BLOG

BLOG

İLKBAHAR AYLARINDA EVLENECEKLERE BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM BALAYI ÖNERİLERİ


İlkbahar ayları, kasım ayına kadar sürecek olan düğün sezonunun başladığı döneme tekabül eder. Bu güzel mevsim, çiftlere hem açık hem de kapalı alanlarda düğün yapma imkânı sunduğu için en ideal düğün tarihlerini içerisinde barındırır. İlkbaharda evlenmek, düğün yapmak kadar güzel olan bir diğer şey ise elbette balayıdır! Bahar aylarında, henüz ülkemizin hiçbir köşesi kalabalıklaşmamış ve tatil sezonu açılmamışken gidilecek sayısız lokasyon vardır. Bu yazımızda, ilkbaharda evlenecek çiftlere özel balayı önerilerine yer vereceğiz. İşte baharın tadına varabileceğiniz o lokasyonlar!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Balayı Valizinde Olması Gerekenler

Şirince

Şirince

Şirince, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı küçük bir köydür. Her mevsim ziyaret edilen; doğası ve atmosferi ile gönülleri fetheden bu şirin köy, özellikle ilkbaharda çok keyiflidir. Temiz havanın, yeşil doğanın ve eski Türk konaklarıyla dolu Şirince sokaklarının oluşturduğu muhteşem manzaranın tadını çıkarmak için siz de balayınızı Şirince'nin tarihî konaklarından birinde geçirebilirsiniz...

 

Kapadokya

Kapadokya

Yine her mevsimi ayrı güzel olan bir lokasyon ile karşınızdayız! Kapadokya yılın her ayında binlerce insan tarafından ziyaret edilse de ilkbaharda oldukça farklı bir atmosfere bürünür. Siz de balayınızı Kapadokya'nın muhteşem bir şekilde dekore edilmiş taş evlerinde konaklayarak geçirebilir; Kapadokya manzarasını balon turu ile farklı bir açıdan seyredebilirsiniz.

 

Akyaka

Akyaka

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka, ilkbaharda romantik bir balayı geçirmek isteyen çiftler için son derece idealdir. Siz de nehir ile denizin birleştiği bir noktada bulunan bu doğa harikası bölgede eşinizle doğanın ve denizin tadını çıkarabilir; sessizliğe ve huzura doyabilirsiniz.

 

Yedigöller

Bolu- Yedigöller, her mevsim başka bir manzaraya ev sahipliği yapar. Çünkü Bolu, benzersiz bir doğaya sahiptir. Eğer bu bölgeyi kışın karlar altında gördüyseniz bir de baharda doğa uyanırken ziyaret etmenizi öneririz. Sakinliği ile öne çıkan Yedigöller, tam da bu sebeple balayı çiftleri için de son derece idealdir. Siz de bölgede bulunan dağ evlerinde veya termal otellerde unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşayarak balayınıza anlam katabilirsiniz. 

 

Yalova

Eğer balayı tatiliniz için İstanbul'dan fazla uzaklaşmadan dinlenebileceğiniz bir plan yapmak istiyorsanız, Yalova sizin için ideal bir seçim olabilir. Termal kaynakları ile meşhur bölgede, birçok farklı beklentiye hitap edebilecek otel seçeneği bulunur. Siz de düğünün yorgunluğunu unutmak ve sevdiğiniz insanla baş başa zaman geçirmek istiyorsanız balayınızı Yalova'da planlayabilirsiniz.

 

Datça

Datça

Muğla'nın en bakir ve huzurlu yerlerinden biri olan Datça, tertemiz koylara ve mutlaka görülmesi gereken antik kentlere sahiptir. Datça'da bir balayı tatili planlarsanız, çevresinde bulunan tatil rotalarını da ziyaret edebilirsiniz. Bahar aylarında en keyifli zamanını yaşayan bu bölgede tekne turuna katılmayı ve Eski Datça'yı görmeyi unutmayın.

 

Çeşme

Birçok çift, balayı için Çeşme'yi genelde yaz döneminde ziyaret etmekte. Oysa bu harika yerin belki de en keyifli zamanları bahar ayları. Çeşme'de bahar aylarından itibaren denize girilebiliyor; üstelik bu dönemde Çeşme yazın aksine son derece sakin. Nisan ayında düzenlenen Ot Festivali ise ortama bambaşka bir keyif katıyor. Eğer siz de sakinlikten yana olan çiftlerdenseniz, balayı tatiliniz için baharda Çeşme'yi ziyaret edebilirsiniz.

 

Marmaris

Marmaris

Yeşil doğası ve tertemiz denizi ile yaz aylarının vazgeçilmez tatil rotası Marmaris, bahar aylarında evlenecekler için de benzersiz bir balayı lokasyonu olabilir. Marmaris'te bahar aylarından itibaren denize girilmeye başlanır. Bölgede sayısız otel seçeneği vardır ve bu oteller balayı çiftleri için düşünülmüş pek çok özel detay barındırırlar. Siz de tatil rezervasyonunuzu Elite World Marmaris Hotel’de yaptırarak konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilir, stresten uzak bir şekilde denizin ve doğanın tadını çıkarabilir, düğünün yorgunluğunu bu doğa harikası yerde unutabilirsiniz.

 

Bilgi almak için tıklayın: Elite World Marmaris 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: