BLOG

BLOG

İSTANBUL'UN EN İYİ 8 PİZZACISI


Dünyaca ünlü İtalyan lezzeti pizza, bizim damak tadımıza uygunluğu sebebiyle ülkemizde çokça ilgi görmekte ve sevilmektedir. Dolayısıyla tıpkı dünyaca ünlü birçok lezzetin İstanbul'da en iyisinin bulunabilmesi gibi pizzanın da en iyisi rahatlıkla bulunabilir. Yılın her ayında dünyanın dört bir yanından sayısız insanı ağırlayan İstanbul, içerisinde en iyi pizzacıları barındırır. Peki bu güzel şehirde pizzanın iyisini nerede bulabiliriz? İşte İstanbul'un en iyi pizzacıları!

 

1. 400°C Pizza

İsmini pizza fırınının derecesinden alan 400°C Pizza, Nişantaşı'nda bulunuyor. Açık mutfağa sahip olan mekânda pizzalar en kaliteli malzemelerle, iyi bir pizza fırınında hazırlanıyor. Ortamı da son derece rahat ve sade olan mekânda, İstanbul'daki pizzanın en güzelini yemek mümkün. Bu yüzden mutlaka denenmeli!

Adres: Teşvikiye Mah., Av. Süreyya Ağaoğlu Sk., No:13/A, Şişli

 

2. Pap’s İtalian

Karaköy'de Fransız Geçidi'nde bulunan Pap’s İtalian, İstanbul'un en iyi pizzacılarından biri. Küçük ve sevimli olan bu mekân, geniş bir şarküteri menüsüne sahip. Mekânın menüsünde ayrıca son derece lezzetli salatalar, hafif atıştırmalıklar ve ana yemekler bulunuyor. Siz de bu hoş mekânı, pizzanın güzelini deneyimlemek için tercih edebilirsiniz.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mah., Fransız Geçidi Sk., A Blok No.4, Beyoğlu

 

3. Pizza Locale

Pizza Locale

Farklı illerde de şubeleri bulunan Pizza Locale İstanbul'un en iyi pizzacılarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Hamuru bir gün dinlendirildikten sonra fırınlanıyor, bu sayede çıtır mı çıtır pizzalar elde ediliyor. Mekânın menüsünde yer alan pizza çeşitlerinden en sevileni ise kaburgalı pizza! Üstelik menüde pizzaya farklı bir anlam kazandıran çikolatalı pizzalar da var! 

Adres: Vişnezade Mah., Şair Nedim Cad., No: 21/A, Beşiktaş

 

4. Bafetto

Kadıköy'de bulunan Bafetto'nun pizzaları, İtalyan şefler tarafından eğitilmiş bir ekibe emanet. Mekanın menüsünde pizza hamurunun iki gün bekletildikten sonra odun fırınına verilmesiyle hazırlanan harika pizzalar yer alıyor. Eğer siz de hafif ve az yağlı, çıtır pizzalardan hoşlanıyorsanız burayı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Adres: Suadiye, Bağdat Cd. 384/B, 34740 Kadıköy

 

5. Trattoria Enzo

İstanbul'un en iyi pizzacılarından Trattoria Enzo, Üsküdar'da bulunuyor. Mayası, sosları, fırınıyla şehrin en leziz pizzalarını hazırlayan mekân, bu benzersiz tatları oldukça ekonomik fiyatlarla misafirlerine sunuyor. Mekânın menüsünde yer alan başlangıç tabakları da mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden.

Adres: Acıbadem Mah., Çeçen Sk., No:525, Üsküdar

 

6. Forno Balat

Forno kelimesi, İtalyanca'da fırın anlamına geliyor. Mekânın menüsünde leziz pizzaların yanı sıra sahanda yumurta, kruvasan, zeytinyağlı ekmek gibi farklı lezzetler de bulunuyor. Forno Balat, samimi ortamı ve leziz yemekleri ile pizza severler tarafından mutlaka denenmeli!

Adres: Balat Mah., Vodina Cad., Fener Kireçhane Sk., No:13/A, Fatih

 

7. Miss Pizza

Beyoğlu'nda bulunan Miss Pizza, Cihangir'in ara sokağında yer alan şubesinde birbirinden lezzetli pizzalar çıkarıyor. Odun ateşinde pişen bu leziz pizzalar ve soslar günlük olarak hazırlanıyor. Miss Pizza'nın Şişhane'de bulunan şubesinde ise pizzanın yanında harika şaraplar içmek de mümkün.

Adres: Kılıçali Paşa Mah., Havyar Sk., No:5/A, Beyoğlu

 

8. Grand Pizzeria

İstanbul'un en iyi pizzacılarından Grand Pizzeria, pizza ile Türk damak tadını buluşturuyor. Mekânın menüsünde klasik İtalyan pizzalarının yanı sıra lahmacun benzeri daha küçük ve kavurmadan beğendiye çeşitli Türk lezzetleri pizzaya taşınıyor. Siz de damak tadınıza uygun pizza çeşitleri için Grand Pizzeria'yı deneyebilirsiniz.

Adres: Belediye Cad., Silverhouse, No:25 Dükkan: 1 Göktürk, Eyüp

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'daki En İyi Et Döneri Yiyebileceğiniz 13 Yer

İstanbul'da Hamburger Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul’da Baklava Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul'da Mantı Ustası Sayılan 7 Mekan