BLOG

BLOG

7 ADIMDA GELİN HAMAMI REHBERİ


Osmanlı Dönemi’nden kalan bir gelenek olan gelin hamamı, günümüzde de pek çok gelin adayı tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle son dönemlerde farklı konseptler ile birleşerek sunulan gelin hamamı eğlencesi, hem gelin adayı hem de davetliler için unutulmaz anların yaşanmasına yardımcı oluyor. Tarih kokan bu geleneği yaşatmak ve sevdiğiniz arkadaşlarınızla harika bir gün geçirmek için gelin hamamı önerisini düşünebilirsiniz. Size sunacağımız 7 Adımda Gelin Hamamı Rehberi sayesinde eğlencenizi eksiksiz ve kusursuz bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

 

Hamamda Bekârlığa Veda

Düğün öncesi stres atmak ve kız kıza mükemmel bir gün geçirmek için bekârlığa veda partisi düşünüyor olabilirsiniz. Fakat aynı zamanda gelin hamamı düşünüyorsanız, bu iki eğlenceyi bir arada hamamda yapabilme şansınız bulunuyor. Her iki kutlama için de çağıracağınız davetliler aynı isimler olacağından davetli konusunda sorun yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz. Gelin hamamında da bekârlığa veda partisinde de gelecek olan kişiler arasında; anne, kayınvalide, arkadaşlar ve sevdiğiniz dostlarınız yer alır.

 

Düğün Öncesi Hamamda Bakım

Düğün öncesi hem cildinize hem de zihninize güzel bir bakım yaptırmanız gerekiyor. Bu özel güne hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazırlanmak için en uygun yerlerden birisi de hamam oluyor. Gelin hamamı için ayarlayacağınız hamamda, cilt bakımı, yüz bakımı, manikür, pedikür, masaj, kese ve saç bakımı gibi hizmetlerin olduğuna emin olmalısınız. Ayrıca sauna, tuz odası, jakuzi ve buhar odası gibi hizmetler de sunan hamamlar, sizin için mükemmel olacaktır. Bu hizmetlerin hepsinden hem kendinizin hem de misafirlerinizin yararlanması için hamam ayarlarken mutlaka bu hizmetlerin olup olmadığına dair net bilgi almalısınız.

 

Müziği Unutmayın

Müziksiz olmaz diyorsanız, hamam eğlenceniz için kendiniz bir çalgı ekibi ayarlayabilirsiniz. Bu konularda hiç bilginiz yok ise ayarlayacağınız hamam yetkililerine danışarak onların bir ekibi olup olmadığını sorabilirsiniz. Hamam eğlencesinin en güzel yanlarından biri olan müzik, doyasıya eğlenmenize olanak sağlıyor. Sevdikleriniz ile bu sıcak ortamda karşılıklı oynayabilir ve bu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirebilirsiniz.

 

Gelin Hamamı Hatırası: Küçük Hediyelikler

Gelin hamamı eğlencenizi ölümsüzleştirmek ve misafirlerinizi mutlu etmek için küçük hediyelikler alabilirsiniz. Günün hem konseptine hem de anlam ve önemine uygun olan sabun, tarak, kese ya da spa seti gibi hediyelikler düşünebilirsiniz. Pek çok farklı şekilde sunulan bu hediyeliklerin, şık görünümleri ile misafirlerinizi mutlu edeceğine emin olabilirsiniz.

 

Hamam Yemeksiz Olmaz

Tüm gün su içinde olacağınızdan acıkmanız muhtemel olacaktır. Bu yüzden açlığın hem sizin hem de misafirlerinizin motivasyonunu düşürmemesi için lezzetli yemekleri de eğlencenize dahil etmelisiniz. Gelin eğlencesi düzenleyen pek çok hamam tarafından, açık büfe tarzında menüler sunuluyor. Bu menüleri önceden konuşarak kendiniz yeniden düzenleyebilirsiniz.

 

Hamam Süslemesi

Normal bir hamam ile gelin hamamı konseptleri birbirinden çok farklıdır. Bu nedenle sizin için özel olarak hazırlanacak olan hamamınızın nasıl süsleneceğine kendiniz karar verebilirsiniz. Hamamınızın sizin istediğiniz gibi hazırlanması için mutlaka önceden süsler ve renkler hakkında hamam yetkililerine bilgi vermelisiniz. Aksi taktirde yetkililer kendilerine göre bir konsept uygulayacaktır.

 

Hamam Bohçanızı İstemeyi Unutmayın

Kayınvalidenizin de katılacağı bu özel eğlencede geçmişten günümüze kadar gelen bir gelenek bulunuyor. Damadın annesi tarafından geline özel olarak hazırlanan gelin bohçasını siz de kendi kayınvalidenizden mutlaka istemelisiniz. İçerisinde tarak, peştamal, kese, sabun, havlu ve hamam tası bulunan gelin bohçanız kendinizi daha özel hissetmenize de yardımcı oluyor. Ayrıca bazı yörelerde gelin bohçalarının içerisine kayınvalide tarafından gelin için değerli bir ziynet eşyasının alındığı da olabiliyor.

 

Gelin Hamamı Organizasyonunuz İçin Elite World Hotels & Resorts'uTercih Edin!

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: