BLOG

BLOG

EVDE VAKİT GEÇİRİRKEN HAYATA POZİTİF BAKMAYI SAĞLAYACAK 6 AKTİVİTE


Evde bolca vakit geçirdiğimiz bu günlerde birçoğumuzda stres seviyesi artmış durumda. Bu süreç aslında hayata pozitif bakmak, duygusal temizlik yapmak ve stres seviyemizi kalıcı bir şekilde azaltmak için muhteşem bir fırsat. Siz de evde vakit geçirirken hayata pozitif bakmak istiyorsanız bu önerilerimiz kulak verin. 

 

Pozitif filmler izleyin

Pozitif filmler izleyin

Bu süreçte birçoğumuz zaten film izliyoruz. Fakat seçtiğimiz filmlerin içerikleri büyük önem taşıyor. Zaten evde olduğumuz için karamsar bir film var olan durumu daha kötüye götürebilir. Bu noktada hayata pozitif bakmanızı sağlayacak filmler seçmeniz büyük önem taşır. İşte Elite World Hotels ekibi olarak bizden size birkaç öneri; Groundhog Day, Amelie, The Intouchables, Forrest Gump, Hokkabaz, Her Şey Çok Güzel Olacak, Im Juli, Neşeli Günler, Black Cat White Cat, The Bucket List.

 

Spor yapın

Spor yapın

Konu hayata pozitif bakmak olduğu zaman tabii ki düşünsel süreç büyük önem taşıyor. Fakat düşünsel sürecin yer aldığı ana makine yani vücudumuz sağlıklı bir şekilde çalışmadığı ve doğru hormonal düzene sahip olmadığı zaman; düşünsel sürecin pek de bir önemi kalmıyor. Bu noktada ''Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur'' sözü akıllara gelmektedir. Bu günlerde düzenli olarak spor yapmanız sadece fit bir vücut anlamını taşımaz. Yani düzenli olarak spor yapmak dopamin (ödül hormonu) ve serotonin (mutluluk hormonu) üretimini arttırarak otomatik olarak düşüncelerinizin pozitif çerçevede yer almasını sağlar. Tabii ki bu mutluluk ve pozitif bakış açısı; sağlıklı olmanın, ideal kiloda olmanın ve güzel görünmenin verdiği mutluluk ile ikiye katlanır. Bu yüzden mutlaka ama mutlaka spora gereken önemi verin. 

 

TED konuşmaları izleyin

TED'in fikir babası olan Richard Saul Wurman 1984 yılında TED'i yarattığında milyonlara ulaşabilen bir proje olabileceğini bilmiyordu. Bugün bu konferansta tasarım, iletişim ve teknoloji alanlarında oldukça önemli isimler fikirlerini geniş kitlelere ulaştırıyor. Türkiye'den de birçok isim TED konuşmalarında yer alıyor. Siz de bu günlerde pozitif içerikli ve hayatı değiştiren TED konuşmaları dinleyip yeni ve pozitif bakış açıları kazanabilirsiniz. 

 

Temiz ve sağlıklı beslenin

Spor gibi bir etkiye sahip olan diğer etken temiz ve sağlıklı beslenmedir. Beslenmek sadece karın doyurmak mıdır? Kesinlikle hayır! Seçimlerimizi sağlıklı gıdalardan yana yapmak büyük önem taşımaktadır. Paketlenmiş, şekerli ve yüksek kalorili gıdalar bağırsaklarımızı kötü yönde etkilemektedir. Son zamanlarda yapılan birçok araştırma ise bağırsaklarımız için ''ikinci beyin'' adlandırmasını yapmaktadır. Bunun sebebi mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin büyük bir kısmının bağırsaklarımızda salgılanmasıdır. Bu hormonun sağlıklı bir şekilde salgılanabilmesi için bağırsaklardaki dost, zararlı ve nötr bakterilerin dengesi büyük bir etkendir. Yoğurt, kefir ve turşu gibi probiyotik bazlı gıdalar yiyerek bu denge sağlanabilir. Fakat diğer yandan evde kaldığımız bu süreçte yediğimiz zararlı gıdalar bu dengeyi uzun süreli olarak kötü yönde etkiler. Bu yüzden biz pozitif bakmaya çalışsak bile bağırsaklarımız buna izin vermeyebilir. Bu yüzden temiz ve sağlıklı beslenmeye özen gösterin! 

 

Arkadaşlarınızla iletişimi kesmeyin

Arkadaşlarınızla iletişimi kesmeyin

Birçoğumuz için sıkı dostluklar hayata pozitif bakmanın anahtarıdır.  Fakat bugünlerde birçoğumuz evde kaldığımızdan dolayı sevdiklerimizden ayrıyız. Eğer siz de böyle dostlara sahipseniz, bu günlerde görüntülü arama ile iletişiminizi sürdürmeye devam edin. Güzel dostlarınızla var olan iletişiminiz sizi güvende hissettirecek ve hayata pozitif bakmanızı sağlayacaktır.

 

Meditasyon ve nefes egzersizleri yapın

Meditasyon ve nefes alıştırmaları yapmak kendi içimize dönmek, iç sesimizi dinlemek ve hayata pozitif bakabilmek için muhteşem aktivitelerdir. Düzenli olarak nefes egzersizi yapmak bağışıklığı güçlendirecek, uyanıklığı arttıracak, stresi azaltacak ve daha birçok fayda sağlayacaktır. Meditasyon ise adeta hayata pozitif bakabilmeniz bir iç temizlik fırsatıdır. Bu yüzden güne meditasyon ile başlayın ve gün içinde mutlaka nefes egzersizleri yapın. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kendinizi Daha Mutlu Hissetmenizi Sağlayacak 8 Yaşam Felsefesi 

Stressiz Bir Hayat İçin Yapmanız Gerekenler

Güne Enerjik Başlamanıza Yardımcı Olacak 5 Doğal İçecek

Güne Verimli Başlamanızı Sağlayacak 9 Aktivite