BLOG

BLOG

GÜNE ENERJİK BAŞLAMANIZA YARDIMCI OLACAK 5 DOĞAL İÇECEK


Vücudun belirli bir dirence ulaşabilmesi ve gün içerisinde daha rahat hareket edebilmesi açısından bir takım doğal özlü içeceklere ihtiyacı vardır. Ev yapımı hazırlanabilen bu doğal özlü içecekler, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek adına da büyük bir önem taşır. Siz de daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve güne daha enerjik bir başlangıç yapabilmek açısından aşağıda yer alan içecek önerilerini dikkate alabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Sabahları Mutlu Uyanmak İçin Ne Yapmalı?

Sütlü ve Kakuleli Çay

Doğal bir bitki türü olan kakule, içinde yer alan doğal bileşenlerin yardımı ile stresin azalmasından metabolizmanın hızlanmasına kadar pek çok alanda vücudunuza fayda sağlar. Aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz kakule bitkisi ile pozitif bir yaşama merhaba diyebilirsiniz. Sabahları süt ile karıştırarak sıcak şekilde bir içecek çeşidi olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz hafif şekerli bir tat elde etmek adına bal ile karıştırabilirsiniz.

 

Yalancı İğdeli Kokteyl

Turunçgillere kıyasla daha zengin bir enerji deposu olan yalancı iğde, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyve seçeneğidir. İçtiğiniz anda canlanmanıza yardımcı olan meyve ile harika tatta kokteyller yapılabilir.  Yalancı iğdeyi az bir miktarda şekerle karıştırarak oldukça sağlıklı bir içecek hazırlayabilirsiniz.

 

Naneli Sıcak Çikolata

Naneli sıcak çikolata hem çikolata tadı hem de içinize ferahlık katması sayesinde tercih edilecek muazzam bir içecektir. Yeni ve farklı bir tat arayışındaysanız naneli sıcak çikolatayı mutlaka denemelisiniz. 1 büyük fincan süt, 1 buçuk fincan krema, 170 gram bitter çikolata, 1 çorba kaşığı şeker, 1 fincan nane yaprağı ve tercihen karamel ile nefis bir içecek deneyimine şahit olabilirsiniz.

 

Keten Tohumu Çayı

İnce sapları ile dikkati çeken keten tohumu, her derde deva olarak bilinen bitki seçenekleri arasında yer alır. Doğu Akdeniz’den Hindistan’a kadar uzanan coğrafya üzerinde yetişme alanı vardır. İçerisinde hem suda çözünen hem de suda çözünmeyen sindirime yardımcı lif bulabilmek mümkündür. Boğaz ağrısından bağırsak hareketlerine, öksürükten bağışıklık sistemine kadar pek çok alanda faydalı olan doğal özlü keten tohumu ile kendinize sıcak bir çay hazırlayabilirsiniz. İçerisine zevkinize göre bir kaşık bal katarak tadını daha yumuşak hale getirebilirsiniz.

 

Ardıçlı Çay

Yeme düzenizi ve sağlığınızı korumak için mükemmel olan doğal bitkilerden birisi de ardıçla hazırlanan enerji içeceğidir. Esansiyel yağ içeriğine sahip olan ardıç bitkisinin kendine has kokusu ve muazzam bir tadı vardır. İçerisinde bulunan vitamin değerleri, yaşlanmaya karşı geciktirici bir etki gösterir. Şifa amaçlı tercih edilen bitkiyi tüketebilmenin en güzel yolu ise çaydır.

1 çorba kaşığı ardıç meyvesi, 2 su bardağı su ve 2 dilim misket limonu ile kolaylıkla sıcak ve sağlıklı bir çay hazırlayabilirsiniz. Hazırladıktan sonra 10 dakika kadar demlemeye bırakabilir ve ardından içmeye başlayabilirsiniz. Sadece sabahları tüketebileceğiniz gibi tercihe göre gün içerisine yayarak 2-3 öğün şeklinde tüketmeniz de faydalı olacaktır.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: