BLOG

BLOG

BAHARDA AVRUPA'DA KEŞFEDİLECEK SEYAHAT ROTALARI


Baharda Avrupa'da Keşfedilecek Seyahat Rotaları

İş stresinden, günlük hayatın yoğunluğundan ve aklınızı meşgul eden diğer tüm sorunlardan uzaklaşmak ve kendinizi hiç tanımadığınız bir şehrin yollarında yürürken düşünmek için hemen yurt dışı seyahat önerilerini incelemeye başlayabilirsiniz. Özellikle baharda, havaların ısınması ile beraber deniz, kum ve güneş üçlüsünün de tadını çıkarmak için erken rezervasyon yapabilir, bu sayede bütçenizden de tasarruf edebilirsiniz. Baharda doyasıya gezebileceğiniz en güzel Avrupa şehirlerini sizin için araştırdık. Bu yılki seyahat rotanızı Avrupa’ya çevirerek hayatınızda unutamayacağınız anılar elde edebilirsiniz.

 

Harikalar Diyarı Barcelona

Barcelona

İspanya’nın Madrid’ten sonra en büyük şehri olan Barcelona, her yıl dünyanın her yerinden milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Şehrin imzası haline gelen Gaudi eserleri, Barcelona’nın en çok ilgi ve dikkat çeken yönü oluyor. Akdeniz ikliminin görüldüğü destinasyon neredeyse yılın her döneminde ziyaret edilmeye müsait bir şehirdir. Mimarisi ve sanat yönü ile oldukça dikkat çeken şehir buna ek olarak geniş ve temiz plajları ile de beğeni kazanıyor.

Farklı kültürü, müzeleri, tarihi dokusu ve Gaudi eserleri ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan Barcelona’da hem gezebilir hem de denizin tadını çıkararak tatilinizi yapabilirsiniz. Kalacak yer olarak da ekonomik duruma göre pek çok seçeneğe sahip olan şehre gittiğinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında; Sagrada Familia Bazilikası, Park Güell, La Rambla Caddesi, Casa Mila, Barselona Katedrali, Poble Espanyol, Parc de la Ciutadella, Katalan Ulusal Sanat Müzesi, Santa Maria del Mar Bazilikası yer alıyor.

 

Tatilin En Romantik Adresi: Roma

Roma

İtalya’nın başkenti olan Roma, tarih boyunca önemini koruyan bir şehir olmuştur. Günümüzde de önemini korumaya devam eden şehir, hem romantik gezilerin hem de tatilin en uğrak adreslerinden oluyor. Dünyada en çok turistin ziyaret ettiği şehirlerin başında gelen Roma; tarihi yapıları, doğal güzellikleri, sanat eserleri, kültürel öğeleri ve lezzetli yemekleri ile beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

İtalyan mutfağının en ünlü yemeklerini Roma’da bulabilir ve farklı lezzetler ile damak zevkinizi ödüllendirebilirsiniz. Özellikle çeşit çeşit yapılan makarna ve pizzaların, buna ek olarak tiramisu ve Roma dondurmasının mutlaka tadına bakmalısınız. Roma’ya giden bir kişinin mutlaka görmeden dönmemesi gereken yerler arasında; Kolezyum, Roma Forumu, Vatikan, Aziz Petrus Meydanı, Aziz Petrus Bazilikası, Vatikan Müzeleri, Trevi Çeşmesi, Pantheon, İspanyol Merdivenleri, Santa Maria Maggiore Bazilikası yer alıyor.

 

Medeniyetler Merkezi Atina

Atina

Yunanistan’ın başkenti olan Atina, ismini şehrin koruyucusu olduğuna inanılan Athena’dan alıyor. Güneydoğu Avrupa’da yer alan şehirde, Türkiye ile oldukça benzer hava durumları yaşandığından tatil için bahar ve yaz ayları tercih edilmesinde fayda görülüyor. Açık hava müzesi olarak adlandırılan şehirde, vaktinizin çoğunu dışarıda geçireceğinizden sıcak dönemleri seçmeniz daha doğru olacaktır. Atina’da konaklama yapmak için ideal olan bölgeler arasında; Plaka, Syntagma Meydanı, Psiri, Koukaki ve Metaxourgeio yer alıyor.

Mitolojik tanrıları, efsaneleri, ören yerleri, tarihi yapıları, taverna eğlenceleri, lezzetli mutfağı, doğal güzellikleri ve sana eserleri ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan Atina, upuzun sahilleri, temiz plajları ve görülmeye değer adaları ile her yıl binlerce kişiye ev sahipliği yapıyor. Tatil ve gezi rotanızı Atina’ya çevirdiyseniz görmeden dönmemeniz gereken adreslerin başına; Ermou Caddesi, Athens Flea Market (Bit Pazarı), Anafiotika, Milli Park, Plaka, Kolonaki, Parlamento Binası, Akropolis Müzesi, Monastiraki Meydanı ve Akropolis’i ekleyebilirsiniz.

 

Monaco’da Rüya Gibi Bir Tatil

Monaco

Vatikan’dan sonra dünyadaki ikinci küçük devlet olan Monaco’nun kara sınırları Fransa ile çevrilidir. Uluslararası bir havaalanına sahip olan ülkeye direkt uçuş olmadığından aktarmalı uçuşlar değerlendirilmelidir. Avrupa’nın Akdeniz kıyılarında yer alan ülkede denize girmek, güneşlenmek ve gezmenin tadını çıkarmak için bahar ve yaz ayları tercih edilmelidir. Yıl boyunca 20 derecenin altına düşmeyen sıcaklıklar, ülkeye gelen turist sayısını artırmaktadır.

Son derece hareketli bir eğlence hayatı olan ülkede, gezilecek pek çok yer bulunuyor. Bu yerler; Monaco-Ville Bölgesi, Monte Carlo Gezilecek Yerler, Monaco Fontvieille, Monaco La Condamine Liman Bölgesi olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. Fransız ve İtalyan mutfağının etkileri görülen Monaco mutfağında; Fougasse, Barbagiuan, Socca ve Stocafi yemeklerini yemeden dönmemelisiniz. Ayrıca yıl boyunca pek çok festival yapılan ülkede, siz de tarihlere bakarak çeşitli eğlencelere katılabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Fransa Gezilecek Yerler

Tatil Cenneti Dubrovnik!

Dubrovnik

“Dünyada cenneti arayanlar Dubrovnik’e gelsin!” sözü ile ünlü olan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Dubrovnik, Hırvatistan’ın güneyinde yer alıyor. Akdeniz iklimin görüldüğü şehri, eğer denize girme hayalleriniz varsa bahar ve yaz aylarında ziyaret etmelisiniz.

Uygun fiyatlara ve beklentilere göre pek çok konaklama seçeneğine sahip olan destinasyonda gezeceğiniz yerlere yakın olan otellerde ya da “sobe” adı verilen kiralık odalarda kalabilirsiniz. Gezilecek pek çok yer bulunan Dubrovnik’te; Stradun Caddesi, Büyük Onofrio Çeşmesi, Fransisken Manastırı, Çan Kulesi, Rektör Sarayı, Aziz Blaise Kilisesi ve Sponza Sarayı’nı görmeden dönmemelisiniz.

 

Özgürlükler Şehri Londra!

Londra

Ilıman okyanus iklimine sahip olan şehri, bahar ve yaz aylarında ziyaret edebilirsiniz. Direkt uçuşların olduğu şehre 4 saatlik bir yolculuktan sonra rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Farklı bütçeli konaklama seçeneğine sahip olan şehirde otel ya da kiralık odalarda kalabilirsiniz.

Londra’ya gittiğinizde mutlaka Parlemento Binası, Big Ben, Tower Bridge, London Eye ve Greenwich Gözlem Evi’ni ziyaret ederek bol bol fotoğraf çekmelisiniz. Londra mutfağı pek çok damak tadına hitap ettiğinden yüzlerce yemek çeşidi bulunuyor. Ayrıca Londra’da; İtalyan, Çin, Amerikan, Meksika ve Hint mutfağına ait yemekler de bulabilirsiniz.

 

Tatilin Sıcak ve Yakın Adresi KKTC

KKTC

Akdeniz’de Türkiye’nin güneyinde yer alan Kıbrıs, her yıl özellikle Türkiye’den pek çok turiste ev sahipliği yapıyor. Tatilin en tanıdık ve en yakın adreslerinden biri olan Kıbrıs’ta deniz tatili yapmak için bahar ve yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Sicilya ve Sardunya’dan sonra gelen üçüncü büyük ada olan Kıbrıs; tarihi yapıları, doğal güzellikleri, plajları, berrak denizi ve eğlence hayatı ile tatilcilerin gözde adreslerinden biri oluyor.

Türk mutfağına benzer olan Kıbrıs mutfağında öne çıkan yemekler arasında; şeftali kebabı, pilavuna ve hellim kızartması yer alıyor. Kıbrıs’a gittiğinizde mutlaka gezmeniz ve görmeniz gereken adreslerin başında; Surlariçi, Büyükhan, Selimiye Camii, Barbarlık Müzesi, Pella Pais Manastırı ve Girne Kalesi bulunuyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: