BLOG

BLOG

BALAYI BAVULU HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


BALAYI BAVULU HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Muhteşem bir düğün gerçekleştirdiniz ve üzerinizde tatlı bir yorgunluk var. Bu tatlı yorgunluğu tıpkı düğününüz gibi muhteşem bir balayıyla taçlandıracaksınız. Tabii ki balayınızın muhteşem olması için iyi bir hazırlık süreci gerekiyor. Bu hazırlıkların en başında da bavul hazırlamak geliyor. Balayı bavulu hazırlamak normal bavul hazırlamaya göre biraz daha titizlik istiyor. Peki balayı bavulu hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Balayında yanınıza almanız gerekenler neler? İşte hepsi ve daha fazlası balayı bavulu hazırlama rehberimizde. Keyifli okumalar!

 

Balayı alışveriş listesi ile başlayın

Balayı bavulunuzu hazırlamadan önce kozmetik, giyim vs. gibi ihtiyaçlar için bir alışveriş listesi hazırlayın. Listeyi mutlaka birkaç hafta öncesinde hazırlamaya çalışın. Çünkü son ana bırakılan listelerde birçok şeyin eksik olabilme ihtimali vardır. Alışveriş listesi hazırlamak nelerin eksik olduğunu görmek için önemlidir. Bu şekilde daha sistemli hareket edebilirsiniz.

 

Eşyaları dağınık bir şekilde koymayın

Kıyafetlerinizi bavulunuza düzensiz bir şekilde koymanız alan sıkıntısı çekmenize ve düzensiz bir bavul hazırlamanıza neden olacaktır. Düzensiz koyulan kıyafetler kırışır. Bu yüzden kıyafetlerinizi düzenli bir şekilde katlayabileceğiniz gibi kırışmaması için kuru temizleme poşetine de koyabilirsiniz. Daha fazla alan yaratmak için kırışmayacak kıyafetleri rulo yapabilirsiniz. Valizi yerleştirirken alt kısımlara az kırışan ve hacimli giysileri koymanız yer açısından fayda sağlayacaktır. Ayrıca çorap ve ayakkabıların içine fazla kozmetik eşyaları da koyabilirsiniz. Bu şekilde alandan tasarruf etmiş olursunuz.

 

Mevsime göre kıyafet alın

Gideceğiniz yerin havası hakkında bilgi edinmekte fayda vardır. Hava durumu hakkında bilgi edinmek kıyafetlerinizi ne eksik ne de fazla almanız demektir.  Aksi takdirde bavulunuz gereksiz kıyafetler ile dolup taşacak asıl kıyafetlere yer kalmayacaktır.

 

Balayı ihtiyaç listesi:

Dikkat etmemiz gerekenleri öğrendik. Şimdi ise balayı bavulunun en önemli kısmına geldik. İşte balayı bavulunuzda mutlaka olması gerekenler:

Not: Bazı eşyalar ve kıyafetler mevsime göre değişmektedir.

Evraklar: Pasaport ve seyahat sigortası (yurt dışına çıkılacaksa),  nikah cüzdanı, rezervasyon kağıtları (otel, restoran), bir kağıda yazılı olarak acil durumda aranacak kişi ve doktorlar, telefon defteri (telefon bozulmasına karşın).

Damat: Parfüm, deodorant, şampuan, diş fırçası, tarak, yüz kremi, köpük, tıraş makinesi, saç ürünleri (jöle, briyantin, saç spreyi), sırt çantası, mayo, çorap, şapka, iç çamaşırı, atlet, yağmurluk, pijama, kemer, gömlek, t-shirt, terlik, ayakkabı, pantolon, şort, mont, hırka, bere, atkı.

Gelin: Diş fırçası, diş macunu, tarak, parfüm, diş ipi, saç ürünleri, deodorant, jilet, saç maşası, oje, aseton, cımbız, makyaj temizleyicisi, yüz kremi, vücut kremi, tırnak makası, şampuan, saç kremi, tampon, ped, toka, çorap, küçük çanta, iç çamaşırı, t-shirt, şort, şapka, gecelik, hırka, bere, atkı, bluz, etek, mayo, takılar, terlik, ayakkabı, ince veya dolgu topuklu ayakkabı, sandalet, mont.

Sırt çantası: Yukarıda bahsedilen evrakların tümü , müzik çalar, kitap, para, güneş gözlükleri, şarj aletleri, power bank, fotoğraf makinesi.

Sağlık: Sinek kovucu vücut spreyi, anti bakteriyel ıslak mendil, doğum kontrol hapı, prezervatif, reçeteli kişisel ilaçlar, lens suyu ve yedek lens (lens kullananlar için), güneş koruyucu krem (mevsime göre), C vitamini, yara bandı, kolonya, ağrı kesici.

 

Son olarak: 

  • Havayolu şirketinizin yönetmeliğinden mutlaka haberinizi olsun. Ağırlık aşımı yaparak fazla ücret ödemek zorunda kalmayın.
  • Kıyafet ve eşya seçimlerinizde mutlaka fonksiyonel olmasına özen gösterin.
  • Yaygın olarak yapılan hatalardan birisi olan, ayakkabı alma işlemini abartmamaya özen gösterin.
  • Çok fazla yorulmamak için valizinizi kabin boyunda seçmeye özen gösterin.
  • Kozmetik ürünleri seyahat boylarında almayı unutmayın.
  • Dönerken hediyeler alacağınızı düşünerek bavulunuzda mutlaka boş yer bırakın.
  • Bavulunuzun üzerine telefonunuzu ve isminizi yazmayı unutmayın.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: