BLOG

BLOG

2021 YAZ SEZONU EN TREND GELİN VE DAMAT SAÇ MODELLERİ


Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sezonunu açmış bulunuyoruz. Haliyle gelin ve damatlarımız da hazırlıklara başlıyor. Gelinlik, damatlık, saç, makyaj, fotoğraf çekimi, düğün organizasyonu, davetiyeler, dans koreografisi, müzikler ve daha neler neler... Gelin ve damadın bu hazırlıkları ince ince planlaması gerekiyor. Şüphesiz ki bu süreçte çiftlerimizin aklını meşgul eden önemli konulardan biri de saçlar. 2021 yılının trendi sade ve şık olmaktan yana. Biz de gelin ve damatlarımıza son derece sade ve bir o kadar da şık örneklerle birkaç fikir sunmak istiyoruz. 2021 yaz sezonunun en trend gelin ve damat saç modellerini incelemeye ne dersiniz?

 

Gelinler İçin Son Trend Saç Modelleri

1. Doğal Dalgalı Açık Saçlar

Doğal Dalgalı Açık Saçlar

2021 yılının trendinin sadelik ve şıklık üzerine olduğundan bahsettik. Doğal dalgalardan oluşan açık saçlar ise hem sadeliği hem de şıklığı en iyi yansıtan modellerden biri. Siz de saçlarınızı açık bırakarak onların güzelliğini ön plana çıkarabilirsiniz. Saç maşası kullanarak doğal ve kalın bukleler elde edebilir, bu bukleleri biraz dağıtarak gelin tacı yardımıyla süsleyebilirsiniz.

 

2. Örgü ile Süslenmiş Dağınık Saçlar

Örgü saç modelini artık her yerde görebiliyoruz. Düğün konseptine de gerçekten çok yakışıyor. Hem doğal duruyor hem de şıklığı ile göz kamaştırıyor. Dilediğiniz örgü modelini saçınıza uygulayarak minik saçlarınızı yanlardan çıkarabilirsiniz. Örgünüzün arasına ışıltılı veya incili tokalar karıştırarak saç modelini biraz daha göz doldurucu hale getirebilirsiniz. Bu arada örgü saç modeline perçem ve kakül de çok yakışır. Dilerseniz düğününüzden önce saçlarınıza böyle bir dokunuş yapabilirsiniz.

 

3. Minik Dağınık Topuzlar

Gelinlerimizin olmazsa olmaz saç modellerinden biri, topuz. Elbette 2021 yılında da topuzlar çok moda. Ancak diğer yıllara göre biraz farklılık var. O da gelin topuzlarının son derece minimal olması. Hem son derece minik hem de biraz dağınık topuzlar, gelinleri çok şık ve çok zarif gösteriyor. Siz de böyle bir model tercih ederseniz örgüden elde edilmiş dağınık bir topuz yapabilirsiniz. Dilerseniz ense hizasında firketelerle sabitlenmiş minik bir topuz da çok şık durabilir. Topuzunuzu minik tokalarla süslemeyi ihmal etmeyin.

 

4. Atkuyruğu ile Zarif Saçlar

Atkuyruğu ile Zarif Saçlar

Atkuyruğu da kadınların günlük hayatta en sık kullandığı saç modellerinden biri. Hem çok rahat olduğu hem de kolay yapıldığı için çok tercih ediliyor. 2021 yılında evlenecek olan gelinlerimiz de atkuyruğu saç modeli ile zarif yanlarını en şık şekilde ortaya çıkarabilir. Siz de ense hizasından toplanmış saçlarınızı bir lastikle sabitleyebilir, bu lastiğin görünmemesi için de bir tutam saçı etrafına dolayabilirsiniz. Çok doğal ve şık olacağına inanıyoruz.

 

Damatlar İçin Son Trend Saç Modelleri

1. Yanları Kısa Saçlar

Yanları Kısa Saçlar

Damat saç modellerine geldiğimizde ise 2021 yılında ağırlıklı olarak yanları kısa saç modelinin hakim olduğunu görüyoruz. Erkeklere çok yakışan bu modelde saçların yanları epeyce kısaltılıyor ve üst kısmı ise uzun kalıyor. Ayrıca üst kısmını yana doğru ayırıp taramanız gerekiyor. Bu saç modelini kirli sakal ile buluşturduğunuzda oldukça şık bir damat olacağınızı düşünüyoruz.

 

2. Üstü Uzun ve Röfleli Saçlar

Hepimiz biliyoruz ki son yıllarda erkekler de röfle yaptırmaya başladı. Saçlarının üst kısmını uzun bırakarak gri veya sarı röflelerle saçlarına havalı bir görünüm kazandıran erkeklere bu saç tipi gerçekten çok yakışıyor. Peki ya damatlar? 2021 yılının trendlerinde damat saç modeli olarak üstü uzun ve röfleli saçlar da var. Bu model damatları hem çok şık, hem bakımlı hem de özenli gösteriyor.

 

3. Yanları Kazıtılmış Saçlar

Damat saç modelleri arasında çok rağbet gören modellerden biri de yanları kazıtılmış saçlar. Siz de damat tıraşında tercihinizi havalı ve şık bir modelden yana kullanmak istiyorsanız saçlarınızın yanlarını kazıtıp üst kısmını uzun bırakabilirsiniz. Bir de üstte kalan saçlarınızı yana taradığınızda işlem tamamdır.

 

4. Havalı Orta Kesim Saçlar

Havalı Orta Kesim Saçlar

Damatlarımız için farklı bir saç modelimiz daha var: Orta kesim saç modeli. Bu modelde üst kısmı yine uzun bırakmanız gerekiyor. Daha sonra saçlar, üstlerden ense hizasına ve yanlara doğru kısalarak geliyor. Saçların arasında düzenli bir geçiş olması da önemli. Yani keskin bir geçiş istemiyoruz. Bu modelde üstlerde kalan saçlarınızı vaks veya jöle yardımıyla şekillendirebilirsiniz. Parmaklarınızı saçlarınıza tarak gibi takıp yukarıya doğru şekil vermeniz yeterli.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Gelinlik Alışverişine Çıkarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evlilik Arifesinde Olanlara Fikir Verebilecek Birbirinden Göz Alıcı Gelinlik Modelleri

Gelin Adayları için Hayat Kurtaran Öneriler

Gelin Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Gelin Çiçeği Nasıl Seçilir?