BLOG

BLOG

İSTANBUL ANADOLU YAKASINDA EN İYİ KAHVALTI YAPABİLECEĞİNİZ MEKANLAR


anadolu yakası kahvaltı

İki yakayı birbirine bağlayan İstanbul, en çok da bu özelliği ile dikkat çekiyor. Çünkü üzerinde bulunduğu iki yaka da birbirinden güzel manzaralara, tarihî yerlere ve mekânlara ev sahipliği yapıyor. Biz bu yazımızda İstanbul'un hâlâ en yeşil semtlerinin bulunduğu Anadolu Yakası'nda yer alan kahvaltı mekânlarını ele alacağız. İşte, Anadolu Yakası'nda muhteşem manzaralar ve harika lezzetler eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz en iyi mekânlar!

 

1. Ceviz Ağacı Cafe- Kadıköy

Kadıköy Koşuyolu'nda bulunan Ceviz Ağacı Cafe, Anadolu Yakası'nın en iyi kahvaltı mekânlarından biridir. Zaten bu özelliği ile oldukça ünlü olan Ceviz Ağacı, genelde oldukça kalabalıktır. Ancak kalabalığa rağmen ne hizmet aksar burada ne de kahvaltılıkların lezzeti azalır. Bu nedenle Anadolu Yakası'nda keyifle kahvaltı yapabileceğiniz bir mekân arıyorsanız, Ceviz Ağacı'nı bir deneyin deriz!

 

Adres: Muhittin Üstündağ Caddesi, No:85, Koşuyolu, Kadıköy/ İstanbul

 

2. Süt Yumurta Reçel- Kadıköy

Kadıköy'ün en güzel kahvaltı mekânlarından biri de Süt Yumurta Reçel'dir. Bu hoş mekânda kahvaltının lezzeti kadar öğrenci dostu olması da dikkat çekiyor. Süt Yumurta Reçel'de öğrenci personel çalıştırılmaya özen gösteriliyor ve ayrıca kahvaltı tabakları da istendikçe doluyor! 

 

Adres: Sanatçılar Sokağı, No:30, Bahariye, Kadıköy/ İstanbul

 

3. Tarihî Çınaraltı Aile Çay Bahçesi- Çengelköy

Çengelköy'de bulunan Tarihî Çınaraltı, kahvaltının en iyi adreslerinden. Öncelikle burada sizleri Boğaz’a karşı bir kahvaltı keyfi bekliyor. Kahvaltınızı menüden seçebileceğiniz gibi köşede yer alan ve benzersiz lezzette börek yapan börekçiden aldığınız atıştırmalıklar da yapabiliyorsunuz. 

 

Adres: Çengelköy Mahallesi, Çınarlı Cami Sokak, Üsküdar/ İstanbul

 

4. Namlı Gurme- Caddebostan

İstanbul'un farklı lokasyonlarında şubeleri bulunan Namlı Gurme, Caddebostan şubesiyle Anadolu Yakası'nın en iyi kahvaltı mekânları arasında yer alıyor. Bu hoş mekânda şarküteri ve kahvaltı ürünleri de son derece çeşitli. Eğer doyurucu bir kahvaltı yapmak istiyorsanız, Namlı Gurme'yi mutlaka deneyin deriz. 

 

Adres: Caddebostan Mahallesi, Bağdat Caddesi, No 272, Kadıköy/ İstanbul

 

5. Kırıntı- Moda

Kadıköy Moda'da yer alan Kırıntı, Anadolu Yakası'nda kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz keyifli mekânlardan. Konuklarına son derece samimi bir ortam sunan Kırıntı'da lezzetli bir kahvaltı tabağı ve çeşitli sandviç seçenekleri bulunuyor. 

 

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Ferit Tek Sokak, No 21/A, Kadıköy/ İstanbul

 

6. Lacivert- Beykoz

Açık büfe kahvaltı severleri buraya alalım! Beykoz'da muhteşem konumuyla dikkat çeken Lacivert, konuklarına hem deniz ve doğa manzarası hem de kaliteli bir açık büfe kahvaltı sunuyor. Eğer siz de harika bir manzara eşliğinde doyasıya kahvaltı yapmak istiyorsanız Lacivert'i denemeden geçmeyin deriz!

 

Adres: Anadolu Hisarı Mahallesi, Körfez Caddesi, 57/A, 34410 Beykoz/ İstanbul

 

7. Pita- Kuzguncuk

Tarihî dokusunu bugüne kadar korumayı başarmış olan Kuzguncuk, özellikle son yıllarda sayıları giderek artan kafeler nedeniyle sıkça talep görüyor. İşte bu nostaljik yerin tatlı mı tatlı mekânlarından biri de hiç şüphesiz Pita. Pita, sahip olduğu lezzetli kahvaltılık ürünlerle konuklarına muhteşem bir kahvaltı deneyimi vadediyor. 

 

Adres: Kuzguncuk Mahallesi, İcadiye Caddesi Dere Sokak 41/A, 34674 Üsküdar/ İstanbul

 

8. Beyaz Fırın- Suadiye

Beyaz Fırın'ı eminiz birçoğunuz biliyorsunuzdur. Yıllardır hizmet kalitesi ile bir ekol olarak anılan Beyaz Fırın, kahvaltı konusunda son derece iddialı. Oldukça zengin kahvaltı seçenekleri olan mekânda, serpme kahvaltıdan harika tatlılara kadar ne ararsanız var! Bu nedenle eşsiz bir kahvaltı deneyimi için tercih edebileceğiniz mekânlar arasında yer alıyor!

 

Adres: Suadiye Park, Plaj Yolu Sokak, No:18, Suadiye/ Kadıköy

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: