BLOG

BLOG

Yurt Dışı Seyahatlerinizde Hayatınızı Kolaylaştıracak En İyi Seyahat Uygulamaları


Pasaport ve vize işlemleri, valiz hazırlıkları, gezilecek yerler listesi derken yurt dışı seyahatini planlamak epey güç olabiliyor. Özellikle daha önce görmediğiniz bir yere ilk defa gidiyorsanız bazı bilinmezlikler seyahatin heyecanını arttırıyor. Seyahatinizde karşınıza beklenmedik sorunların çıkma ihtimaline karşı önleminizi önceden alırsanız bu bilinmezlikler kolayca ortadan kalkabilir. İşte, bu noktada seyahat uygulamaları devreye giriyor! Ulaşım ve mekân önerilerinden para birimlerini dönüştürmeye kadar size yardımcı olan uygulamalar sayesinde pek çok işinizi tek tıkla halledebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız listede, yurt dışında daha konforlu şekilde seyahat etmenizi sağlayan faydalı uygulamaları sıraladık.

 

1. Free WiFi Finder

Yurt dışında zorlanılan konuların başında Wi-Fi erişimi geliyor. Yurt dışına açık bir hattınız yoksa sevdiklerinizle iletişime geçmek, yol tarifi bulmak ve mekân önerilerine bakmak için Wi-Fi bulmanız şart. Bu uygulama, seyahat esnasında internetsiz kalmamanız için en yakınınızdaki ücretsiz Wi-Fi noktasını size gösteriyor. Play Store veya App Store'dan ücretsiz indirebileceğiniz Free WiFi Finder ile bağlanabileceğiniz ağları ve bu ağların hızını kolayca tespit edebilirsiniz.
 

2. XE Currency

Yurt dışındayken güncel döviz kurlarını takip etmek ve para transferi yapmak her zaman kolay olmuyor. XE Currency uygulaması ile farklı para birimlerini birbirine çevirebilir ve döviz kurlarını takip edebilirsiniz. Ücretsiz olan bu uygulama ile yurt dışındaki harcamalarınızı kontrol altına alarak döviz kurunun değişimlerini gözlemleyebilirsiniz.
 

3. CityMaps2Go

Yurt dışına çıktığınızda rotanızı bulabilmek için haritaya ihtiyacınız oluyor. Gideceğiniz yere en kısa rotayı ve en ucuz ulaşım aracını harita uygulamalarından artık hızlı bir şekilde görebilirsiniz. İnternetiniz olmadığında bile haritalara erişebilmenizi sağlayan CityMaps2Go uygulaması yardımınıza koşuyor. Bu uygulama sayesinde gezeceğiniz şehirlerin haritasını önceden telefonunuza indirebilir ve harita üzerinden gideceğiniz konumları bulabilirsiniz. Böylece internet bağlantısına ihtiyacınız olmadan yurt dışında rotanızı rahatlıkla bulabilirsiniz.
 

4. Yelp

Hiç bilmediğiniz bir ülkeye gittiğinizde nerede, ne yemeniz gerektiği konusunda kararsız kalabilirsiniz. Böyle bir durumda Yelp, imdadınıza yetişiyor. Gittiğiniz yerde kafelerin, restoranların ve barların listesini gösteren uygulama, istediğiniz mutfağa göre size seçenekler sunuyor. Yelp'te mekân önerisine ek olarak müşteri yorumlarını ve mekânların menülerini de bulabilirsiniz.

 

5. HostelWorld

Yurt dışına çıktığınızda konaklama yerini seçmek bir hayli zor. Güvenlik, bütçe, ulaşım sıkıntısı derken aradığınız otele karar veremeyebilirsiniz. HostelWorld, dilediğiniz şehirde çeşitli hostelleri bir araya getirerek size ayrıntısıyla gösteriyor. Bütçe açısından daha uygun alternatifleri sıralayan HostelWorld, konaklama ihtiyacınıza çözüm sunan bir uygulama.
 

7. AccuWeather

Gittiğiniz şehirde hava durumunu öğrenmek için AccuWeather uygulamasını tercih edebilirsiniz. Gününüzü planlarken size yardımcı olacak bu uygulama ile hava durumunu güncel bir şekilde dakikası dakikasına takip edebilirsiniz. Mevcut hava kalitesinden rüzgârın yönüne kadar hava durumundaki her detaya hâkim olmanızı sağlayan uygulama ile planlarınızı aksatmadan gezinizi tamamlayabilirsiniz.

 

8. Rebtel

Ülkeler arası telefon görüşmeleri yapmanın yüksek ücretleri olabiliyor. Rebtel uygulaması, bu zorluğu aşmanıza yardım ediyor. Artık ekstra çaba göstermeksizin uluslararası bağlantılar gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik uzun mesafeli aramalarda %98'e varan indirim fırsatından da yararlanabilirsiniz.

 

Yurt İçinde Rahatça Konaklamanın Keyfine Varın: Elite World Hotels & Resort

Saydığımız tüm uygulamalar yurt dışı seyahatlerinizi nasıl kolaylaştırıyorsa Türkiye'deki seyahatlerinizi de Elite World Hotels & Resorts otel zinciri unutulmaz bir anıya dönüştürüyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde öne çıkan oteller, misafirlerine muhteşem imkânlar sunuyor. Elite World İstanbul Taksim ve Elite World Comfy İstanbul Taksim, şehrin tarihî dokusunu deneyimlemenizi sağlıyor. Konforlu ve lüks hizmetiyle Elite World Grand İstanbul Küçükyalı, Elite World İstanbul Florya ve Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres iş seyahatlerinizi keyifli bir tatile dönüştürebilir. Elite World Grand Sapanca ve Elite World Marmaris otelleri, doğanın içinde bir konaklama vadederken Elite World Go Van Edremit ve Elite World Comfy Samsun Atakum denize yakın konumuyla sizi kendisine çekiyor. Şehrin tam merkezinde bulunan Elite World Van ise Van seyahatlerinizde görüşmeleri kolaylaştırmak için ideal seçenek! Üst düzey hijyeni ve lüks oda hizmetleriyle konaklama deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyan Elite World Hotels & Resorts otellerinde yerinizi şimdiden ayırtın!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: