BLOG

BLOG

GÜNLÜK YAŞAMINIZI KOLAYLAŞTIRACAK 12 TEKNOLOJİK UYGULAMA


Uygulamalar

Dijitalleşen dünyada çoğu işlemimizi internet üzerinden ve teknolojik uygulamalar kullanarak yapıyoruz. Bu uygulamalar sayesinde hem yaşamımız kolaylaşıyor hem de zamandan tasarruf etmiş oluyoruz. Zamandan tasarrufun yanında birçok işlemi evimizden yapabilme imkanımız da var. Üstelik gün içinde işinizi kolaylaştıracak bu uygulamaları tek tıkla indirebilirsiniz ve hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Peki hangisini ne için kullanacaksınız? Gelin, günlük yaşamı kolaylaştıran uygulamalara birlikte göz atalım.

 

1. Bundle

Gündemden haberdar olmak istiyor ama sadece istediğiniz haberleri görmeyi tercih ediyorsanız, Bundle tam da size göre! Belirlediğiniz kategorilerdeki haberleri görebileceğiniz uygulama, aynı zamanda bu kategorilerdeki son dakika haberlerini de telefonunuza bildirim olarak gönderir.

 

2. LastPass

Dijital çağda yaşadığımız için birçok hesaba ve bu hesaplarla birlikte pek çok şifreye de sahibiz. Bütün bu şifreleri akılda tutmak epey zor. Bütün şifreleri aynı yapmak ise güvenliği tehlikeye atacağı için tercih edilmez. Bu noktada LastPass size şifrelerinizi depolama imkanı sunar. Hem mobil uygulaması hem de web sitesi bulunan LastPass için oluşturacağımız parola, hatırlamamız gereken tek şifre! LastPass'e kişisel veya profesyonel hesaplarınızın şifrelerini kaydederek büyük bir sorundan kurtulabilirsiniz.

 

3. Storytel

Storytel

Yoğun geçen günün sonunda kitap ya da herhangi bir şey okumak sizi epey yorabilir. Kitap okumaya vakit bulamıyor da olabilirsiniz ama Storytel size çalışırken bile kitap dinleyebilme imkanı sunar. Storytel uygulamasını kullanarak istediğiniz kitapları indirebilir ve internet olmadığı zamanlarda da dinleyebilirsiniz.

 

4. Logg

Hatıralarınız geçmişte kalmasın! Logg kullanarak anılarınızı online ortamda yazabilirsiniz. Yani bir nevi online günlük tutabilirsiniz. Böylelikle hem anılarınızı saklamış hem de kaybolma riskini en aza indirmiş olursunuz.

 

5. Trello

Zamanınızı etkili kullanamıyor musunuz? Yapmanız gereken işler hep üst üste mi biniyor? Artık bütün bunlar tarih oluyor! Trello zamanınızı nasıl yönetmeniz gerektiği konusunda size yardımcı olacak. Basit, anlaşılır ve kullanışlı bir arayüze sahip olan Trello, zamanınızı daha iyi organize etmenizi sağlar.

 

6. TrackR

İş ya da sosyal hayat yoğunluğu yüzünden evden çıkarken anahtarınızı almayı unuttuğunuz günler bile olabilir. Hatta iş anahtarınızı kaybetmeye bile varabilir! Bu durumda anahtarınızı bulmak da büyük bir zaman gerektirir, stres de cabası. TrackR bu soruna mükemmel bir çözüm buldu. Üretmiş oldukları IoT cihazını anahtarlığınıza takıp mobil uygulaması sayesinde anahtarınızın nerede olduğunu rahatlıkla bulabilirsiniz.

 

7. Sworkit

Bütün hafta boyunca çalışıp yorulunca haliyle hafta sonunu evde geçirmek istiyorsunuz. Fakat sağlıklı bir yaşam için hem hafta içi hem de hafta sonu egzersiz ya da spor yapmanız gerekiyor. Hafta sonu evdeyken, hafta içi de işteyken spor salonlarına gitmeye gerek kalmadan Sworkit ile birlikte istediğiniz saatte ve dilediğiniz programda spor yapabilirsiniz. Uygulama, seçtiğiniz programlara göre size özel çalışma planları çıkarır. Deneyimli eğitmenleri ise size daha sağlıklı bir yaşam için yardımcı olur.

 

8. Meditopia

Sosyal yaşamınızda öfke gibi yıkıcı duyguları kontrol etmeniz gerekiyor. Bunu yaparken de gün içinde yıpranabiliyorsunuz. Meditopia, istediğiniz alanda meditasyon yapmanıza yardımcı olur. Daha iyi sosyal ilişkiler ve daha iyi bir gün geçirmeniz için günde 20 dakika bile ayırmanız yeter. Tüm bunların dışında kendinize ve içinize dönebileceğiniz meditasyonları olan uygulama, farkındalık gücünüzün artmasını sağlar.

 

9. Trafi

Her işlemin giderek daha da hızlandığı teknoloji çağında zaman kavramı da elbette eskiye oranla çok daha önemli. Bilişim dünyası yavaş yavaş mekan kavramını ortadan kaldırsa da günlük ihtiyaçlar ya da iş için hala bir yerden bir yere gitmek gerekiyor. Fakat büyük şehirlerde bu pek de kolay olmuyor. Tam da bu noktada Trafi devreye giriyor. Gerçek zamanlı takip veya sorgulama yapılabilen bu uygulamayı kullanarak gideceğiniz rotaya ve toplu taşıma bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz.

 

10. Wunderlist

Karmaşık ve yoğun günlerinizi daha planlı bir şekilde yönetebilirsiniz. Mobil uygulamasının yanında web sitesi de bulunan Wunderlist, iş yaşamınızdan tatil programına kadar bütün projelerinizi planlamanıza yardımcı olur. Kolay ve kullanışlı arayüzü sayesinde bu işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Günün yoğunluğu size yapmanız gereken önemli şeyleri unutturabilir ama Wunderlist'in hatırlatma özelliği bilgilerinizin her an taze kalmasını sağlar.

 

11. WhatsApp

whatsapp

WhatsApp kullanmayan kaldı mı? Hala uzak duranlar için kısaca tanıtalım: WhatsApp; belge, görüntü, ses ve bağlantı gönderebileceğiniz, arayüzü basit ve kullanışlı bir kısa mesajlaşma uygulaması. Anılarınızı paylaşabileceğiniz bir durum bölümü de mevcut.

 

12. e-Devlet

Resmi belge ve işlemleriniz için kullanabileceğiniz e-Devlet uygulaması size hem zamandan hem de paradan kazandırıyor. Resmi belgeler için başvurmanız gereken ilgili kurumlara ulaşmak, hele de büyük şehirdeyseniz, epey zor hale geliyor. e-Devlet uygulaması ise size nerede olursanız olun, istediğiniz belgeyi anında indirebilme imkanı sunuyor. Böylelikle bürokrasiyle cebelleşme süreci de ortadan kalkmış oluyor.