BLOG

BLOG

EYLÜL AYINDA İZOLE VE DOĞA İLE İÇ İÇE TATİL YAPACAĞINIZ 10 LOKASYON


Yılın en güzel zamanına geldik! Yaz boyunca çalışıp yoruldunuz ama emin olun beklediğinize değecek. Kalabalıktan uzak, doğa ile baş başa bir tatil yapmak istiyorsanız Eylül ayı, sizin için çok doğru bir seçim olacak. Havalar hafiften serinliyor, kalabalık yerini yavaş yavaş huzura bırakıyor. Yani tatil sırası yavaş yavaş size geliyor. Biz de sizin için ülkemizin en sessiz sakin tatil yerlerinden oluşan bir liste hazırladık. İşte Eylül ayında izole ve doğa ile baş başa tatil yapabileceğiniz 10 lokasyon!

 

1. Bördübet, Muğla

Bördübet

Ege, tatilciler için harika bir bölge. Burada hem hareketli ve gece hayatına yakın hem de şehirden uzak ve doğayla iç içe bir tatil organize etmek mümkün. Yani, Ege'de her tatil anlayışına uygun bir lokasyon mevcut.

Bördübet de tam olarak doğayla baş başa, sessiz bir tatil arayışında olanlara hitap ediyor. Yolda Bördübet tabelasını gördüğünüz zaman, gizli bir cennete doğru gittiğinizi bilmelisiniz. Çam ağaçlarıyla kaplı köy yolundan geçerek sonunda turkuaz renkli bir koya ulaşıyorsunuz. Her şeyden uzaklaşıp kafa dinlemek istiyorsanız burayı tatil listenizin ilk sıralarına yazabilirsiniz.

 

2. Çökertme, Muğla

Çökertme

Eğer tatilde sessizliğin ve manzaranın tadını çıkarmak istiyorsanız Çökertme tam size göre! Burada kendinizi tamamen doğanın kollarına bırakabilirsiniz. Burada kalabalık ve gürültülü bir eğlence mekanı arasanız da bulamazsınız çünkü yok!

Misafirlerine huzur dolu bir tatil vadeden Çökertme'de bol bol yüzebilir, güneşlenebilir, manzaranın güzelliğinde kaybolabilirsiniz.

 

3. Mazı Koyu, Muğla

Mazı Koyu

Burası Bodrum’a hem çok yakın hem de çok uzak! Nasıl mı? Kilometre olarak Bodrum’a çok yakın olabilir. Ama sessizlik, sakin ve izole yaşam odağında bakarsanız Bodrum’dan çok uzak.

Mazı Koyu, masmavi suları ve yemyeşil doğasıyla sizi huzura davet ediyor. Ayrıca büyüleyici manzaranın eşlik ettiği restoranlarda yöresel lezzetlerin tadını çıkarmayı da unutmayın!

 

4. Gökçeada, Çanakkale

Gökçeada

Doğanın içinde sakin, huzurlu ve izole bir tatilden bahsedip Gökçeada’ya değinmeden geçemeyiz. Burası o kadar sakin ve huzurlu ki adada sadece gün batımını izlemek bile insana yetiyor. İliklerinize kadar huzurla dolmak istiyorsanız rotanızı Gökçeada’ya çevirebilirsiniz.

 

5. Yedigöller, Bolu

Yedigöller

Yedigöller için kısaca "yeşil cennet" de diyebiliriz. Eylül ayında ayrı bir güzelliğe büründüğünü de söylemeden geçmeyelim. Burada yüzer metre aralıklarla yedi adet göl bulunuyor. Göllerin arasında dolaşırken her renkten ağaç görmeniz mümkün.

Bu eşsiz doğada çok fazla hayvan türü de barınıyor. Yani tam anlamıyla doğanın içinde izole bir tatil arayanlar için var olan bir yer! Yalnız bizden söylemesi; Yedigöller’e giderseniz mutlaka çadır kurun. Çünkü kuş sesleriyle uyanmak gibisi yok!

 

6. Cumalıkızık, Bursa

Cumalıkızık

Güzel bir Eylül sabahına Bursa'nın en güzel köyünde uyandığınızı hayal edin. Mimarisiyle gözlerinizi şenlendirecek bu tatlı köyün sokaklarında dolaşın. Merak etmeyin, burada kaybolmak imkansız. Çünkü burası çok küçük bir yer ve köy halkı çok samimi.

Cumalıkızık’ta ev yapımı reçellerin, salçaların ve taptaze meyvelerin lezzetine varın. Burada geçireceğiniz bir gün, ruhunuza çok iyi gelecek.

 

7. İznik, Bursa

İznik

İznik, Bursa’nın en yeşil ilçelerinden biri. Ayrıca çinicilik sanatıyla da meşhur. İznik'in surlar boyunca uzanan eşsiz doğasında yürüyüşler yaparak ruhunuzu dinlendirebilir, sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz.

 

8. Artvin Yaylaları

Artvin yaylaları

Yemyeşil bir doğa, muhteşem bir orman manzarası ve çok daha fazlası... Eylül ayında deniz tatiline alternatif bir tatil arayışındaysanız listenize Artvin’i ekleyebilirsiniz. Yemyeşil bir dünyaya uyanmak, aldığınız her nefeste oksijeni iliklerinize kadar hissetmek size çok iyi gelecek.

 

9. Amasra, Bartın

Amasra hem manzarasıyla hem de lezzetli yemekleriyle sizi büyüleyecek bir yer. Bir taraftan şehrin gürültüsünden uzak bir tatilin keyfini çıkarırken diğer taraftan taptaze balıklarla midenize şölen yaşatabilirsiniz. Dalış ve trekking gibi eğlenceli faaliyetlerin de Amasra'da sizi beklediğini hatırlatalım.

 

10. Sapanca, Sakarya

Sapanca

Etrafı ormanla çevrili olan Sapanca Gölü, tam bir doğa harikası. Berrak suyu ve göl kıyısındaki harika bitkileriyle özellikle Eylül ayında görsel bir şölen oluşturuyor. "Sapanca’da doğanın ortasında konforlu bir tatile ihtiyacım var." diyorsanız Elite World Grand Sapanca’da yerinizi ayırtın. Hem izole bir tatil yapın hem de doğanın içinde dinlenme fırsatı yakalayın.