BLOG

BLOG

İŞ SEYAHATİNE ÇIKACAKLARA ÖNERİLER


 

İş seyahatleri, genelde en başından sonuna kadar, son derece yoğun geçen programlardan oluşur. Gerek fiziksel gerekse zihinsel olarak; başlı başına yorucu olacağı için de, önceden planlamadığınız birçok şey, size zaman kaybettirip daha fazla yorulmanıza neden olabilir. Bundan daha da kötüsü, unuttuğunuz bazı şeyler yüzünden, iş seyahatiniz son derece verimsiz geçebilir. Bu yüzden iş seyahatine çıkmadan önce yapacağınız hazırlıklar konusunda son derece dikkatli davranmanız gerekiyor.

İşte iş seyahatine çıkmadan önce mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken bazı öneriler.

1. Yanınıza fonksiyonel ve buruşmayacak kıyafetler almalısınız.

Bavul hazırlarken yanınıza alacağınız kıyafetler konusunda son derece seçici olmalısınız. Seyahatin iş dışındaki kısmını da düşünerek; yanınıza az sayıda ancak son derece fonksiyonel olabilecek kıyafetler almalısınız. Ayrıca buruşmayan kıyafetler ve rahat ayakkabılar, iş seyahatlerinin en ideal eşyalarındandır. Kozmetik ürünlerinizin ise seyahat boyu olanlarını tercih etmeniz, kapladığı yer bakımından çok daha mantıklı olacaktır. Ayrıca; bu kıyafetleri seçerken, gideceğiniz yerin hava durumunu da göz önünde bulundurmayı unutmayın.

 

2. Uçakta vejetaryen yiyecekler tercih etmelisiniz.

Tam da bir iş seyahati için yola çıkmışken, midenizi bozmak istemezsiniz herhalde, değil mi? Bu yüzden uçaktayken ağır ve yağlı yemeklerden mutlaka uzak durmalısınız. Bunun yerine tercih edeceğiniz hafif yiyecekler hem midenizi rahatsız etmez hem de lezzet konusunda daha risksizdir.

 

3. Kartvizitlerinizi de yanınıza almayı kesinlikle unutmamalısınız.

İş seyahatleri, yeni insanlarla iş bağlantıları kurmak için ideal yerlerdir. Bu yüzden yanınızda mutlaka, bolca kartvizit bulundurmalı ve bunları da gün içinde kolayca erişebileceğiniz yerlerde taşımalısınız.

 

4. Yol planı ve toplantı bilgilerinden tam anlamıyla emin olmalısınız.

Toplantınız veya görüşmeniz tam olarak nerede? Hangi saatte, nerede olmalısınız ve oraya ne şekilde gideceksiniz? Tüm bu soruların cevaplarını, iş seyahatinizden önce eksiksiz bir şekilde cevaplamanız gerekiyor. Bu yüzden yanınızda mutlaka o yerle ilgili bir harita ve yol planı bulundurmalı; hangi vasıtalarla ulaşım sağlayacağınızı da önceden öğrenmelisiniz.

 

5. İş dışındaki vaktinizi önceden planlamalısınız.

Bir seyahat, iş için dahi olsa, eğer bunun dışında vaktiniz olacaksa; bu kısıtlı vakti mutlaka önceden planlamalısınız. Görmek istediğiniz yerleri veya almak istediğiniz şeyleri önceden araştırarak, yerleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü bu tarz bir planlama, zaman kazanmanızı sağlayacaktır.

 

6. Pasaport, kimlik ya da seyahatle ilgili diğer belgeleri, seyahatten önce mutlaka kontrol etmelisiniz.

Pasaport kimlik veya diğer gerekli belgelerden birini unutmanız, o iş seyahatinize gidememeniz gibi kötü sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden bu tarz belgelerin yanınızda olduğundan, evden çıkmadan önce emin olmalısınız.

 

7. İşinizle ilgili teknik ekipmanları yanınıza aldığınızdan emin olmalısınız.

Diyelim ki, katılacağınız toplantı için en gerekli ekipman laptopunuz. Ancak siz seyahate çıkarken onun şarj aletini yanınıza almayı unuttunuz! Düşüncesi bile insanı dehşete düşürüyor değil mi? İşte bu tarz sıkıntılar yaşamamak için, çantanızı hazırlarken; şarj aleti, yedek bir batarya, usb flash bellek gibi ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz tüm teknik ekipmanları yanınıza aldığınızdan mutlaka emin olmalısınız. 

 

8. İhtiyaç duyabileceğiniz bazı küçük detayları da yanınızda bulundurmalısınız.

Örneğin seyahat sırasında sürekli yanınızda taşımanız gereken belgeler için küçük bir çanta, otelde az sayıda priz bulunması ihtimaline karşı bir çoklu priz, yedek pil; ufak bir ilk yardım çantası... Tüm bunlar küçük detaylar gibi gözükse de ihtiyaç anında gerçekten hayat kurtarıyor. Bu yüzden siz siz olun, seyahat çantanızı hazırlarken olabildiğinde detaycı düşünün!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Günümüz İş Yaşamının En Temel Sorunlarından biri: Mobbing. Nedir? Ne Yapılmalı?

Uzun Toplantıları Başarılı Bir Şekilde Geçirmek İçin Neler Yapmalıyız?

Startup Nedir? Başarılı Bir Startup Oluşturmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş Hayatımızı ve Ofis Yaşamımızı Çekilmez Kılan 10 Karakter