BLOG

BLOG

HARİKA BİR YILBAŞI GEÇİREBİLECEĞİNİZ TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN 10 LOKASYON


Yılbaşında birkaç günlüğüne de kaçamak yapmayı düşünenler çok şanslılar; çünkü bu mevsimde bile ülkemizin dört bir yanında hem yazı hem kışı yaşayabileceğiniz farklı lokasyonlar var. Rize'nin yaylaları, Kaş'ın güneşi, Mardin'in manzaraları, Kapadokya'nın balonları... Ülkemizde görülmeye değer güzellikten yalnızca birkaçı! Yani yurdun her köşesinde yeni yıla huzurla girmek ve güzel vakit geçirmek mümkün. İşte harika bir yılbaşı geçirebileceğiniz Türkiye'nin dört bir yanından 10 lokasyon.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Yılbaşında Gidilecek Yerler İstanbul

1. Rize

Rize

Rize'nin yaylalarına çıkmak için pek çok insan yazı beklese de siz bir değişiklik yapıp bu mevsimde de çıkabilirsiniz. Hem bembeyaz kar manzarası eşliğinde yeni yıla girmeyi kim istemez ki? Siz de bu yılbaşında rotanızı Karadeniz'e çevirerek Çamlıhemşin'in meşhur bungalovlarında benzersiz manzaranın tadını çıkarabilir, şömine başında keyif yapabilir ve Karadeniz lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz.

 

2. Kaş

Yeni yıla daha sıcak bir yerde girmek isteyenler için Kaş son derece ideal bir seçim olabilir. Çünkü Kaş bu mevsimde, ülkemizdeki pek çok lokasyona göre daha sıcak ve güneşlidir. Üstelik yaz mevsimindeki kalabalığından eser olmadığı için son derece huzurlu ve eşsiz manzaralara ev sahipliği yapar. Siz de sessiz ve huzurlu bir yılbaşı planlayanlardansanız seçiminizi Kaş'tan yana kullanabilirsiniz.

 

3. Alaçatı

Alaçatı

Alaçatı yaz mevsiminde ilgi gördüğü kadar yılbaşı tatili için de tercih edilmektedir. Şık Alaçatı otelleri ve meyhaneleri, birkaç günlüğüne şehirden uzaklaşmak isteyenler için son derece idealdir. Siz de bu lokasyonu seçerek romantik bir otelde yılbaşı geçirebilir veya keyifli Alaçatı mekanlarındaki eğlencelere katılabilirsiniz.

 

4. Kapadokya

Her mevsimi başka güzel yerlerden biri olan Kapadokya da yılbaşı tatili için tercih edebileceğiniz lokasyonlar arasında yer alır. Çünkü bu mevsimde hele ki kar geldiyse bambaşka manzaralara bürünmektedir. Peri bacalarının büyüleyici manzarası, uçan balonlar, başıboş gezen atlar; burada göreceğiniz masalsı sahnelerden sadece bir tanesidir.

 

5. Gaziantep

Gaziantep sahip olduğu tarihi güzellikler ve yemek kültürü ile ülkemizdeki mutlaka görülmesi gereken güzelliklerden biridir. Peki bu geziyi neden yılbaşı tatilinde yapmayasınız? Siz de burada, meşhur Antep lezzetlerine doyacağınız birkaç gün geçirebilir; Zeugma Mozaik Müzesi, tarihi Zincirli Bedesten Çarşısı, Rumkale'yi gezerek keyifli bir kültür gezisi yapabilirsiniz.

 

6. Mardin

Mardin

Yılbaşı tatilinde hiç görmediğiniz bir yeri keşfetmek ve tarihe doymak isterseniz rotanızı Mardin'e çevirebilirsiniz. Tarihi Midyat sokakları, Takıcılar Çarşısı ve tabii ki benzersiz Mardin lezzetleri; emin olun size unutulmaz bir yeni yıl tatili yaşatacaktır!

 

7. Marmaris

Yeşil ile mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz Marmaris yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da güzeldir. Bu mevsimde genelde ılık ve yağışlı olan Marmaris, size keyifli ve sakin bir tatil sunabilir. Siz de keyifli Marmaris otellerinden birinde yer ayırtarak hem yılbaşı eğlencesine katılabilir hem de doğa ile iç içe birkaç gün geçirebilirsiniz.

 

8. Datça

Gerçek Datça aşıkları, burayı en çok kışın severler. Çünkü bu mevsimde Datça hem sakin hem de keyiflidir. Siz de yılbaşı tatiliniz için Datça'ya doğru yola çıkarak güzel koylarını gezebilir, Knidos'ta gün batımını seyredebilir, Datça bademine doyabilirsiniz!

 

9. Şirince

İzmir'in şirin köyü Şirince, kış aylarında da görülmeye değer! Eğer yılbaşı için sakin bir plan yapmak istiyorsanız bu lokasyon sizin için son derece ideal olabilir. Şirince'de yeni yıla lezzetli meyve şarapları eşliğinde girebilir, muhteşem manzaraya karşı kendinizi dinleyebilirsiniz.

 

10. Sapanca

Elite World Sapanca Hotel

Yılbaşı tatili için İstanbul'dan fazla uzaklaşmak istemeyenler için de bir lokasyon önerimiz var elbet: Sapanca! Zengin doğası ile her mevsim ziyaret etmesi son derece keyifli olan Sapanca, yılbaşı tatili için de son derece ideal bir seçenek olabilir. Siz de Sapanca'nın SPA otellerinde yeni yılı dinginlikle karşılayabilir; otellerdeki yılbaşı etkinlikleri ile neşenize neşe katabilirsiniz!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: