BLOG

BLOG

8 MADDEDE EVDE MÜKEMMEL YILBAŞI KUTLAMA REHBERİ


8 Maddede Evde Mükemmel Yılbaşı Kutlama Rehberi

2020 yılı hepimiz için zor geçti diyebiliriz. Belki de bu nedenle bir yılın bitişini kutlamaya, hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var. Yeni yıla, evde kaldığımız günleri, koronavirüsle nasıl mücadele ettiğimizi gözden geçirip daha iyi bir yıl dileyerek geçiş yapabiliriz. Geride kalan bu yoğun sene ve yeni umutların elbette güzel bir seremoniye ihtiyacı var. 31 Aralık gecesini çoğunluğun evde geçireceğini biliyoruz. Hal böyleyken yeni yılı evimizde en güzel, en eğlenceli şekilde kutlamak isteriz. Evimizin konforunda bu gece ruhumuzu besleyerek mükemmel bir aktivite yapmamız mümkün. Bu rehber, sizin için yılbaşını mükemmelleştirecek öneriler içeriyor:

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Yılbaşında İstanbul'da Nereye Gidilir?

1. Bir Yılbaşı Ağacı Edinin ya da Onu Siz Yapın

Evet, yılbaşı deyince hepimizin aklına ilk önce çam ağacı geliyor. Ortaya çıktığı anda içimizi ısıtan görüntüsü günün atmosferini güçlendirecek, umutlarımızı yeşertecek. Hangi boyda tercih ederseniz edin, çam ağacı şirinliğiyle sizi ve yakınlarınızı mutlaka gülümsetecek. Üstelik artık bildiğimiz yılbaşı ağaçlarının dışına çıkabilir, farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Salonunuz küçükse duvar için dallarla iki boyutlu olarak oluşturulmuş ağaçlara göz atabilirsiniz. Becerinize güveniyorsanız kitapları üst üste çam ağacı şeklinde dizip kendi ağacınızı kitaplardan da tasarlayabilirsiniz. Sınırsız yaratıcılıkla, LED ışıklar ve minik sevimli süslerle oluşturan yılbaşı ağacınız o gecenin yıldızı olacak.

 

2. Özenli Giyinin

31 Aralık gecesi ister yalnız ister arkadaşlarınız ya da ailenizle olun; günün anlamını yansıtacak kıyafet seçimleri yapmalısınız. Topuklu ayakkabılardan ya da pahalı ve lüks giysilerden bahsetmiyoruz. Eğlenceli ve içinde iyi hissettiğiniz kıyafetlere yönelmeniz yeterli.

Bu yılbaşını tek başınıza televizyon karşısında geçirecek olabilirsiniz. Yine de kış ve yılbaşı temalı pijamalar tercih etmek ruhunuzu besleyebilir. Eğer yakınlarınızla olacaksanız yeşiller, kırmızılar, gümüş ve altın renkleri bu geceye çok uygun! Uzun bir akşam olacağı için gücünüzü iyi bir kombinden almak çok doğru bir tercih olacaktır!

 

3. Ailenizle/Ev Arkadaşlarınızla Vakit Geçirin ve Yalnız Olmadığınızı Hatırlayın

AilenizleEv Arkadaşlarınızla Vakit Geçirin ve Yalnız Olmadığınızı Hatırlayın

Yeni yıla evinizde sevdiklerinizle girmek ilişkilerinizi güçlendirebilir. Ev arkadaşlarınız veya aile üyelerinizle eğlenceli aktiviteler yaparak güzel vakit geçirmeye çalışabilirsiniz.

Eğer tercihiniz bu geceyi yalnız geçirmekten yanaysa unutmayın: Bu gece herkes sizin için huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyor.

 

4. Güzel Bir Sofra Kurun

Güzel Bir Sofra Kurun

Yılbaşının sembollerinden biri de elbette ki özenli bir sofra. Akşamüstüne doğru mutfağa girip yardımlaşarak yemek hazırlamak rahatlatıcı bir terapi gibi olabilir. Özellikle sonrasında kendi ellerinizle hazırladığınız tatları gece boyunca yemek, yılbaşının en sevdiğimiz yanı herhalde. Minik bir ipucu daha: Yemek masası haricinde bir atıştırmalık köşeniz mutlaka olsun. Gece boyunca kendisine başvurulacağı kesin! Kestaneler, çekirdek, mısır gibi atıştırmalıkların yanında yaratıcılığınızı konuşturacak alternatifler yaratabilirsiniz.

 

5. Telefonları Bırakın

Online kutlama görüşmeleri yapılıp sofranın fotoğrafı da çekildiğine göre artık telefonu bir köşeye bırakabilirsiniz. Anın içinde kalmak, bulunduğumuz anı mükemmelleştirebilmek için en önemli faktör. Bu nedenle en azından bu gece başkasının ne yaptığıyla ilgilenmeyi rafa kaldırabiliriz. Özenle hazırladığımız yemeklerimizin tadına bakıp içinde olduğumuz ana şükretmek bize çok iyi gelecek.

 

6. Güzel Bir Film ya da Müzik Açın

Bir yılbaşı gecesinin en güzel eşlikçisi bazen sevdiğimiz bir film ya da program olabilir. Gelenekselleşmiş yılbaşı filmleri ya da programlarını açarak yalnız ya da sevdiklerinizle hoş bir akşam geçirmeniz de mümkün.

 

7. Minik Hediyeler Hazırlayın

Minik Hediyeler Hazırlayın

Yılbaşı ağacınızın altına sevdikleriniz ya da kendiniz için bırakacağınız küçük sürprizler gece boyu heyecanı taze tutar. Dilerseniz kendi ellerinizle yaptığınız hediyeleri veya yazdığınız notları sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Bu hediyeleri açmak için de gece yarısını bekleme şartı koyarsanız gecenin heyecanı artabilir.

 

8. Sevdiğiniz Oyunlar veya Etkinliklerle Geceyi Şenlendirin

Bir klasik olan tombala bazen gecenin favori etkinliğine dönüşebilir. Kutu oyunları oynamak veya hep birlikte gerçekleştirilecek bir etkinliğin tadını dışarıdaki hiçbir çılgın kutlama veremez. Hep birlikte eski fotoğraf albümüne göz atmak, danslar etmek, minik oyunlar oynamak gecenin eğlencesini ateşleyebilir.

 

Doğayla iç içe, huzurlu ve güvenli bir yılbaşı tatili için Elite World Grand Sapanca’da yeriniz hazır.

Bilgi ve rezervasyon için: Elite World Grand Sapanca

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: