BLOG

BLOG

Sonbaharı Uğurlarken: Elite World Grand Sapanca


sonbahar mevsimi, kışın bağışıklığı güçlendirmek için

Dökülen yapraklar, yağan yağmurlar, kahverengiye çalan turuncu havalar yerini yavaş yavaş kışın soğuk günlerine bırakıyor. Kısa kollu tişörtlerin yerini yumuşacık kazaklar, pikelerin yerini pamuk yorganlar alırken size de tüm bu değişimin tadını çıkarmak kalıyor. Peki, sonbaharı uğurlarken kış mevsimi için neler yapabilirsiniz? İşte, kışı en iyi şekilde karşılamanızı sağlayacak küçük adımlar!
 

Kış Yaklaşırken Bağışıklığınızı Güçlendirin

Sonbahar lezzetlerinin tadını kışın da çıkarmak için artık hazırlıklarınızı tamamlamalısınız. Kışın taze hâlde ulaşmanızın zor olacağı için meyve ve sebzeleri uygun şekilde muhafaza edebilirsiniz. Bunun için brokoli, portakal ve mandalina gibi meyve ve sebzeleri derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kapya biber gibi sebzelerle turşu yapabilirsiniz. Hatta sonbahar meyvelerinden yararlanarak reçel ve marmelatlar da hazırlayabilir, onları kış mevsiminde kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz.

 

Sonbahara Temiz Bir Veda

Yazlık eşyalarınızı bir bir kaldırırken temizlik yapmanın da tam zamanı! Kışlıkları yerleştirmeden önce elbise dolaplarınızı temizleyebilirsiniz. Ardından tüm evi dip köşe temizleyerek yeni mevsim için temiz bir başlangıç yapabilirsiniz. Temizlik sırasında uzun süredir kullanmadığınız eşyaları da belirleyebilirsiniz. Hâlâ kullanılabilecek durumda olanları bağışlayabilir, evinizde alan açabilirsiniz. Kullanılmayacak durumdakileri ise geri dönüşüme gönderebilir, böylece hem evinizi ferah bir görünüme kavuşturabilir hem de çevre kirliliğini önlemeye destek olabilirsiniz.
 

Ev Dekorasyonunuzu Kışa Hazırlayın

Kışın gelişi aslında bir bakıma yılbaşına da hazırlıktır. Yeni yılı anımsatan ufak çam ağaçlarını, kırmızı mumları ve şık bibloları salon, yatak odası hatta banyo dekorasyonu için kullanabilirsiniz. Ortamın enerjisini tazeleyen tütsü ve buhurdanlıklara da kış ayı için yapacağınız dekorasyonda yer verebilirsiniz. Ayrıca salonda yumuşacık TV battaniyelerine ve kış aylarına özgü tasarlanan kırlentlere de yer açabilirsiniz. 

Kütüphanenizi kışa hazırlamak da dekorasyonunuzu yenileyebilir. Kitaplarınızı renklerine, yazarlarına veya yayınevlerine göre düzenleyebilir, dekoratif objeleri kütüphane raflarınıza yerleştirerek değerlendirebilirsiniz. Oturma köşenize de mutlaka bir şal ve battaniye yerleştirmeyi unutmayın. Böylelikle sıcacık bir atmosferde kitabınızı okuyabilirsiniz.
 

Kışa Özel Playlist Hazırlamaya Ne Dersiniz?

Sonbaharı uğurlarken harika bir playlist hazırlayarak kış aylarının soğuğunda sevdiğiniz şarkılarla içinizi ısıtabilirsiniz. Kışın dinginliğine ayak uyduracak caz veya klasik parçaları bir araya toplayabilir, kar yağarken huzurlu parçalar eşliğinde kitap okuyabilirsiniz. Yolculukta, evde, yürüyüşte dinleyebileceğiniz bir liste ile kışı en güzel şekilde karşılayabilirsiniz. Sevdikleriniz geldiğinde sıcak içecekler hazırlayabilir, bu şarkılar eşliğinde keyifli sohbetlere dalabilirsiniz.
 

Kış Gelmeden Son Bir Kaçamak Yapın

Kış mevsimi geldiğinde şehrinizden fazla uzaklaşma şansı bulamayabilirsiniz. İş ya da okul yoğunluğu derken kendinize zaman ayırmakta zorlanabilirsiniz. Bu yoğun temponun içine düşmeden önce ufak bir kaçamak yapmak size çok iyi gelebilir. Arkadaşlarınızla, ailenizle, eşinizle ya da tek başınıza sonbaharın en güzel manzaralarına ev sahipliği yapan turistik bölgelere bir kaçamak yaparak dinlenebilir, kendinizi kışa tam anlamıyla hazırlayabilirsiniz.
 

Kışa Elite World Grand Sapanca'da Hazırlanın

elite world grand sapanca

Kendinizi kışın soğuklarına hazırlamak için en doğru tercihlerden biri, Elite World Grand Sapanca! Sapanca'nın huzurlu doğasını sizlerle buluşturan Elite World Grand Sapanca'da sabahları doğa yürüyüşü yaptıktan sonra leziz bir kahvaltı ile kendinizi şımartabilirsiniz. Ödüllü şeflerin hazırladığı akşam yemekleri sayesinde unutulmaz tatları deneyebilir, sevdiğiniz içkileri yudumlarken hayatı dolu dolu içinize çekebilirsiniz. Sonbaharı uğurlarken Elite World Grand Sapanca bünyesinde hizmet veren Fit Life SPA & Wellness'da  masaj ve SPA hizmetinden yararlanabilir, böylece hem bedeninizi hem zihninizi rahatlatabilirsiniz. Siz de bu ayrıcalıklı dünya ile tanışmak ve hemen rezervasyon yaptırmak için Elite World Grand Sapanca'yı ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: