BLOG

BLOG

AVRUPA'DA UCUZ SEYAHAT ETMENİN 12 YOLU


avrupa seyahat

Eğitim, turistik veya iş amaçlı… Her ne sebeple olursa olsun dikkat edeceğiniz birkaç önemli nokta ile Avrupa’da ucuza seyahat etmek mümkün. İşte Avrupa’da seyahat ederken işinize yarayacak bazı püf noktalar…

 

Doğru tarih seçimi

Avrupa’da ucuza seyahat etmek, daha Avrupa’ya varmadan başlar. Bu yüzden seyahat öncesinde detaylı bir planlama gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken ilk nokta, doğru tarihleri seçip seçmediğiniz konusudur. Bir ülkenin veya bir şehrin en çok tercih edilen zamanları, genellikle fiyatların da en pahalı olduğu zamanlardır. Bu yüzden tarihlerinizi, şehrin veya ülkenin karakteristik özelliklerinden tam anlamıyla ödün vermeden seçebilirsiniz. Mesela, bir şehrin en güzel zamanı yaz mevsimi ise ilkbaharda gitmeyi düşünebilirsiniz.

Bunlara ek olarak uçak biletinizi mutlaka çok önceden alın ve mil kampanyalarını sürekli olarak takip edin. Mil kampanyaları ile mil hediyesi kazanabileceğiniz gibi bazı yabancı ve Türk forumlarından da ucuza mil satın alabilirsiniz.  

 

Otobüs şirketlerini detaylı araştırmak

Avrupa’ya vardınız ve gitmeniz gereken 6-7 saatlik bir yolunuz var. Evet, uçak gerçekten rahat bir seçenek olabilir. Fakat konu Avrupa’da ucuza seyahat etmek olduğunda, bu isteğinizi kısa süreliğine bastırabilirsiniz. Çünkü otobüs şirketleri ulaşımınızı oldukça ucuza sağlayabiliyor. E tabii buna ek olarak tren de kullanabilirsiniz.

 

Couchsurfing ve hostel

Seyahatiniz boyunca gezginler için ücretsiz konaklama imkânı sağlayan Couchsurfing gibi siteleri mutlaka ama mutlaka değerlendirin. Muhteşem insanlarla tanışabilir ve konaklamaya hiç para harcamayabilirsiniz. Eğer bu tarz şeyleri sevmiyorsanız 5 yıldızlı oteller yerine hostelleri de tercih edebilirsiniz. Ucuza konaklama alternatifi olan hosteller 10- 20 TL gibi düşük ücretler ile kiralanabiliyor.  

 

Pazarlık, pazarlık, pazarlık!

Öyle ‘’Yabancı yere gidiyorum, olmaz şimdi…’’ gibi düşünceleri bir kenara bırakın. Mutlaka ama mutlaka pazarlık yapın.

Döviz bozdurmak için bankaları tercih etmek

İyi ama neden? Çünkü komisyoncular paranızı yüksek kesintilere uğratabilir. Tabii ki Avrupa’nın her tarafında bu durum böyle değil. Bu yüzden mutlaka karşılaştırma yapın.

 

Yiyecek ve içecek harcamaları

İşte burası oldukça önemli! Eğer sıkı bir gezgin olmak istiyorsanız mutlaka ama mutlaka teknolojiden tam anlamıyla verim almalısınız. Burada da ilk başta çevrimdışı harita uygulamaları devreye giriyor. Gitmek istediğiniz yere gitmeden önce süpermarketleri çevrimdışı haritanıza indirin. Hatta öncelikli olarak Türkiye’de kısa bir araştırma yapın ve notlar çıkartın. Bu sayede kendinize 3- 4 öğün yemek hazırlayarak, çantanızda her daim yemeğinizi taşıyabilir ve gereksiz harcamalardan kaçınabilirsiniz.

 

Alışveriş tutkusunu bir süreliğine kenara bırakmak

Ülkeye özel ve aşırı güzel bir şey görmedikçe alışveriş yapmamaya çalışın. Yoksa bırakın seyahat etmeyi, borç istemek için yakınlarınızı aramak durumunda bile kalabilirsiniz.

 

Yürümek güzeldir!   

yürümek

Avrupa’da bazı şehirlerde ulaşım bir turist için pahalı olabiliyor. Bu yüzden eğer yürüme mesafesinde bir lokasyonda bulunuyorsanız; mutlaka yürüyün! Eğer kiralayabiliyorsanız bisiklet kiralayın. Bu sayede şehrin detaylarına ve atmosferine tam anlamıyla tanık olacaksınız!  

 

Taksimetre önemli!

Eğer taksiye ayıracak bir bütçeniz varsa tıpkı Türkiye’de olduğu gibi taksimetreye de dikkat etmelisiniz. Yoldan taksiye binmemeye çalışın. Binerseniz mutlaka ama mutlaka taksimetrenin daha önceden açık olup olmadığını kontrol edin. Hiç bu risklerle uğraşmak istemiyorsanız da duraktan taksi çağırın.

 

Öğrenci indirimi!

Öğrenci indirimi sadece Türkiye’ye özel bir durum değil. Avrupa’da birçok kafede, hostelde ve zincir şirketlerde öğrenci indirimi yapılıyor. Eğer öğrenciyseniz bu fırsatları kaçırmayın!

 

Otostop çekmek

Eğer biraz kendinize güveniyorsanız ve bölge hakkında kötü hikâyeler dinlemediyseniz otostop çekebilirsiniz. Otostopun dili dünyanın her yerinde aynıdır; elinizi kaldırmanız yeterlidir. Her otostop anısı, bambaşka insanlar tanımanızı sağlar. Ama bölgenin tehlikeli olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle otostopu tercih etmemelisiniz.

 

Ücretsiz turlar!

Size muhteşem bir haberimiz var. Üstü açık otobüsler vb. turlara paranızı kaptırmak istemiyor musunuz? O zaman direkt olarak şehrin merkez noktalarına ilerleyin. Bu sırada gözünüz pankart ve tabelalarda olsun. Avrupa’da gönüllüler ve turizm öğrencileri tarafından tamamen ücretsiz bir şekilde yapılan turlar ile saatlerce gezebilirsiniz.


 

Bu yazılarımız da ilgini çekebilir: