BLOG

BLOG

SADECE SIKLIKLA İŞ SEYAHATİ YAPANLARIN BİLEBİLECEĞİ 8 DURUM


iş seyahati

İş gereği sürekli seyahat ediyorum! Bu cümle size aşırı tanıdık geldi değil mi? Hani tanıdıklarınızın ‘’Yahu sen ne kadar geziyorsun öyle, Instagram’dan görüyoruz!’’ dediği ama sizin yoğun bir şekilde işiniz için koşturduğunuz o seyahatler! Artık bir profesyonel oldunuz, biliyoruz. Eğer siz de sık sık iş seyahati yapıyorsanız, biraz sonra söyleyeceklerimiz size çok tanıdık gelecek. İşte sadece sıklıkla iş seyahati yapanların bilebileceği 8 durum...

 

Yeni yerler keşfetmeyi seversiniz

Aslında iş seyahatlerini biraz da bu yüzden seviyorsunuz. İş seyahatlerine çıktığınız bazı zamanlar hiç vaktiniz kalmıyor ya da küçük bir vaktiniz oluyor. İşte bu zamanlarda yeni yerler keşfetmeyi seviyorsunuz. O küçük zamanları birbirinden güzel anılarla dolduruyorsunuz. Yeni kültürler, yeni yerler görüyorsunuz. E tabii ki bu yeni keşiflerinizle ilgili birkaç sosyal medya paylaşımını da eksik etmiyorsunuz. Bundan dolayı da tanıdıklarınızdan sık sık ‘’Hiç yerinde durmuyorsun, sürekli geziyorsun!’’ cümlelerini duyuyorsunuz. 

 

Seyahatlerden asla eliniz boş dönmezsiniz

Seyahatlerden asla eliniz boş dönmezsiniz

Bu bazen kendi isteğiniz çerçevesinde, bazen de zorla oluyor. Sevdikleriniz için küçük hediyeler almayı seviyorsunuz. Tabii ki size gerek kalmadan kendi istekleri olan tanıdıklarınız da oluyor. Örneğin şu tarz cümleleri sık sık duyuyorsunuz: ‘’Ya sen X yere mi gidiyorsun? Ben bir teknolojik cihaz alacağım fakat burada çok pahalı; parasını versem bana oradan alır mısın? Orada çok ucuzmuş.’’

 

Seyahatlerin profesyoneli olursunuz

iş seyahati

İş seyahatlerinde ortaya çıkabilecek her aksaklık hususunda bilgi sahibi olmuşsunuzdur. Uçakta nereden yer alınır, hangi boyun yastığı daha rahattır, seyahat esnasında nasıl beslenilmelidir, yolculuk esnasında zaman nasıl değerlendirilir, bavul nasıl hazırlanır; hepsi hakkında eksiksiz bilgi ve deneyime sahipsinizdir.

 

Otel odası kokusunu ezbere bilirsiniz

Otel odası kokusunun ne demek olduğunu çok iyi bilirsiniz. Aslında içten içe otel odasında kalmayı da çok seversiniz. Çünkü bu size tarif edilemez bir keyif verir. Fakat evinizin tadının ayrı olduğunu da bilirsiniz.

 

Yepyeni tatlar keşfedersiniz

İş seyahatlerinizin aralarına sıkıştırdığınız keşifler arasında, yeni lezzetler de vardır. Sokak lezzetlerinden en güzel restoranlara kadar birçok lezzet noktasını araştırır; mutlaka tadarsınız.

 

İflah olmaz bir araştırmacısınızdır ve gideceğiniz yerler için epey hazırlanırsınız

Yeni bir şehre veya yeni bir ülkeye gitmeden önce orası hakkında araştırma yapmayı seversiniz. Hatta öyle ki telefonunuz gideceğiniz lokasyonlarla ilgili bilgilerle dolup taşar. Çünkü gideceğiniz yerde zamanı en iyi şekilde kullanmayı ve işten kalan vakti en güzel şekilde değerlendirmeyi hedeflersiniz. Telefonunuzun hava durumu kısmında asla tek yerin hava bilgisi yoktur, en az 5 lokasyonun hava durumunu görmek mümkündür.

 

Seyahat dönüşünde iş bitti sanırsınız ama…

İş seyahatlerinden sonra işlerin biteceğini sanırsınız ama seyahatin başarılı geçmesi durumunda iş yükünüz daha da artar. Bu durum hem sevinç hem de yorgunluk anlamına gelir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İş Seyahatine Çıkacaklara Öneriler

İş İçin Konaklama Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Avrupa'da Ucuz Seyahat Etmenin 12 Yolu

Seyahat Etmek İçin Para Biriktirmenin 9 Yolu