi pijama, yedek iç çamaşırı ve yedek çorap koymadan kapatmayın.

 

6. Seyahate Rahat Bir Ayakkabı ile Başlayın

seyahate rahat bir ayakkabı ile başlayın

Uçaktan iner inmez toplantıya yetişmeniz gerekmiyorsa şanslısınız. Rahat bir spor ayakkabı ve spor kıyafetlerle yolculuğa çıkabilirsiniz. Ancak valizinizi bile açmadan bir toplantıya girmek zorundaysanız ayakkabı seçiminizi dikkatli yapın. Ayağınızı sıkmayan, şık ve klasik bir seçim yapmak; çantanızdan bir ayakkabının azalmasını sağlar. Ayrıca valizinizde daha rahat bir ayakkabıya yer verme şartı ile kısa topuklu siyah bir ayakkabı da joker görevi görebilir.

 

Ev Konforunu Arayanlar, İş Seyahatlerinde Elite World Kalitesini Tercih Ediyor!

Üstün bir hizmet anlayışıyla misafirlerini ağırlayan Elite World, deneyimli ekibi ile iş dünyasına özel çözümler sunuyor. Toplantı oteli olarak tasarlanan Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, konforlu bir konaklamanın ötesinde büyük bir özenle ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Elite World İstanbul Florya ise lüks odalarıyla seyahatlerinde konfordan ödün vermek istemeyenlere kusursuz bir deneyim yaşatıyor. Siz de iş seyahatlerinizi sıradanlıktan kurtararak bambaşka bir keyfe dönüştürmek isterseniz Elite World Hotels & Resorts'i tercih edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İş ve Özel Hayat Dengesini Kurmanın 5 Olumlu Etkisi

İş Yerinde Verimli Çalışmanızı Sağlayacak 10 Öneri

İş Hayatında Doğru İletişim Kurmanın Yolları

İş Hayatı İçin Faydalı Olabilecek Beden Dili Kuralları