BLOG

BLOG

Hafta Sonu Akşamına Keyif Katacak Romantik Film Önerileri


romantik film önerileri, sevgiliyle izlenecek filmler, en iyi romantik filmlerTüm haftanın yorgunluğunu atmak için film izlemek gibisi yok. Siz de hafta sonu akşamlarını keyifle geçirmek isterseniz tutkulu bir aşk hikâyesini anlatan filmleri izleyebilirsiniz. Buram buram aşk kokan romantik filmlerle haftanızı sakin ve huzurlu bir atmosferde tamamlayabilirsiniz. İşte birbirinden sürükleyici ve yüksek dozda romantizm içeren, hafta sonu akşamlarına eğlence katacak en iyi romantik film önerileri!

 

Sil Baştan/Eternal Sunshine of The Spotless Mind-2004(IMDb:8.3)

Romantizm, bilim kurgu ve dram öğelerini barındıran; Jim Carrey’i komedi filmleri dışında merakla seyredeceğiniz ilginç bir film. Birbirlerinin hayatlarının aşkı olduğunu düşünen Joel ve Clementine, ilişkileri çıkmaza girdiğinde oldukça farklı bir karar alırlar. Ayrıldıktan sonra birbirlerini hafızalarından sildiren çift, boşluğun ve karanlığın açtığı yolda beklenmedik olaylar yaşar. Keyifli bir izleme deneyimi sunan film, seyirciyi geri dönüşü olmayan bu yolculuğa doğru heyecan ve merakla sürüklemeyi başarıyor.

 

Aşk/Her-2013(IMDb:8.0)

Bilim kurgu ve romantizmin iç içe geçtiği bu ilginç hikâyede, boşanmasının son aşamalarında yalnız bir adam olan Theodore’un bu süreci atlatma çabası ele alınır. Bir mektup yazarı olarak çalışan Theodore, boş zamanlarını arkadaşlarıyla ve video oyunları oynayarak geçirir. Bir gün işe gidip gelirken dikkatini çeken dünyanın ilk yapay zekâlı işletim sistemini satın almaya karar verir. Bundan sonra işletim sistemi Samantha ve Theodore arasında gelişenler, onu daha büyük içsel çatışmalara sürükler.

 

Zamanda Aşk/About Time-2013(IMDb:7.8)

Tim Lake, 21 yaşındayken ailesindeki diğer erkekler gibi zamanda yolculuk yapabileceğini keşfeder. Bu yeteneğini geçmişteki hatalarını düzeltmek ve utanç verici anlarını değiştirmek için kullanmaya karar verir. Londra’ya taşınıp Mary’le tanıştıktan sonra ise hatalarını bu şekilde çözemeyeceğini anlar. İlişkide yapılan her hatayı düzeltmeye çalışmak, ilişkinin gerçek dinamiklerini sarsmaya başlar. İlişkisine kendince yeni bir boyut getirmeye çalışan Tim, hatasını geç olmadan fark eder.


Aşk ve Gurur/Pride and Prejudice-2005(IMDb:7.8)

Aşk ve Gurur, adından da anlaşılacağı üzere gururun aşkın önüne geçtiği bir aşk hikâyesini ele alır. Jane Austen’ın aynı adı taşıyan romanından sinemaya uyarlanan filmde; bekâr, zengin ve gururlu Bay Darcy’nin şehre gelmesiyle Bennet ailesinin yaşamı alt üst olur. Bay Darcy ve Elizabeth arasındaki tutkulu aşk, Elizabeth'in annesinin kurduğu hayaller ve planlara gölge düşürür. George dönemi İngiltere’sinde geçen film; ekonomik ilişkiler, sosyal statü ve çevre gibi faktörlerin duygusal ilişkiler üzerindeki belirleyici rolünü de gözler önüne serer.

 

Paris’te Gece Yarısı/Midnight in Paris-2011(IMDb:7.7)

Bir Woody Allen filmi olan Midnight in Paris, ebeveynlerinin iş gezisi bahanesiyle tatil yapmak üzere Paris’e giden Gil ve Inez çiftinin ilginç hikâyesini konu edinir. Gil, başarılı bir Hollywood yazarı ve nostaljik bir senaristtir. İlk romanı üzerinde çalışan Gil, Paris’i karış karış gezerken büyülenir ve şehrin kendisi için bir ilham kaynağı olduğunu düşünür. Gil’in gece yarısı Paris’te yaptığı yürüyüşler, fantastik bir yolculuğun ve hayatında yeni bir başlangıcın ilk adımlarıdır.


Soğuk Savaş/Cold War-2018(IMDb: 7.5)

en iyi romantik filmler 2023, arkadaşla izlemelik romantik filmler1950'li yıllarda geçen film, farklı karaktere ve geçmişe sahip müzik yönetmeniyle bir şarkıcı arasındaki tutkulu ve imkânsız aşkı konu edinir. Soğuk savaşın gölgesinde yolları kesişen Wiktor ve Zula’nın hikâyesi; Polonya, Berlin, Yugoslavya ve Paris’te geçer. Her ne kadar birbirlerine çekilseler de kişilik özellikleri ve politik meseleler onları birbirinden uzaklaştırır. 2018 Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran film, nostaljik siyah beyaz görüntüsüyle sizi romantizmin doruklarına çıkaracak.

 

Senden Önce Ben/Me Before You-2016(IMDb: 7.4)

Zengin, yakışıklı ve elini attığı her konuda oldukça başarılı olan Will Traynor, neredeyse istediği her şeye sahiptir. Heyecanlı ve tehlikeli sporlar yapmayı seven yaşam dolu genç adam, bir motosiklet kazası sonrası felç kalır. Bundan sonra yaşamını yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağlı olarak geçirmesi gereken Will, yaşamına son vermeyi düşünmeye başlar. Kendisine bakıcılık yapmak üzere işe başlayan Louisa Clark ise hayatta istediklerini elde edemese de neşesini kaybetmemiş genç bir kadındır. Louisa’nın hayat dolu kahkahaları ve yaşam sevinci, unuttuğu bazı şeyleri Will’e hatırlatır.

 

Aşk, Rosie/Love, Rosie-2014(IMDb: 7.1)

Romantik filmler söz konusu olduğunda çocukluk aşklarını konu edinen filmler ilk sıralarda yer alır. Birbirlerini beş yaşından beri tanıyan Rosie ve Alex, aynı zamanda birbirlerinin en yakın arkadaşıdır. Her konuda çok iyi anlaşan ikili, hayatla ilgili doğru kararlar vermeye gelince her zaman tökezler. Henüz 18 yaşındayken verdikleri bir karar ise ikisinin de hayatının dönüm noktası olur. İlişkiler, evlilikler ve boşanmalar uzun yıllar ayrı kalmalarına sebep olsa da birbirlerini yeniden bulduklarında kader, onlar için farklı bir kapı aralar.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: