BLOG

BLOG

Sanatçı Ruhunuzu Besleyecek Mobil Uygulamalar


Sanatın birçok kolu dijital dünyaya adım attı. Bu nedenle tasarımcıların çoğu kâğıt kalem kullanmak yerine mobil çizim uygulamalarını tercih etmeye başladı. Böylece ayrı ayrı malzemeler toplamak yerine tek bir cihaz ve uygulama ile her an her yerde tasarım işlerini gerçekleştirebiliyorlar. Son yıllarda popülerliği giderek artan mobil tasarım uygulamalarını kimileri iş, kimileri hobi olarak kullanıyor. Profesyonel çalışmalarda kullanılan pek çok tasarım odaklı mobil uygulama olsa da yeni başlayacaklar için de kullanımı son derece kolay uygulama bulabilmek mümkün. Sadece tasarım değil, sanatsal ve kültürel bakımdan kendini geliştirmek isteyenlere yönelik ansiklopedik uygulamalar da mevcut. İçindeki sanatçıyı keşfetmek isteyenler ücretli veya ücretsiz pek çok mobil uygulama arasından dilediğini seçerek bir adım atabilir. Üstelik tasarım uygulamaları için online eğitimler de bulunuyor. Siz de sanatçı ruhunuzu keşfetmek ve kendinizi bu yönde geliştirmek isterseniz sanatseverleri ve teknoloji meraklılarını bir araya getiren mobil uygulamaları inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Ebru Sanatı Nedir? Nasıl Yapılır?

1. Sanatsal bilgilerinizi artırabileceğiniz bir uygulama: DailyArt

DailyArt, sanat eserlerine ve sanatçılara ilgi duyan herkesin cep telefonu ya da tabletinde olması gereken bir mobil uygulama. Sanatseverler için kaynak niteliği taşıyan DailyArt, âdeta bir sanat ansiklopedisi. Uygulama, kullanıcılarına istediği eser ve sanatçı hakkındaki bilgilere ulaşabilme ve bu bilgileri bir araya getirecek favori listesi oluşturabilme imkânı sunuyor. Ayrıca premium versiyonu, tarihi müze ya da önemli yapıtlar hakkında bilgilere ulaşabilme olanağı da tanıyor.

 

2. Dijital çizime yeni başlayanlara özel: Art Prompts

Bir Android uygulaması olan Art Prompts, özellikle tasarıma yeni başlayacaklar için ideal bir uygulama. Art Prompts, ilham kaynağı niteliğinde içerikler sunarak kullanıcılarına yaratıcılık konusunda destek oluyor. Böylece bir şeyler tasarlamak isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyenler için iyi bir yardımcı görevi görüyor. Çizim sürecini destekleyen uygulamada binden fazla ilham kaynağı olabilecek içerik yer alıyor. Farklı kategoriler arasında seçim yapmaya izin vermenin yanı sıra favori listeler oluşturarak ilgilenilen içeriği kaydedebilme olanağı da sunuyor.

 

3. Dilediğiniz gibi çizin ve renklendirin: Sketchbook

Sketchbook

Çizim uygulamalarından biri olan Sketchbook hem profesyoneller hem yeni başlayan tasarımcılar tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Dijital sanatın olmazsa olmaz uygulamaları arasında yer alan Sketchbook, tasarım odaklı işlerde yardımcı olacağı gibi boş vakitlerini değerlendirmek ve tasarım alanında kendini geliştirmek isteyenleri de memnun ediyor. Renk paletleri, kalem ve yazı stilleriyle eğlenceli vakit geçirmek, içinizdeki sanatçı ruhu canlandırmak için uygulamayı akıllı cihazınıza indirmeniz yeterli.

 

4. Sanatın büyülü dünyasını keşfetmek isteyenlere: Google Arts & Culture

Sanatseverlerin severek kullanabileceği ansiklopedik değerler taşıyan bir diğer uygulama da Google Arts & Culture. Sanata, tarihe ve kültürlere dair ne varsa içinde barındıran bu özel uygulama; sanatseverlere ışık oluyor. Sanal gerçeklik turları, 360 derecelik videolar ve sokak görünümleri gibi uygulamalarla pek çok müzeyi ya da özel mekânları online ziyaret edebilmeyi sağlıyor. Sadece görsellere değil, pek çok bilgiye de ulaşılabilmesine imkân tanıyor.

 

5. Tasarım dünyasına yeni adım atanlara özel: Assembly

Yüzlerce temel şekil ve temalarla tasarım yapmayı kolaylaştıran Assembly, amatör tasarımcılar için ideal bir uygulama. Özel bir yetenek gerektirmeden tasarım yapabilmenin önünü açan uygulama; temel düzeyde tasarımlar ile ilgilenenler için birebir. Sosyal medya paylaşımları, web sitesi için görsel tasarımlar ya da sunum çalışmalarında rahatlıkla kullanılabiliyor.

 

6. Hem tasarımlarınızı paylaşın hem ilham alın: Behance

Kullanıcıların görsel çalışma portföylerini sergiledikleri bir alan olan Behance, ayrıca ilham kaynağı olarak da kullanılabiliyor. Genel olarak profesyonel tasarımcıları bir araya getirse de yeni başlayanlar tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Uygulamaya girişse tamamen ücretsiz. Tek yapmanız gereken e-posta ile kaydolup birkaç bilginizin yer aldığı profilinizi oluşturmak.

 

7. Sanatçıları ve sanatseverleri buluşturan uygulama: DeviantArt

Hem sanatçıları hem sanatseverleri bir araya getiren DeviantArt, sanatçıların eserlerini burada sergileyebilmelerine imkân sağlıyor. Ayrıca sanatseverlerin geri bildirimde bulunmasına da olanak tanıyor. Farklı sanat türlerine göre topluluklar oluşturulabilen uygulamada sanatçı ve sanatseverler sohbet edebiliyor. Böylece sadece eserlerin sergilenmesi değil, fikir alışverişi de yapılabiliyor. Üstelik uygulamanın favoriye alma özelliği ile ilgilendiğiniz projeleri yakından takip edebilir, onlar hakkında detaylı bilgi sahibi de olabilirsiniz.