BLOG

BLOG

İSTANBUL'DA MUTLAKA DENEMENİZ GEREKEN 9 SOKAK LEZZETİ


Türkiye'nin güzide şehri İstanbul; tarihî dokusu, muhteşem manzaraları ve daha birçok güzelliği ile her yıl ülkeden ve dünyadan sayısız turisti ağırlıyor. İstanbul'u İstanbul yapan önemli değerlerden bir tanesi ise elbette sokak lezzetleri! Çünkü İstanbul'un dokusu kadar kokusu da özel... Her sokakta, her caddede sizi ayrı bir lezzetin kokusu karşılayabiliyor bu güzel şehirde. Size de sadece bu muhteşem kokularla birlikte artan iştahınızı yatıştırmak, bu harika lezzetleri tatmak kalıyor! Peki, İstanbul'u İstanbul yapan o harika lezzetler hangileri? İşte İstanbul'da mutlaka denemeniz gereken 9 sokak lezzeti!

 

1. Balık ekmek

Balık ekmek

Bir şehirde bu kadar güzel Boğaz olur da Boğaz'da balık ekmek keyfi olmaz mı? İstanbul'da muhteşem Boğaz manzarasına karşı lezzetli mi lezzetli bir sokak lezzeti olan balık ekmeği mutlaka yemelisiniz. Bu sokak lezzeti de diğer sokak lezzetleri gibi hem bütçenize dost hem de keyifli bir seçenek. Balık ekmeğin en güzelini yemek içinse elbette rotanızı Eminönü'ne doğru çevirmeniz gerekiyor.

 

2. Midye dolma

Midye dolma

İstanbul'da neredeyse her köşe başında sizi karşılayan sokak lezzeti midye dolma, kokusu ve lezzetiyle midenizi coşturacak cinsten. Midye dolmaya lezzet katan en önemli detaylar ise elbette bol karabiberli pilavı ve üzerine sıkacağınız limon. Hatta bu sokak lezzeti öylesine keyifle tüketilir ki "Kim daha çok yiyecek?" yarışı yapmaktan kendinizi alamazsınız, bizden söylemesi.

 

3. Çiğ köfte

çiğ köfte

İstanbul sokaklarında sık sık karşınıza çıkacak lezzetlerden biri de çiğ köfte. Bu leziz yiyecek, yerine göre atıştırmalık yerine göre de ana yemek olarak rahatlıkla tüketilebilir. Etsiz çiğ köfteye lezzet katan detaylar ise bol yeşillik, limon ve bol nar ekşisi ile sunulması. Bu nedenle İstanbul'un meşhur sokak lezzetlerini merak ediyorsanız çiğ köfte yemeden dönmeyin deriz!

 

4. Turşu suyu

Turşu suyu ve İstanbul dendiğinde, aklınıza ilk gelen şey Neşeli Günler filmi olabilir. İşte İstanbul, tıpkı o yıllardaki gibi bugün de bu sokak lezzetine ev sahipliği yapıyor. Yani İstanbul'un ara sokaklarında hala leziz mi leziz turşucular bulabilirsiniz. Turşu suyunun en güzeli içinse yine rotanızı Eminönü'ne çevirmenizi öneririz. Eminönü'nün tarihî atmosferi içerisinde dolaşırken ayaküstü içeceğiniz turşu suyu gününüzü daha keyifli bir hale getirebilir.

 

5. Halka tatlısı

Biraz da sokaklardaki tatlılara yer verelim. Halka tatlısı da yine İstanbul'un en meşhur sokak lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın en basit tatlısı sayılabilecek halka tatlısı, eşsiz lezzeti nedeniyle hala çok fazla tüketiliyor. Bu nedenle İstanbul sokaklarını dolaşırken biten enerjinizi size geri verecek en önemli lezzetlerden biri olan halka tatlısını denemeden bu şehirden dönmeyin deriz! 

 

6. Kestane kebap

Kestane kebap

Kışın İstanbul'da en sık karşılaşacağınız sokak lezzetlerinden biri de kestane kebap. Hafif bir açlık yaşarken o sıcacık kestaneleri tatmak ne kadar lezzetli, tarif edemeyiz. Bu yüzden siz de soğuk bir kış gününde İstanbul sokaklarını geziyorsanız, kestane kebap ile içinizi ısıtmayı unutmayın!

 

7. Kâğıt helva

Çocukluğumuzun sevilen lezzeti kâğıt helva, ayrıca İstanbul'un mutlaka denenmesi gereken sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Çıtır çıtır kıvamı ve tatlı mı tatlı lezzetiyle İstanbul sokaklarında nostalji yapmak isterseniz, köşe başlarında karşınıza çıkacak tezgâhlardan kâğıt helvanızı almayı unutmayın deriz! 

 

8. Kokoreç

Kokoreç

İstanbul'da mutlaka denemeniz gereken sokak lezzetlerinden biri de kokoreç! Bu eşsiz lezzet açlığınızı bastırmaya birebir. Kokoreç, neredeyse İstanbul'un her noktasında bulabileceğiniz bir lezzet. Bu nedenle İstanbul'a gelmişken kokoreç yemeyi de atlamamak gerek.

 

9. Köfte

Köfte; maçlar, konserler ve festivallerin vazgeçilmez lezzetidir İstanbul'da. Maçlardan önce stadyumların önünü lezzetli bir köfte kokusu sarar! Benzer şekilde konser alanları da köfte ekmek satıcılarına ev sahipliği yapar. Siz isterseniz İstanbul'un meşhur sokak lezzeti olan köfte ekmeği böyle tezgâhlarda; isterseniz de İstanbul'un ünlü köftecilerinde tadabilirsiniz! Çünkü her ikisinde de aynı lezzeti bulmak mümkün.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'un En Pahalı Restoranları

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler için Seyahat Rehberi

İstanbul’da Yenilebilecek Geleneksel Yemekler

İstanbul’daki En İyi 8 Kahvaltı Mekânı

İstanbul’da Mantı Ustası Sayılan 7 Mekân