BLOG

BLOG

DÜĞÜN PASTASI SEÇMEDEN ÖNCE BİLMENİZ GEREKEN 6 NOKTA


Şüphesiz ki düğün hazırlıkları yapılırken an çok önem verilmesi gereken detaylardan biri de düğün pastasıdır. Hem misafirler hem de düğün sahibi için önemli bir yere sahip olan düğün pastası seçilirken dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. Peki, düğün pastası ne kadar büyüklükte olmalıdır, meyveli, çikolatalı yoksa sade mi seçilmelidir, yeni sezonun pasta trendleri nelerdir, pasta süslemeleri nasıl yapılmalıdır, pasta fiyatlarını değiştiren unsurlar nelerdir, doğru pastane nasıl seçilir gibi merak ettiğiniz tüm sorunların cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.

 

Bütçeyi Belirleyin

Pasta seçiminden önce bütçenizi belirmeniz, pasta için ayırdığınız paranın dışına çıkmamanıza yardımcı olacaktır. Belirlediğiniz bütçe sınırlarında bir seçim yaparak bütçenizden tasarruf edebilirsiniz. Fakat bütçe ayırmadan önce düğününüze katılacak olan davetli listesini gözden geçirerek pastanın büyüklüğüne karar vermelisiniz. Pastanın büyüklüğü, fiyat açısından fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır. Pastane pastane gezmek yerine öncelikle online olarak araştırmalar yapabilir ve telefon ile iletişime geçerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Pastanın Büyüklüğü

Düğünde pasta yiyemeyen davetlilerin, düğün hakkında olumsuz düşüncelere kapılacağını unutmadan, buna göre bir pasta seçimi yapmalısınız. Düğününüze davet ettiğiniz kişilerin net sayısı kadar pasta yaptırmak yerine, davetsiz misafirleri de unutmadan biraz daha büyük yaptırmalısınız. Bir dilim ile yetinmeyen ve ikinci dilimi de yemek isteyen davetlileri de göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca pasta kesiminin de orantılı bir şekilde yapıldığından emin olmalısınız.

 

Pastanın Tadı

Pastanın lezzeti oldukça önemli bir konudur. Düğünde misafirlerinizin yüzünü ekşittiğini görmek istemiyorsanız pastanızın bir örneğini önceden pastaneden rica ederek denemelisiniz. Ayrıca tercih ettiğiniz pastanede pastalar için kullanılan malzemelerin nereden alındığını, tazeliğini ve kalitesini de sormayı unutmamalısınız.

 

Pasta Çeşidi

Gelin ve damat adaylarının en çok zorlandığı konulardan biri de düğün pastasının nasıl olacağıdır. Genel bir topluluk adına karar verildiğinden ortak bir damak tadı seçimi yapılmalıdır. Meyveli, sade ya da çikolatalı pastalardan her birini beğeniyorsanız, misafirleriniz için en lezzetli olanı tercih etmelisiniz. Meyveli pasta yaptıracaksınız, pastanın içinde kullanılacak olan meyvelerin, mevsim meyvesi olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca meyvelerin tazeliği konusunda da pastaneyi uyarmalısınız. Pasta konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, pastanın uzun süre önceden yapılmamasıdır. En fazla 1 gün önce yapılan bir pastayı tercih etmelisiniz. Aksi taktirde meyvelerin ya da kremanın ekşimesi ile karşılaşılabilir. Erken yapılmasının sorun olduğu gibi geç yapılmasının da sorun olacağını unutmamalısınız. Düğünden 4-5 saat önce yapılan pastanın kreması henüz kurumuş olmayacağından akışkan şekilde kalacaktır.

 

Pasta Süslemeleri

Pastanızı iddialı ve göz alıcı kılmak için pasta süslemelerinden yararlanabilirsiniz. Özellikle kır düğünü yapmayı planlıyorsanız, beyaz krema üzerine mor ya da pembe çiçeklerin yer aldığı süslemeler hem mekana uyum sağlayacak hem de misafirlerinizin beğenisini kazanacaktır. Düğününüzü kapalı bir mekanda yapacaksanız, daha çok altın sarısı renklerinin kullanıldığı gösterişli süslemeler tercih edebilirsiniz. Pasta seçimi yaparken süslemeleri de özel olarak seçebilirsiniz. Dilerseniz pastanın en üst kısmına şeker hamurundan gelin-damat ya da başka figürler ekletebilirsiniz.

 

Yeni Trend Düğün Pastaları

Alışılagelmiş düğün pastalarının yanı sıra düğününüzde farklılık yaratmak ve hafızalardaki yerinizi almak istiyorsanız yeni sezonun düğün pastası çeşitlerine göz gezdirebilirsiniz. Özellikle yaz dönemlerinde tercih edilen dondurma pastalar, hafif ve serinletici olduğundan son derece beğeni kazanıyor. Bunun yanı sıra maliyet olarak da dondurma pastalar, daha uygun fiyatlıdır. Cupcake şeklinde sunulan düğün pastaları da sunumu ve yenmesi daha kolay olduğundan, gelin ve damat tarafından daha çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: