BLOG

BLOG

OFİS HAYATINIZI DAHA KEYİFLİ HALE GETİRECEK 9 ÖNERİ


Gün boyunca yaptığınız işten sıkılıyorsanız, işe gitmek istemiyorsanız, sürekli uyku halindeyseniz ve tahammül sınırlarınızın azaldığını hissediyorsanız, günlük hayatınızda yanlış yaptığınız bir şeyler olduğunu düşünmeye başlamalısınız. Gün içinde yaptığınız her şey iş hayatınızda etkilenmenize neden olur. Enerjinizi arttıracak şeyler yaparak ofis hayatınızı daha keyifli hale getirebilir ve çalışma ortamınızı daha eğlenceli bir alana çevirebilirsiniz. Gününüzü monotonluktan kurtaracak ve daha verimli geçmesini sağlayacak önerileri yazının devamında okuyabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Yeni Bir İş Yerinde Nasıl Davranmalı?

Uyku Düzeni Oluşturun!

Sabah erken kalkan bir bireyin yeterli şekilde uyuması ve sabah dinç kalkması için gece çok geç saatlere kadar ayakta kalmaması gerekir. Ayrıca çalar saat olayını hayatınızdan çıkararak vücudunuzun sizi uyandırmasını sağlamalısınız. Hafta sonları alıştırmalar yapabilir ve hafta için de hayata geçirebilirsiniz.

 

Kahvaltı Yapın!

Şüphesiz ki günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Kahvaltı yaparak güne başlayan kişilerin gün içinde daha aktif, enerjik, pozitif ve mutlu olduğu görülüyor. Aksi yönde kahvaltıyı atlayan ya da hafif atıştırmalıklar ile geçiştiren kişilerin gün boyunca açlık atakları, sinir ve stres ile karşı karşıya kaldıkları görülüyor. Sabah erken uyanarak kendinize kahvaltı yapacak kadar bir zaman ayırabilir ve metabolizmanızı erken saatlerde harekete geçirerek beyninizi de uyarabilirsiniz.

 

Pozitif Olun!

İş hayatı her ne kadar stresli olsa da pozitif olmaya çalışarak gününüzün daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz. Herhangi bir sorun ile karşılaştığınızda bunun dünyanın sonuymuş gibi davranmak yerine olumlu yönlerini düşünmeniz ve çözüm odaklı çalışmanız stres yapmanızı engelleyecektir. Karşılaştığınız problemlere haddinden fazla tepkiler vererek hem kendinizi hem de çevrenizdekileri içinden çıkılmaz bir duruma sürüklemek yerine sakince düşünmeye yönelmelisiniz.

 

Öğle Yemeklerinizi Arkadaşlarınız ile Yiyin!

Gün boyunca tek dinlenme arası olan öğle yemeğini, kesinlikle arkadaşlarınız ile yemeli ve asla iş hakkında konuşmamalısınız. Yemek sırasında kafanızı dağıtacak güzel şeylerden, tatil planlarından ya da hayatınızdaki önemli gelişmelerden bahsederek üzerinizdeki negatif enerjiyi atabilir ve yemekten sonra işinize daha keyifli bir şekilde dönebilirsiniz.

 

Sağlıklı Atıştırmalıklar Yiyin!

Sabah kahvaltısından sonra kısa bir sürede acıktıysanız ve yemek yemek için zamanınız yoksa yapacağınız en güzel şey sağlıklı atıştırmalıklardan yemek olacaktır. Kuru yemiş, kuru meyve ya da taze meyvelerden oluşan bu atıştırmalıklar sayesinde hem açlığınızı hem de açıklıkla gelen sinir krizlerinizi kısa sürede kontrol altına alabilirsiniz.

 

Rahat Kıyafetler Tercih Edin!

Hem kadınların hem de erkeklerin iş hayatında daha resmi ve modern giyinmeleri gerekir. Resmiyet söz konusu olduğunda ise seçilebilecek kıyafet sayısı sınırlanır. Gününüzün iyi geçmesi için hem rahat hem şık hem de resmi kıyafetler giymeye özen göstermelisiniz. Özellikle kumaş pantolon kombinleri ve rahat ayakkabılar gün boyunca konforunuzu maksimum seviyeye çıkaracaktır.

 

Bol Bol Sıvı Tüketin!

Ofis ortamında sürekli oturduğunuz yerde çalışmak beyninizin çabuk yorulmasına neden olur ve bir süre sonra enerjiniz bitmeye başlar. Böyle anlarda hemen uykunuzu açacak içeceklere yönelmelisiniz. Kış aylarında iseniz, hem kokusu hem de tadı ile kendinize gelmenizi sağlayacak bitki ya da meyve çaylarını içebilirsiniz. Kahveden ve çaydan vazgeçemeyenlerden iseniz, bu içecekleri şeker kullanmadan tüketebilirsiniz.

 

Hafif Egzersizler Yapın!

Gün boyunca masa başında oturan kişilerde en çok şikayet edilen durumlardan biri de bel, sırt ve boyun ağrısıdır. Hareketsiz kalmaktan dolayı meydana gelen bu şikayetleri, oturduğunuz yerden yapacağınız basit ama etkili egzersizler sayesinde geride bırakabilirsiniz. Egzersizlere ek olarak daha rahat bir sandalye ya da belinizin arkasına minik bir yastık koyabilirsiniz.

 

Sosyal Aktivitelere Katılın!

Her gün işten eve, evden işe giden biriyseniz, hem işten hem de hayattan kısa sürede sıkılmanız muhtemel bir durumdur. Sabahları işinize aynı heyecan ve istek ile gitmek için sosyal hayatınızı da geri planda bırakmamanız gerekir. İş çıkışı arkadaşlarınızla sinemaya gidebilir, yemek yiyebilir ya da hoş sohbet eşliğinde güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Bu aktiviteler, daha pozitif olmanıza ve kendinize vakit ayırmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca düzenli olarak gidebileceğiniz bir spor salonuna da yazılabilir ve iş dışında kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: