BLOG

BLOG

AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ


Elite World Otelleri Şeflerinden Ramazan Ayına Özel Hazırlanması Kolay ve Lezzetli Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi…

Malzemeler:

  • 2-3 avuç nohut
  • 1 bardak buğday veya dövme
  • 3 bardak yoğurt
  • 5 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün ıslattığınız suyu döküp üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın. Kaynayınca hafif ateşte buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanmış nohut kullanıyorsanız nohudu buğdayların pişmesine yakın ekleyin.

Ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın. Yoğurdu tuz ve karabiber ile karıştırın. Soğuyan buğday ve nohuda yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Servis için üzerine taze nane veya dereotu ve küçük küp doğranmış salatalık ekleyin.

Afiyet Olsun…

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'da Hamburger Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul'daki En İyi Et Döneri Yiyebileceğiniz 13 Yer

İstanbul'da Baklava Yapan En İyi 7 Mekan

İstanbul'da Mantı Ustası Sayılan 7 Mekan