BLOG

BLOG

MARMARİS’İ EYLÜL AYINDA YENİDEN KEŞFEDİN!


Tatile çıkacaklar için, Eylül ayı her zaman soru işaretleri ile doludur. “Yağmur yağar mı? Deniz soğuk olur mu? Tatilimiz rezil olur mu?” gibi sorular sonbaharın ilk ayında en sık sorulan sorular arasında yer alır. Tabii ülkemizde belirli bölgelerde ağustos ayından sonra tatil yapmak belirli olumsuzlukları da beraberinde getirebilir. Fakat bu konumların arasında Marmaris’in olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

marmaris eylül

Marmaris gibi güney sahilleri, eylülde belki de en güzel günlerini yaşıyor desek yeridir. Şehir, Türkiye’nin güneyi ile batısının tam ortasındaki bölgelerden birinde yer alması nedeniyle özel bir konuma sahip. Ağustos ayından sonra aşırı sıcakların azalması ve denizin sıcaklığını koruması sayesinde, gezilecek görülecek çok sayıda koyu ve tarihi bölgesi ile Marmaris, bu aylarda tercih etmek isteyeceğiniz yerlerin başında gelecek.

Marmaris’e Ulaşım

Marmaris’e Ulaşım

Marmaris’e ulaşım için çok sayıda seçenek mevcut. Bölgenin tatil amaçlı çok fazla rağbet görmesi sayesinde, genel olarak havayolu ile büyükşehirlerden düzenli uçak seferleri olduğunu söyleyebiliriz. Dalaman Havalimanı’na Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerden ya da diğer şehirlerden ulaşımınızı sağlayıp daha sonra şehir içi havalimanı servisleri ile Marmaris’e 1,5 saatlik karayolu mesafesinden sonra ulaşabiliyorsunuz.

Marmaris’e ayrıca karayolu veya tekne yoluyla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Karayolunda ulaşım, Ankara’dan 10 saat, İstanbul’dan 10 saat, İzmir’den ise 4 saat sürmektedir. Bodrum’dan Marmaris’e otobüs ile ulaşım ise 3 saat sürer. Ayrıca feribotlar aracılığı ile Datça ve Bodrum’dan da bölgeye erişim sağlanabilir.

 

Marmaris’te Görülecek Yerler

Marmaris sayısız güzelliğe ev sahipliği yapan bir bölge. Ziyaret etmek için ilk olarak nereyi seçmek gerektiğine karar vermek ise bir hayli zor. Gitmişken bütün ünlü yerleri tek tek gezmek ve görmek isteyebilirsiniz fakat zaman açısından sıkıntınız varsa, bu yazıda sizlere mutlaka görmeniz gereken güzelliklerini önermeye çalışacağız.

    1. Cennet Adası

Her ne kadar ada şeklinde tanımlansa da, Cennet Adası aslında bir yarım adadır ve Marmaris’te koydan tekne ile gidilebilecek bölgeler arasında yer alır. Cennet Adası olarak tabir edilmesinin nedeni inanılmaz doğal güzelliği, eşsiz manzarası ve huzur dolu atmosferidir. Cennet Adası ve Marmaris koyları turunuzun ilk durağı olmalı. Eylül ayında da yarım adayı rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

    2. İçmeler

İçmeler

Marmaris’in tüm doğal güzelliklerini içinde barındıran İçmeler’i mutlaka ziyaret etmelisiniz. İçmeler özellikle uygun fiyatlı tatil arayan kişiler için bulunmaz fırsatlar sunuyor. Eylül ayında fiyatları daha da düşen İçmeler’in sakin atmosferinden, berrak denizinden faydalanabilirsiniz.

    3. Hafsa Sultan Kervan Sarayı ve Marmaris Kalesi

Marmaris’te Osmanlı tarihine ilişkin görülebilecek en güzel yerlerin başında, Hafsa Sultan Kervan Sarayı ve Marmaris Kalesi gelir. Her ne kadar kalenin etrafı yeni binalarla kaplanmış olsa da, tarihe merakı olanlar için Kale, özellikle sezon sonunda aşırı sıcakların olmadığı zamanlarda rahatlıkla ziyaret edilebilecek yerlerden.

    4. Baca Mağarası

Bu yıl dalış dersi almanın veya aldığınız dersleri, dünyanın en gözde mağaralarından birisi olan Baca Mağarası’nda kullanmanın tam zamanı! Sonbaharda da sıcaklığını koruyan ve diğer aylarla kıyaslandığında göreli olarak daha sakin olan denizi ile Marmaris’in Baca Mağarası, dalış için en ideal bölgelerden birisi. 50 metre dalmanın mümkün olduğu Baca Mağarası dünyanın en gözde dalış noktaları arasında gösteriliyor.

    5. Tekne Turları

Marmaris, eylülde de aktif bir şekilde tekne turlarının düzenlendiği bir bölge. Sonbaharın ilk aylarında çok nadir şekilde yağmur alan bölgede yağmur yağsa dahi ertesi gün eşsiz koyları ziyaret edebileceğiniz tekne turlarına çıkabiliyor. Ayın Koyu, Abdi Reis Koyu, Bördübet Koyu gibi hem Türkiye’nin hem de dünyanın en güzel koylarından bazılarını ziyaret edebiliyorsunuz. Marmaris tümüyle tatilcilere bu aylarda da aktif, doğayla iç içe ve stresten uzak bir tatil imkanı sunuyor.

Elite World Marmaris’e Uğramayı Unutmayın!

Marmaris’in eylül ayındaki güzelliklerini keşfederken konaklama noktası olarak Elite World Marmaris’i tercih edebilirsiniz. Rezervasyon ve otel hakkında bilgi almak için +90 252 441 06 06 numaralı telefonu arayabilir veya infomarmaris@eliteworldmarmaris.com.tr adresine eposta gönderebilirsiniz.

Eylül'de de görüşmek üzere!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: