BLOG

BLOG

ÇOCUKLARINIZLA BİRLİKTE TREKKİNG VE GÖL TURU YAPABİLECEĞİNİZ KEYİFLİ ROTALAR


Ailece vakit geçirmek isteyenler, doğa sizi çağırıyor. Trekking, yani doğa yürüyüşü ve göl turu; çocuklarınızı doğanın eşsiz güzellikleriyle tanıştırmak için tercih edebileceğiniz aktivitelerden bazıları olarak karşımıza çıkıyor. Çocuklarınızla yapacağınız trekking ve göl turu etkinlikleri hem aranızdaki bağı güçlendirecek hem keyifle zaman geçirmenize olanak verecek. Bunun için trekking ve göl turu yapabileceğiniz en güzel rotaları önereceğiz ama öncesinde nelere dikkat etmeniz gerektiğine değinelim.

 

Trekking ve Göl Turu Yaparken Almanız Gereken Önlemler

1. Yola Tedarikli Çıkın

Yola Tedarikli Çıkın

Yürüyüş ve göl turu esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi geri kazanabilmek için yanınıza başta su olmak üzere atıştırmalık yiyecekler de almalısınız. Aktivite sırasında kullanmanız gerekecek bir ilacınız varsa onları da yanınıza almayı unutmayın. Bu keyifli aktiviteyi çocuğunuzla yapacağınız için onun ihtiyaçlarına uygun eşyaları yanınızda bulundurmalısınız. Bunlara ek olarak doğada ihtiyaç duyabileceğiniz çakmak ya da kibrit, yara bandı, fener ve ilk yardım malzemeleri; bu aktiviteler esnasında karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmanıza olanak tanır. Son olarak kaybolma ihtimalinize karşı yanınızda bir düdük bulundurmalısınız.

 

2. Yürüyüş Temponuzu Dengeleyin

Yürüyüş hızınızı kendinize göre ayarlayın. Zira başkalarına ayak uydurmaya çalışmak sizi yorabilir, diğerleri size çok yavaş gelebilir ve bunların sonucunda yürüyüş kaliteniz düşebilir. Eğer ailecek aynı anda hareket etmek istiyorsanız yürüyüşe başlamadan önce ortalama bir hız belirleyip aranızdaki mesafeyi ideal düzeyde tutabilirsiniz.

 

3. Ritminizi Kaybetmemek İçin Molaların Süresine Dikkat Edin

Yürüyüş ve tur esnasında vereceğiniz uzun molalar hem terinizin soğumasına hem şevkinizin kırılmasına yol açabilir. Yürüyüş yolunuzun gidiş geliş süresini tahmini olarak hesaplayın ve molalarınızı ona göre ayarlayın. Örneğin; yolunuz 90 dakika sürecekse 45. dakikada 5 ya da 10 dakikalık bir mola vermeniz sizin için yeterli olur. Daha uzun yollar için de planlamanızı uygun şekilde yapmalısınız.

 

4. Trekking ve Göl Turu Yapacağınız Günün Hava Koşullarını Göz Önünde Bulundurun

Açık havada yapacağınız bir aktivite söz konusuysa, hava şartlarının iyi olması alacağınız keyifle doğru orantılı. Buz gibi dondurucu havalarda ya da aşırı sıcaklarda spor yapmak, özellikle çocuklarınız için epey zorlayıcı olabilir. Hatta olumsuz hava koşulları sizin ve çocuklarınızın hastalanmasına yol açabilir. Bu gibi durumlarda dilerseniz etkinliği erteleyebilir ya da hava şartlarına uygun bir şekilde giyinerek zorlayıcı koşullara hazırlanabilirsiniz.

 

5. Yürüyüş Tekniğinize Özen Gösterin

Adımlarınızı atarken kendinizi yormayacak şekilde olmasına özen gösterin. Eğer ayaklarınızı birbirine sürterseniz hem erken yorulursunuz hem düşme olasılığınız artar. Neyse ki doğru yürüyüş tekniğini kullanarak rahat edebilirsiniz. Peki, nedir bu doğru yürüyüş tekniği? Sizi meraklandırmadan hemen açıklayalım: Adım attığınız ayağınız havadayken diğer ayağınızın yere sağlam basması! Bu sayede kayıp düşme ihtimalini epey azaltabilirsiniz.

 

Bonus: Doğaya Zarar Vermeyin

Tabii ki sadece yürüyüş ve göl turu esnasında değil, hiçbir zaman doğayı kirletmemelisiniz; çünkü çocuklarınıza bırakacağınız en değerli miraslardan biri temiz doğa ve sürdürülebilir ekosistem. Dolayısıyla ayak bastığınız yerleri temiz bırakmak, mirasınızı daha değerli kılacak. Bunun için ormana ve göle çöp atmamaya, ateş yaktıysanız söndürmeden gitmemeye, cam şişe gibi sıcağa duyarlı atıkları doğada bırakmamaya dikkat etmelisiniz. Böylece çocuğunuz için de iyi bir rol model olabilirsiniz.

 

Doğanın Kalbindeki Cevher: Elite World Grand Sapanca 

Elite World Sapanca Hotel

Sapanca Gölü'nün kıyısında konumlanan Elite World Grand Sapanca, güler yüzlü ve profesyonel ekibiyle bütün beklentilerinizi karşılamaya aday. Hafta sonu kaçamaklarının en keyifli adresi Sapanca'da gönlünüzce eğlenebilir, Elite World Grand Sapanca'nın Adventure Park ile sağladığı imkânlar sayesinde planladığınız trekking ve göl turunu çocuklarınızla yapabilirsiniz. Doğaya olan özleminizi gidermek için Elite World Grand Sapanca'da konaklayabilir, hafta sonunuzu burada geçirebilirsiniz. Detaylı bilgi ve rezervasyon için Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 13 Tatil Yeri

Vizesiz Seyahat Rotaları

Bu Yaz Yunanistan'a Gitmeniz İçin 10 Şahane Neden

Yaz Tatilinizi Planlamadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun