BLOG

BLOG

ÇALIŞIRKEN EN İYİ YARDIMCINIZ OLACAK 8 TEKNOLOJİK ALET


Günlük yaşantımızda olduğu kadar iş hayatında da değişen dünyanın hızına ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu uyum çabasının bir sonucu olarak teknolojinin nimetlerinden iş hayatında da faydalanmak gerekiyor. Teknolojik gelişmelerin getirdiği yenilikçi adımları ve piyasadaki ürünleri takip etmek artık çok zor bir hal aldı. Çünkü her gün karşımıza yeni bir şey çıkıyor ve etkisini test etmeye vakit bile olmuyor! Bu nedenle çalışırken üretkenliğinize yardımcı olabilecek teknolojik aletleri sizin mercek altına aldık. İşte, en iyi yardımcınız olmaya aday 8 teknolojik alet:

 

1. USB Girişli İçecek Isıtıcı/Soğutucu

Sıcak kahvenizle masanıza döndükten sonra aldığınız ilk yudumun soğukluğu canınızı sıkıyor mu? Öyleyse bu alet tam size göre! Artık araya giren telefon konuşmaları, e-posta kontrolleri derken buz kesen kahvelere mahkum değilsiniz. USB girişi ile masaüstü bilgisayarlara bile kolayca takılabilen bu alet ile sıcak içeceklerin tadını çıkarabilirsiniz. Şık tasarımı ile göz dolduran bu alet aynı zamanda soğuk içeceklerin ısısını korumaya da yardımcı oluyor.

 

2. Wi-Fi Menzil Genişletici

 Wi-Fi Menzil Genişletici

Evden çalışmanın getirdiği en büyük zorlukların başında internet bağlantı sorunu var. Önemli bir toplantının ortasında bağlantı problemi yaşamak istemiyorsanız, bir Wi-Fi menzil genişleticisine ihtiyacınız var. Wi-Fi menzil genişleticiler, ağ bağlantınızı genişleten bir kaynak yönlendiricisi olarak çalışıyor. Genellikle bir menzil genişletici kesintisiz bağlantı için yeterli olurken, evinizin büyüklüğüne göre bu sayıyı arttırmanız da mümkün.

 

3. Ses İzolasyonlu Kablosuz Kulaklıklar

Ses İzolasyonlu Kablosuz Kulaklıklar

Ofis ya da evden çalışmanız fark etmez. Yüksek sesli dış uyaranlar konsantrasyonunuzu olumsuz etkileyebilir. Haliyle dış sesleri kesmek de yaptığınız işe odaklanarak daha verimli çalışmanızı sağlar. Üstün ses kalitesine sahip ve dış sesleri kesen tasarımlarıyla kablosuz kulaklıklar, aradığınız sessizliği sağlamaya hazır. Üstelik yeni nesil tasarımlarıyla iç kulağa zarar vermeyen bu kulaklıkları, müzik dinlerken de kullanabilirsiniz. Bu kulaklıklar aynı zamanda web tabanlı asistanlar ile de uyumlu çalışıyor.

 

4. Çoklu Cihaz Klavyesi

Çoklu Cihaz Klavyesi

Multifonksiyonlu teknolojik ürünler, kelimenin tam anlamıyla hayat kurtarıyor. Bu ürünlerden biri olan çoklu klavye yardımıyla birden fazla cihaza bağlanmanız mümkün. PC, dizüstü bilgisayar ve tableti tek klavye ile kullanabilmeniz için sadece Bluetooth bağlantısı yeterli. Şık ve kompakt tasarımıyla öğrencileri de cezbeden bu ürün, birden fazla cihazla iş yapanlar için oldukça kullanışlı olabilir.

 

5. Kablo Düzenleyici

Kablo Düzenleyici

Kulağa basit gibi gelse de bir ofis çalışanı için kablo dağınıklığı can sıkıcı olabilir. Birden fazla cihazın kablolarını tek bir istasyonda toplayan düzenleyiciler, karmaşada kaybolmanızı engeller. Bu basit düzenek, düzenli ve aynı zamanda daha profesyonel bir çalışma ortamı sağlar.

 

6. Dik Duruş Yardımcısı

Dik Duruş Yardımcısı

Masa başında çalışanlar, hareketsizlikten kaynaklanan fiziksel sıkıntılar yaşayabilir. Özelikle duruş bozuklukları ofis çalışanları arasında oldukça yaygın halde. İlerleyen yaş ile beraberinde sağlık sorunları getirmeye aday bu problem, hayat kalitenizi de olumsuz etkileyebilir. Bu noktada dijital duruş düzelticisi, sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir. Kullanımı oldukça kolay olan bu sihirli küçük araç, sırtınıza yapışıyor. Sırtınıza yük binecek bir biçimde oturduğunuzda bu araç, hafif bir titreşim yayarak duruşunuzu düzeltmenizi hatırlatıyor. Ayrıca duruş yardımcısı cep telefonunuza indirebileceğiniz bir uygulama ile duruşunuzu takip etmenizi de sağlıyor.

 

7. Dijital Not Defteri

Dijital Not Defteri

Toplantılarda veya müşteri görüşmelerinde uzun notlar almanız gerekebilir. Artık not almak için kağıt kalem taşımanıza gerek yok. Yeni tasarım dijital not defteri, üzerine kaydedilenleri otomatik olarak buluta aktarabiliyor. Uzun vadede zaman ve veri tasarrufu sağlamak için tasarlanan bu defter, tekrar tekrar kullanılabiliyor. Yapmanız gereken tek şey dijital not defterinizi temiz bir bez yardımıyla silmek.

 

8. Taşınabilir Kolay Projektör

Taşınabilir Kolay Projektör

Sunum yapmak beraberinde toplantı koşullarını da hazırlamayı gerektirir. Uygun ekipman ve katılımcı sayısına yetecek büyüklükte bir toplantı odası, başarılı bir sunum için şart. Ofis dışında ya da daha az kişiyle yapılan kısa toplantılarda, projektör kullanma şansınız olmayabilir. Neyse ki taşınabilir projektörler yardımıyla, istediğiniz her yerde sunum yapabilirsiniz. Boyutu ve veri görüntü kalitesi ile geçer not alan bu projektörler, etkili bir sunum için yardımcınız olabilir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İş Hayatında Duygusal Zekanın 5 Avantajı

İş Yerinde Verimli Çalışmanızı Sağlayacak 10 Öneri

İş Yerinde Sevilen Biri Olmanın 11 Altın Kuralı

İş Hayatında Doğru İletişim Kurmanın Yolları