BLOG

BLOG

YAKIN GELECEĞİN EN TREND MESLEKLERİ


Değişen ve gelişen zamanla meslek alanlarında yenilenme söz konusu oluyor. Toplum ve insan ihtiyacına göre şekillenen meslekler arasına zamanla farklı meslek grupları ekleniyor. Geçmiş yıllara baktığımızda teknolojinin hayatımızda önemli bir yeri olmasa da artık dijital bir çağda yaşıyoruz ve bu yönde hizmet verecek meslek gruplarına daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Peki, yakın geleceğin en trend meslekleri neler olacak? Gelin, gelecekte çok popüler olması beklenen meslekleri inceleyelim.

 

1. Veri Analisti

Veri Analisti

Çevrimiçi ve çevrimdışı tüketicilerin alışkanlarını anlamak, bunları yorumlamak artık çok önemli; çünkü pazarlama stratejilerini oluşturmak için tüketicilerin hareketlerini incelemek ve buna göre bir yöntem belirlemek gerekiyor. Veri analistlerinin işi ise tam da bu noktada devreye giriyor. Analistler, farklı alanlardan bilgi toplayarak şirketlerin kendilerini ne yönde ve nasıl iyileştirmeleri gerektiğini aktarıyor.

 

2. Epidemiyolog

Epidemiyologlar, toplumda ortaya çıkan ve ortaya çıkabilecek hastalıkları, ayrıca bunlara bağlı sağlık şartlarını baştan sona kadar inceleyen meslek grupları olarak karşımıza çıkıyor. İnceleme sırasında olayın ortaya çıkışı, görülme oranı, şekli ve yeri gibi birçok faktörün analizi yapılıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda ise alınması gereken önlemlerin yol haritası çıkarılıyor.

 

3. Dijital Pazarlama Uzmanı

Günümüzde birçok şirket dijital ortamda varlığını oturtmaya çalışıyor ve bunu yapmak için de dijital pazarlama uzmanlarına ihtiyaç duyuyor. Dijital pazarlama uzmanları, aslında ismine aşina olduğumuz pazarlama uzmanlarına benziyor fakat uzmanlık alanları arasında bazı farklılıklar bulunuyor. Dijital pazarlama uzmanlarının çevrimiçi platformlara ve sosyal medyaya hakim olmaları gerekiyor. Ayrıca dijital pazarlama alanı; içerisinde SEO, sosyal medya ve Google reklamlara kadar birçok detayı barındırıyor.

 

4. Yapay Zekâ Uzmanı

Yapay zekâ, teknoloji endüstrisinde güçlü bir konuma sahip ve giderek de güçlenmeye devam edecek gibi gözüküyor. Teknoloji tarafından üretiliyor ve insan davranışlarını taklit ederek insan görevlerini tamamlıyor. Bu teknoloji ile insanların günlük hayatta yaşadıkları zorlukları aşmak ve kişilerin hayatını iyileştirmek hedefleniyor. Yapay zekâ uzmanları; sağlık hizmetleri, siber güvenlik, ulaşım, imalat, iş zekâsı ve bulut teknolojisi gibi birçok alanda iş sahibi olabiliyor.

 

5. Finansal Yönetici

Finansal yönetici

Finansal işlemlerin hazırlanması ve süreçlerin yönetilmesinde uzman kişiler, finansal yönetici olarak adlandırılıyor. Yakın gelecekte şirketlerin finansal yöneticilere olan ihtiyacı artmaya devam edecek ve finansal yöneticiler günümüzde olduğu gibi ileride de aranan isimler arasında yer alacak.

 

6. Yazılım Geliştirme Uzmanı

1980'li yıllardan beri çok fazla değişiklik geçiren yazılım sektörü, hayatımızda sonsuza kadar yer edinecek gibi gözüküyor. Otomasyon sistemlerinin kullanımının artması, bilgisayar sistemlerinin geliştirilmesi ve akıllı cihazların daha çok kullanılmasıyla yazılım geliştirme uzmanlarına olan talep de gittikçe artacak.

 

7. Robotik Mühendisi

Robotik Mühendisi

Bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz robotlar, yavaş yavaş hayatımızda da yer almaya başlıyor. Robotların yapımında ise tabii ki robotik mühendisler yer alıyor. Elinizi attığınız her yerde ve alanda robotik mühendislerin etkisi bulunuyor. Özellikle fabrikalarda iş yükünü azaltacak robotların üretilmesi üzerine sıklıkla çalışmalar yapılıyor. Dolayısıyla yakın gelecekte iş sahasında çalışan robotlara daha fazla rastlayacaksınız gibi duruyor. İleride robot talebinin karşılanması için robotik mühendislerine olan ihtiyaç da artış gösterecek.

 

8. Mobil Uygulama ve Oyun Geliştirici

Mobil Uygulama ve Oyun Geliştirici

Son yıllarda oyun alanında çok büyük işler başarılıyor ve bu işlerin arka planında ise oyun geliştiriciler yer alıyor. Gelecekte günümüzdekinden daha farklı oyunlara ihtiyaç duyulacak ve bunları gerçekleştirebilecek kişiler ise oyun geliştiriciler olacak. Oyun geliştiricilerin yanı sıra mobil uygulama geliştiricilerin önemi de gitgide artıyor. Bir tıkla alışveriş yapmak, bankacılık işlemlerini düzenlemek ve daha birçok alanda insanlara kolaylık sağlayan mobil uygulamalar; gelecekte de hayatımızda yer alacak. Mobil uygulama ve oyun geliştiricilere duyulan ihtiyaç da gün geçtikçe artmaya devam edecek.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İş Hayatında Hızlıca Yükselmek için 6 Altın Öneri

İş Yerinde Verimli Çalışmanızı Sağlayacak 10 Öneri

Ofis Hayatınızı Daha Keyifli Hale Getirecek 9 Öneri

İş Hayatında Doğru İletişim Kurmanın Yolları