BLOG

BLOG

3. NESİL KAHVECİLİĞİN KARAKÖY'DEKİ EN İYİ TEMSİLCİSİ 8 MEKÂN


üçüncü nesil kahve

İstanbul'un eski semtlerinden biri olan Karaköy, gerek tarihî atmosferi gerekse barındırdığı mekân çeşitliliği sebebiyle son yıllarda giderek daha da popülerleşiyor. Öyle ki Karaköy'de eğlence mekânlarından yeni nesil kahvecilere kadar sayısız mekân seçeneğiniz bulunuyor. Biz bu yazımızda, Karaköy mekânları arasında oldukça önemli bir yer edinmiş olan 3. nesil kahvecilere yer vereceğiz. İşte kahvenin en güzelini içebileceğiniz o mekânlar!

 

1. Coffee Sapiens

Karaköy'ün en sevilen kahvecilerinden biri olan Coffee Sapiens, aynı zamanda bölgedeki 3. nesil kahveciliğin başarılı temsilcilerinden. Mekânın menüsünde lezzetli kahve çeşitlerinin yanı sıra, kahvenin yanında tüketebileceğiniz harika tatlılar bulunuyor. Eğer siz de gerçek bir kahve tutkunu olduğunuzu iddia ediyorsanız, bu şirin kahveciyi mutlaka denemenizi öneririz.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sok., No: 10/C, Beyoğlu

 

2. Dof Coffee

Karaköy'de bulunan 3. nesil kahveciliğin başarılı temsilcilerinden bir diğeri ise Dof Coffee olarak karşımıza çıkıyor. İki fotoğrafçı tarafından açılan keyifli mekânın en meşhur içeceği ise kumda kahve! Eğer siz de kahvenin en güzel halini tatmak için mekân mekân gezenlerdenseniz, Dof Coffee'ye de bir şans verin deriz.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Necatibey Cad., No: 86, Beyoğlu

 

3. Ops Cafe

Karaköy'deki yeni nesil kahvecilerden biri olan Ops Cafe'nin yanından geçerken, burnunuza ilişen taze kahve kokusuna karşı koymanız imkânsız! Mekânın menüsünde farklı kahve çeşitlerinden kahvaltılara; limonatadan çeşitli tatlılara kadar pek çok seçenek bulunuyor. Günün yorgunluğunu atmak için bir kahve molasını burada değerlendirmenizi tavsiye ederiz!

Adres: Kemankeş Karamustafa Mahallesi, Mumhane Cad., No: 45/B, Beyoğlu

kahve


4. Pim Karaköy

Karaköy'ün popüler mekânlarından biri olan Pim; sadece hoş ve farklı dekorasyonu ile değil, leziz kahveleri ile de dikkat çekiyor. Eğer bir yandan kahvenin en güzelini içmek, bir yandan da sessizce kitabınızı okumak istiyorsanız, Pim Karaköy tam size göre olabilir!

Adres: Kemankeş Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sok., No: 20, Beyoğlu

 

5. FilBooks

Karaköy'de bulunan bu şirin kahveci, içerisinde barındırdığı fotoğraf, fotoğrafçı kitapları ve çeşitli eserler ile son derece sanatsever bir kafe. Tüm bunlar mis gibi kahve kokusu ile birleştiğinde ise ortaya benzersiz bir atmosfer çıktığı kesin! Eğer siz de kitabınızı okurken benzersiz kahveler tatmak istiyorsanız, Fil'i muhakkak deneyin deriz.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Ali Paşa Değirmeni Sok., No: 1/1, Beyoğlu

 

6. Karabatak

Karaköy kahvecileri arasında en eskilerinden olan Karabatak, bir yandan kahvenizi tadarken bir yandan da dostlarınızla sohbet edebileceğiniz bir mekân. Mekânın Retro tarzı, sokağa yayılmış şekilde bulunan sandalyeleri ve hoş dekorasyonu ise oldukça dikkat çekici.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kara Ali Kaptan Sok., No: 7, Beyoğlu


7. Lol Coffee Roasters


Karaköy'ün iddialı yeni nesil kahvecilerinden biri de şüphesiz Lol Coffee. Mekânın dekorasyonunda kullanılan dev kavurma makinesi, aslında her şeyi anlatıyor! Lol, kendi kahvelerini kendi kavuruyor ve konuklarına yalnızca mekânda kahve tatma değil; bu özel kahvelerden satın alma seçeneği de sunuyor.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sok., No: 8, Beyoğlu

espresso

8. Espressolab

İstanbul'un ve dünyanın farklı yerlerinde birçok şubesi bulunan Espressolab da iddialı Karaköy kahvecilerinden. Mekân kendi kahvesini kendi kavuruyor ve yine konuklarına bunları tatma dışında satın alma seçeneği de sunuyor. Espressolab, zengin ve oldukça lezzetli yiyecek vitrini ile de dikkat çekiyor!

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Rıhtım Cad., No: 2, Beyoğlu
 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: