BLOG

BLOG

EYLÜL AYINDA İSTANBUL VE ÇEVRESİNDE HAFTA SONUNU GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 HUZURLU LOKASYON


İstanbul her mevsim mükemmeldir. Bu mükemmelliği nedeniyle de insanı her daim kendine aşık eder... Fakat bazı mevsimler ve bazı aylar vardır ki onlar çok daha özeldir. İşte o aylardan bir tanesi de eylül ayıdır. Havalar hafiften soğumaya başlamıştır, herkes işinin başına dönmüştür, ortalık daha tenhadır… İşte bu güzelim mevsimde İstanbul ve çevresinde gezmek ayrıcalıktır. Eğer siz de eylül ayında İstanbul ve çevresinde hafta sonu keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceğiniz yerler arıyorsanız listemize buyurun! Keyifli okumalar!

 

İğneada

igneada

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde bulunan İğneada; kamp, trekking, bisiklet, doğa sporları ve kültür turları gibi aktiviteler yapmak isteyenler için müthiş bir yer. En güzel eylül, ekim ve kasım aylarında gezilebilen İğneada’da büyüleyici güzelliklere şahit olabilirsiniz. Bölgede İğneada Deniz Feneri ve Longoz Milli Parkı'nı gezebilir, Erikli Gölü yakınlarında kamp yapabilirsiniz.

 

Ağva

Ağva son yıllarda en gözde yerler arasında. Ağva'yı yaz aylarında boş bulmak mümkün olmasa da eylüle doğru biraz daha sakinleşiyor. Latince’de ’’İki dere arasına kurulmuş köy’’ anlamına gelen Ağva, Yeşilçay ve Göksu arasında bulunuyor. Muhteşem doğası ve orman içerisinde bulunan butik otelleri ile hafta sonu huzurlu vakit geçirebileceğiniz bir alternatif.

 

Yedigöller

En güzel sonbaharda gezilen Yedigöller, İstanbul’a 4- 5 saatlik mesafede. Fakat buraya geldiğiniz zaman, yol boyunca çektiğiniz tüm zorluklar geride kalıyor. Çünkü karşınıza tam bir doğa harikası çıkıyor. Fotoğrafla ilgilenenler ve yürüyüş yapmak isteyenler için muhteşem bir yer olan Yedigöller’de karaağaç, meşe ve kayın gibi ağaçlar gününüze renk katıyor. Eğer ‘’Bana bir gün yetmez!’’ diyorsanız burada kamp yapabilir veya bungalov evlerde kalabilirsiniz.

 

Garipçe

‘’Güzel bir yere gitmek istiyorum ama İstanbul’dan uzaklaşmak da istemiyorum.’’ diyorsanız Garipçe tam sizlik! Şehir içinden oldukça kolay bir şekilde ulaşılabilen Garipçe Köyü’nden muhteşem bir manzaraya bakabilir, şöyle huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Çevrede bulunan kahvaltıcılarda serpme kahvaltı ile güne başlayabilir, Rumeli Feneri’nde keyifli yemekler yiyebilirsiniz.

 

Polonezköy

1800'lerde Rus saldırılarından kaçan Polonyalılar, Osmanlı tarafından bu köye yerleştirilmiş. Bu yüzden de adı Polonezköy olmuş. Polonezköy’de bir veya iki gün vakit geçirebilirsiniz. Burada ata binebilir, cam seramik kurslarına katılabilir, kendin pişir kendin ye konseptini uygulayabilir, Zofia Teyze’nin Hatıra Evi, Polonezköy Kültür Evi ve Meryem Ana Kilisesi gibi yerleri gezebilirsiniz.

 

Trilye

Trilye

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı olan Trilye, tarihi dokusuyla hafta sonu gidilebilecek huzurlu lokasyonlar arasında. Trilye’de Aya Yorgi Manastırı, Taş Mektep ve Aziz Vasil Kilisesi gibi yerleri görmeniz mümkün. Trilye cumbalı Rum evleri ve Arnavut kaldırımları ile fotoğraf çekmeyi sevenlerin oldukça hoşuna gidecek bir nokta. Ayrıca bölgede küçük hediyelik eşyalar satın almak ve zevkli yürüyüşler yapmak mümkün.

 

Sapanca

Güzel bir göl manzarası isteyen ve gerçekten kaliteli bir oksijen solumak isteyenlerin uğrak noktalarından bir tanesi olan Sapanca, gerçekten mükemmel bir yer! Göl çevresinde 16 km uzunluğunda bir yol bulunuyor. Bu yolda ister yürüyebilir ister bisiklete binebilirsiniz. Göl çevresinde yürüdükten sonra piknik yerlerinde piknik yapabilir veya alabalık restoranlarını deneyebilirsiniz.

 

Adalar

İstanbul’da hafta sonu gidilebilecek en huzurlu mekânlardan bir tanesi de Adalar; yani diğer adıyla Prens Adaları. Her mevsim ayrı güzel olan Prens Adaları arasından Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’ya gitmeniz mümkün. İstanbul ile bütünleşen Prens Adaları’nda bisiklet, yürüyüş, koşu gibi türlü aktiviteler yapabilirsiniz. Lezzetli yemekler yiyebilir, günbatımını izleyebilirsiniz.

 

Ömerli Barajı

Deniz, dere, göl ve orman… Burada doğanın tüm harikalarını bulmak mümkün. İstanbul’a 1,5 saat mesafede bulunan bu yerde konaklama imkânı yok. Fakat isteğinize göre kendi başınıza kamp kurabilirsiniz. Hafta sonu gözlerden uzak, sakin ve dinlenmek için oldukça ideal bir yer olan bu yere mutlaka uğrayın.

 

Riva

Riva

İstanbul’a yakın, hafta sonu gidilebilecek huzurlu rotalar arasında en yakın lokasyonlardan bir tanesi olan Riva; Beykoz’da bulunuyor. Beykoz’un bu tatlı sahil kasabası doğa yürüyüşü, piknik ve tekne gezisi için oldukça ideal. Bölgede bulunan Riva Kalesi’ni görebilir, balık restoranlarından keyifli balıklar yiyebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: