BLOG

BLOG

AİLENİZLE HAFTA SONU YAPABİLECEĞİNİZ DOĞAL YAŞAM AKTİVİTELERİ


Hafta sonları, aile ile geçirilebilecek en kaliteli zaman dilimleridir. Çünkü hafta içinde, genellikle tüm aile fertleri bir koşturmaca içinde bulunur; çocuklar okulda, anne- baba ise iştedir. Dolayısıyla hafta sonu, hayatın koşturmacasından uzak ve ailece keyifli zaman geçirmenin tam sırasıdır. Peki ailenizle kaliteli zaman geçirmek, aynı zamanda da şehrin yoğunluğundan ve iş hayatının stresinden uzaklaşmak için ne gibi aktiviteler yapabilirsiniz? İşte ailenizle hafta sonu yapabileceğiniz bazı doğal yaşam aktiviteleri!

 

Bisiklet

Bisiklet

Bisiklet sürmek hem sağlıklı bir spor hem de çevreyi keşfetmenin en güzel yolu olabilir. Bunun için doğa ile iç içe olan parkurları tercih edebilir, ailecek bisikletlerinizi arabaya yükleyip yeni yerler keşfetmeye doğru yol alabilirsiniz. Bu sayede hep birlikte hem doğada zaman geçirmiş olacak hem de sağlıklı bir şekilde efor sarf edeceksiniz.

 

Yürüyüş

yürüyüş

Yapabileceğiniz en rahatlatıcı doğal yaşam aktivitelerinden biri yürüyüştür. Size hiçbir arabanın sunamayacağı enfes manzaralar sunabilir. Siz de ailenizle birlikte bunun için doğal bir lokasyon seçebilir; vahşi doğaya uzanan patikaları, yükselen dik yokuşları, kaya ve tepeleri birlikte aşabilirsiniz. Bu sayede ailenizle hem keyifli bir paylaşımda bulunabilir hem de fiziksel sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

 

Kuş gözlemciliği

Kuş gözlemciliği; kuşların bulunduğu doğal ortamlarda, dürbün yardımıyla onların izlenmesi şeklinde yapılan eğlenceli bir doğa sporudur. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey bir dürbün edinmek ve kuşların yaşadığı herhangi bir doğal ortamda bulunmaktır. Eminiz bu aktivite çocuklarınızın da çok hoşuna gidecek, onların doğa ile bütünleşmesini sağlayacaktır.

 

Dağcılık

El ve ayaklar yardımıyla dik bir nesneye tırmanmayı gerektiren bir doğa sporu olan dağcılık, ailenizle hafta sonu yapabileceğiniz doğal yaşam aktivitelerindendir. Bu keyifli spor hem temiz hava almanızı hem de efor harcamanızı sağlar. Bunun için çok profesyonel olmanıza da gerek yoktur; gerekli ekipmanları edindikten sonra çocuklarınızla birlikte tırmanışa uygun eğimli bir yer bulmanız yeterlidir.

 

Kano

kano

Ailenizle birlikte, hafta sonu su ile bütünleşmeye ne dersiniz? Yaz bittiğine göre artık su ile bütünleşmenin yolu, yüzme yerine kano vb. su sporları. Siz de ailenizle bir yandan doğanın içinde zaman geçirirken bir yandan da kürek sporunun faydalarından yararlanabilir; kano ile keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

 

Yeni yerler keşfetmek

Ailenizle hafta sonu doğanın güzelliklerini keşfedebileceğiniz kısa bir gezi organize edebilirsiniz. Ülkemiz tarihi ve doğal güzellikler bakımından çok zengindir. Bu nedenle siz de kendinize yakın bir lokasyonda hem doğanın hem de tarihin iç içe olduğu bir destinasyon seçerek hafta sonunuza neşe ve hareket katabilirsiniz. Yeni yerler keşfetmek, hepinize iyi gelecektir.

 

Piknik

Doğanın içinde yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri de pikniktir. Hafta sonu ailenizle doğanın içinde hamak keyfi yapabilir, sıcacık çayınızı yudumlarken birbirinizi dinlemeye zaman bulabilirsiniz. Birlikte kısa doğa yürüyüşleri yapabilir, doğanın şifalı etkilerinden yararlanabilirsiniz.

 

Bonus: Sapanca!

Elite World Sapanca

İstanbul'a yakınlığı sebebiyle doğa kaçamaklarının vazgeçilmez adresi olan Sapanca, ailenizle hafta sonu yukarıda saydığımız tüm bu aktiviteleri ve daha fazlasını yapabilmeniz için son derece ideal bir destinasyon olabilir. Göl ve ormanın birlikteliği ile benzersiz manzaralara ev sahipliği yapan Sapanca, gezilmesi ve görülmesi gereken pek çok güzelliğe sahiptir. Siz de doğanın kalbinde yer alan Elite World Grand Sapanca'da konaklayarak benzersiz bir doğa tatili deneyimi yaşayabilirsiniz. Sapanca’da doğanın tam ortasında yer alan Elite World Grand Sapanca'nın modern bir anlayışla dekore edilen konforlu odalarında hem eğlenceli hem de dinlendirici bir konaklama deneyimi yaşamak için size en uygun odayı seçin ve anın keyfini yaşayın! Detaylı bilgi sahibi olmak için tıklayın: Elite World Grand Sapanca