BLOG

BLOG

FENERBAHÇE-BOSTANCI ARASINDA MUTLAKA YAPMANIZ GEREKEN 8 AKTİVİTE


İstanbul’da birbirinden güzel rotalar bulunmaktadır. Bu rotalardan bir tanesi de Fenerbahçe- Bostancı arasında kalan kesimdir. Bu kesim gerek deniziyle gerek olanaklarıyla gerekse mekânlarıyla mutlaka deneyimlenmesi gereken bir rotadır. Eğer siz de Fenerbahçe- Bostancı arasında mutlaka yapılması gerekenleri merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin.

 

Bostancı Lunapark’ta çocuk olmak

lunapark

Fenerbahçe- Bostancı arasında yapılacaklar listesinin başında Bostancı Gösteri Merkezi'nin hemen yanında yer alan Bostancı Lunaparkı’na gitmek bulunuyor. 30 yılı aşkın süredir hizmet veren bu lunaparkta bulunan oyuncakların birçoğu İtalyan yapımıdır. Bu lunaparka hem çocuklar hem de yetişkinler gelerek keyifli dakikalar geçirebilmektedir. Şehrin içinde kalabalık bir bölgede yer alan bu park, sahip olduğu farklı oyuncaklar ile şehre yukarıdan farklı bir gözle bakmanızı sağlar.

 

İstanbul Oyuncak Müzesi’nde çocukluğa yolculuk

Yazar Sunay Akın tarafından 23 Nisan 2005 yılında kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, İstanbul'un önemli müzelerinden bir tanesidir. Müzede 1700'lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin güzide örnekleri sergilenmektedir. Müzede bulunan oyuncaklar, Sunay Akın tarafından 20 yılı aşkın bir sürede 40 farklı ülkeden toplanmıştır. Müze Antalya, Gaziantep, Ataşehir, Kartal, Samsun gibi il ve ilçelerde oyuncak müzelerinin oluşmasına da esin kaynağı olmuştur.

 

Caddebostan Sahili’nde koşmak, yürümek, paten ve bisiklet sürmek

caddebostan sahili

Caddebostan Sahili ve Fenerbahçe arasında bulunan parkur, Anadolu Yakası'nın en keyifli noktalarından bir tanesidir. Siz de burada deniz havası alırken manzara eşliğinde paten ve kaykay kayabilir, yürüyüş ve koşu yapabilir, bisiklet sürebilirsiniz. Ayrıca yaz- kış, sabah- akşam demeden bu etkinliği gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

 

Caddebostan Sahili’nde günü geçirmek

Caddebostan Sahili’nin güzelliğini bisiklet sürerek, yürüyerek veya koşarak deneyimlemek zorunda değilsiniz. Aynı zamanda burada çimlere uzanarak gününüzü geçirebilirsiniz. Yanınıza yiyeceğinizi, içeceğinizi, yere sereceğiniz örtünüzü veya sandalyenizi de alırsanız ne mutlu size! Unutmadan; küçük hoparlörünüzü de yanınıza almayı ihmâl etmeyin! Çünkü kahve, müzik ve deniz üçlüsü mükemmel gidiyor! 

 

Bağdat Caddesi’nde keyifli alışveriş saatleri

Fenerbahçe Bostancı arasından bahsedip Bağdat Caddesi’nden bahsetmemek olmazdı! Siz de İstanbul'un en ünlü caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi'ne gelerek muhteşem bir alışveriş günü geçirebilirsiniz. Ayrıca burada bulunan şık kafe ve restoranlarda muhteşem lezzetler tadabilirsiniz.

 

Fenerbahçe Parkı’nda huzurlu bir gün

Fenerbahçe'de bulunan Fenerbahçe Parkı'nın ismi, 1562 yılında bölgede bulunan fenerden gelmektedir. Bu park yeşilin maviyle buluştuğu, dinlendirici bir parktır. İçinde restoranlar yer almaktadır. Siz de bu restoranlarda veya çimlerde güne keyifli bir kahvaltı ile başlayabilirsiniz. İstanbul'un içinde şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için biçilmiş kaftan olan bu parkta 150 yıllık bir sakız ağacını da görebilirsiniz.

 

Muhteşem lezzetleri deneyimlemek 

İstanbul’da oldukça önemli hatlar bulunmaktadır. Şüphesiz bu hatlardan bir tanesi de Fenerbahçe- Bostancı arasıdır. Bu bölge önemli bir tarihe sahip olduğu için yerleşim, mekân ve olanaklar burada toplanmıştır. Bu rotayı gezmek isteyenler, olanaklardan en güzel şekilde yararlanabilmektedir. Siz de Fenerbahçe- Bostancı arasında gezerken bölgede bulunan önemli balık restoranlarında taze balıklar yiyebilir, 3. nesil kahvecilerde farklı kahveler deneyebilir ve kafelerde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde etkinliklere katılmak

Bu hat üzerinde ilerlerken Anadolu Yakası'nın en önemli kültür merkezlerinden bir tanesi olan Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki etkinliklere katılabilirsiniz. 2005 yılından beri 19.000 metrekarelik bir alan üzerinde hizmet veren kültür merkezinde; sinema, sergi, konferans, ve tiyatro alanında her ay onlarca etkinlik düzenlenmektedir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: