BLOG

BLOG

KIŞ AYLARINDA İSTANBUL'DAN FAZLA UZAKLAŞMADAN TEMİZ HAVA ALABİLECEĞİNİZ SAKİN VE HUZURLU 10 LOKASYON


Bu yıl herkes için zorlu geçti. Yeni düzene alışma süreci ise hala devam ediyor. Bu süreçte de koronavirüs sebebiyle pek çok plan ertelendi ya da iptal edildi. Haliyle pek çok kişi tatile de gidemedi. Yani stres, hastalık korkusu derken ağız tadıyla kafa dinleyemedi kimse. Ama üzülmeyin! İstanbul öyle güzel bir şehir ki; güzelliği, kıyısında köşesinde bulunan yerlere de sirayet etmiş. İşte sizin için derlediğimiz, İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan kafa dinleyebileceğiniz sakin ve huzurlu 10 lokasyon…

 

1. Ağva

Ağva’nın yazı ayrı güzel, kışı ayrı. Kış mevsimlerinde, yaz dönemi kadar yoğun değil. Üstelik İstanbul’a o kadar yakın ki, günübirlik bile gidebilirsiniz. Doğasıyla ve temiz havasıyla, gidenleri asla pişman etmeyen bir lokasyon. Üstelik Ağva’da her bütçeye uygun restoranlar ve kafeler de mevcut. Güne nefis bir kahvaltıyla başlamak için harika bir yer!

 

2. Kilyos

Kilyos

Denize gireyim, güneşleneyim diyorsanız Kilyos’a yazın gitmenizi öneririz. Ama plaj kalabalığı olmadan, sakin ve huzurlu bir tatil peşindeyseniz, Kilyos kış mevsiminde tam size göre! Gittiğinizde mutlaka Kilyos Kalesi’ni ve Tarihi Çınar Ağacı’nı da ziyaret etmelisiniz. Aynı zamanda Kilyos bir balıkçı kasabası. Bu sebeple gittiğiniz her mevsim en taze balıkları orada yemeniz mümkün. Piknik yapabilir, kamp kurabilir ve kendinizi doğanın huzur veren ortamına bırakabilirsiniz.

 

3. Acarlar Longozu

Kartpostalları aratmayacak manzaraları ile Acarlar Longozu kesinlikle görülmeye değer. Aynı zamanda dünyadaki en büyük longozlardan biri olarak biliniyor. 7.5 km’lik bir alana yayılmış olan bu doğa harikasını kış aylarında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Üstelik orada yaşayan bütün ağaçların kökü suyun altında! Güzelliği ve farkı da buradan geliyor. Acarlar longozu, ister ailenizle ister tek başınıza huzur bulmak için gidebileceğiniz bir tatil lokasyonu.

 

4. Pembe Kayalar /Sakarya

Birkaç günlüğüne sakin, kalabalıktan uzak bir tatil yapayım diyorsanız Kerpe Kayalıkları, yani bilinen adıyla Pembe Kayalar, tam size göre. Üstelik kış aylarında o kadar sakin bir yer ki... Elinize kahvenizi alıp denizin kayalarla dans edişini izleyebilirsiniz. Bölgede her bütçeye uygun konaklama yerleri ve restoranlar da bulunuyor. Kamp alanları da mevcut. Fakat kamp yapmayı düşünüyorsanız hazırlığınızı hava durumuna göre yapmanızı öneririz.

 

5. Sapanca

Sapanca

Sakinlik ve huzur arayanların kesinlikle gitmesi gereken bir yer. Özellikle kışın kalabalıktan uzak ve sessiz bir atmosferde uzun yürüyüşler yapabilir, kendinizi dinleyebilir ya da sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Huzurlu olduğu kadar eğlenceli bir tatil geçirmek istiyorsanız Elite World Grand Sapanca'da yerinizi ayırmayı unutmayın! Hijyen standartlarına sıkı sıkıya bağlı bir hizmet sunan Elite World Grand Sapanca'da son derece konforlu bir tatil geçirebilirsiniz. Göl ve orman manzarası eşliğinde huzur dolu anlar yaşayabilir, tamamen yenilenmiş ve stresten arınmış bir şekilde şehir yaşantısına dönebilirsiniz.

 

6. Polonezköy

Kış mevsiminde, ufak bir tatil yapmak isteyip de Polonezköy’e uğramamak büyük hata olur. Kışın karlara bürünen bu yerde, yapabileceğiniz birçok aktivite var. Atlarla gezintiye çıkabilir, şömine başında sıcak çikolatalarınızı yudumlarken kar manzaraları izleyebilir, mangal yakabilirsiniz. Ayaklarınızın altında karın sesini duyarken, ormanda harika yürüyüşlere çıkabilirsiniz.

 

7. Adalar

Adalar’a gidip de huzur bulamayan yoktur. Giderken görülen manzaralar bile insanın ruhunu dinlendirmeye yetiyor. Arnavut kaldırımlı yollarda yürümek, binbir çeşit manzaralara şahit olmak, eski konaklarının önünden geçerken tarihi hissetmek… İnsan Adalar’da sadece yürüyerek bile huzur bulabilir.

 

8. Maşukiye

Bir buçuk saate yakın bir yolculuktan sonra vardığınız bu lokasyonda, piknik yapabilir, restoranlarda lezzetli alabalıklardan tadabilir ya da kahvenizi yudumlarken harika manzaraların keyfini sürebilirsiniz.

 

9. Riva

Hazır yaz döneminin gürültülü ve kalabalık atmosferi dağılmışken Riva’ya gitmenin tam zamanı. Güne harika bir kahvaltıyla başlayıp şu an neredeyse bomboş olan plajlarda pikniğinizi yaparak günü tamamlayabilirsiniz. Ya da size uygun restoranlarda yemeğinizi yiyip, Riva Kalesi’ni ve küçük çarşısını gezebilirsiniz.

 

10. Şile

İnsanlar genelde Şile’ye yaz ve yaz sonlarına doğru gidiyor. Bu sebeple sakinlik isteyenler mutlaka Şile’ye kış sezonunda gitmeli. Şile'de gezilecek ve görülecek pek çok yer var. Tarihi Şile Kalesi, Deniz Feneri, tarihi hamam ve kiliseler bunlardan sadece birkaçı. Üstelik doğal güzellikleri de oldukça fazla. Özellikle Saklıköy ve Ağlayan Kaya’ya mutlaka uğramalısınız.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 13 Tatil Yeri

Vizesiz Seyahat Rotaları

Bu Yaz Yunanistan'a Gitmeniz İçin 10 Şahane Neden

Yaz Tatilinizi Planlamadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun