BLOG

BLOG

Çalışma Motivasyonunuzu Artıracak Film Önerileri


Motivasyonunuzu kaybettiğiniz, pes etmenin eşiğine geldiğiniz anlarda bulunduğunuz ortamdan uzaklaşıp yeni yerler keşfetmeye, çeşitli hobiler edinmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Böyle zamanlarda ilham veren, azminizi yenileyip umudunuzu yeşerten filmleri izlemek, duygu durumunuzu olumlu yönde etkileyebilir ve işinize dört elle sarılmanıza yardım edebilir. Gelin, çalışma motivasyonunuzu artıracak film önerilerini hep birlikte inceleyelim.

 

Bandırma Füze Kulübü (2022) - IMDb: 7.2

Bandırma Füze Kulübü filminin yapımcılığını; Ayla, Müslüm ve Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu gibi büyük yankı uyandıran filmleri de hayata geçiren Dijital Sanatlar üstleniyor. Filmde ise Deniz Can Aktaş, Alina Boz, Tolga Canbeyli, Erkan Kolçak Köstendil, Öykü Gürman, Aslı Bekiroğlu, Görkem Sevindik ve Altan Erkekli gibi usta oyuncular yer alıyor. Gerçek bir hikâyeden esinlenilen film, fezaya sevdalı üç gencin ona ulaşmak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Gençlerin "Otur oturduğun yerde icat çıkarma!" diyenlere inat, başlarına sayısız talihsizlik gelmesine rağmen yine de çalışmaya devam etmeleri; izleyicinin içindeki başarma arzusunu ortaya çıkarıyor.

 

Pirates of Silicon Valley / Silikon Vadisinin Korsanları (1999) - IMDb: 7.2

Bill Gates ve Steve Jobs'ın çekişmeli geçen hayatlarını konu alan Pirates of Silicon Valley filminin başrollerini Noah Wyle ve Joey Slotnick paylaşıyor. Film, Apple ve Microsoft gibi devrim yaratan iki markanın kurucuları arasında geçen güç savaşlarını anlatıyor. Daha üniversitedeyken kurdukları hayalleri gerçekleştiren bu iki dâhinin azmi, izleyicide de başarı ve rekabet duygularını körüklüyor.

 

The Founder 2016) - IMDb: 7.2

Dünyada birçok şubesi bulunan ve en büyük fast-food zinciri olan McDonald's'ın doğuşunu anlatan The Founder filminin yönetmen koltuğunda John Lee Hancock oturuyor. Olaylar, hamburgeri hızlı servis etme işine giren girişimci ruhlu iki kardeşin karşılaştığı zorluklarla başlıyor. Film boyunca "İyi bir fikriniz olsa bile yeterince inatçı değilseniz ne zekânız ne de eğitiminiz bir işe yarar!" sözünü iliklerine kadar hissedeceğiniz McDonald's'ın hikâyesi; hırs, azim ve inatçılıkla gelen bir başarı öyküsü.

 

The Social Network / Sosyal Ağ (2010) - IMDb: 7.8

Bir zamanların gözde sosyal ağı Facebook nasıl kuruldu dersiniz? Kurulum aşamasında yaşananlar hakkında birçok söylenti bulunuyor ama olaylara bir de The Social Network gözünden bakmalısınız. Mark Zuckerberg'ün bu projeyi hayata geçirmesini konu alan film, yaşanan fikir ayrılıkları gibi birçok olayı detaylıca ele alıyor. Başrolünde Jesse Eisenberg'ün yer aldığı film, Zuckerberg'ün bu atılımını "Birkaç düşman edinmeden 500 milyon arkadaş kazanamazsınız." sloganıyla özetliyor.

 

The Pursuit of Happyness / Umudunu Kaybetme (2006) - IMDb: 8.0

Bir adam düşünün; eşi onu terk etmiş, işleri iyi gitmiyor ve çocuğuna bakması gerekiyor. Tüm bu olumsuz durumlara rağmen pes etmeyen ve umudunu hep diri tutan Chris Gardner, oğluna da bu duyguları aşılıyor. Will Smiht'in hayat verdiği Gardner'a hayat hiç iyi davranmasa da o, hep bir yolunu buluyor. Hayatta kalma mücadelesini mükemmel şekilde ele alan The Pursuit of Happyness filmiyle iş dünyası ne kadar acımasız olursa olsun başarma motivasyonunuzu geri kazanacaksınız.

 

The Wolf of Wall Street / Para Avcısı (2013) - IMDb: 8.2

Sosyal medyayı iyi takip edenlerin çokça karşılaştığı "Bu kalemi bana sat." sahnesinin ait olduğu filmin başrolünde Leonardo DiCaprio gibi usta bir isim yer alıyor. Bir otobiyografik romandan uyarlanan The Wolf of Wall Street, Jordan Belfort'un hayatını konu ediniyor. Jordan, filme de adını veren Wall Street borsasında komisyonculuk işine girişir. Ardından bir yatırım firmasında çalışmaya başlayarak zenginlik hırsına kapılır. Film hem izleyiciye çalışma hayatının kontrolünün nasıl sağlanması gerektiği hakkında mesajlar veriyor hem izleyicinin çalışma motivasyonunu artırıyor.

 

Amadeus (1984) - IMDb: 8.4

Amadeus adlı tiyatro oyunundan esinlenilen filmin yönetmen koltuğunda Milos Forman oturuyor. Başrollerinde ise Tom Hulce, Elizabeth Berridge ve F. Murray Abraham yer alıyor. Film, ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın hayatını anlatıyor. Antonio Salieri, Mozart'ın mucizevi ve ilahi bir besteci olduğuna inanıyor. Fakat aralarında çıkan anlaşmazlıklar onları bir çıkmaza sürüklüyor. Tüm bu olanlara rağmen Mozart, istediği müziği yapmaktan vazgeçmiyor. 8 dalda Oscar Ödülü almayı başaran film, izleyicisini ise mücadele etmeye ve asla vazgeçmemeye teşvik ediyor.