LÜTFEN OTELİNİZİ SEÇİNİZ
  • ELITE WORLD EUROPE
  • ELITE WORLD İSTANBUL
  • ELITE WORLD BUSINESS
  • ELITE WORLD ASIA
  • ELITE WORLD MARMARİS
  • ELITE WORLD VAN
  • ELITE WORLD PRESTIGE
GİRİŞ TARİHİ
ÇIKIŞ TARİHİ
YETİŞKİN
GİRİŞ TARİHİ
ÇIKIŞ TARİHİ
YETİŞKİN
REZERVASYON

BLOG

ELITE WORLD HOTELS

SICAK HAVALARDA TÜKETEBİLECEĞİNİZ 8 FARKLI VE HAFİF TATLI

Yaz sıcakları bizi günden güne daha fazla bunaltırken hepimiz tercihimizi soğuk yiyeceklerden, soğuk tatlılardan yana kullanıyoruz. Yaz mevsiminde hafif yiyecekler ve hafif tatlılar tüketmek işimize geliyor, çünkü bu sayede sindirim sistemimiz daha az yoruluyor. Üstelik bu tarz yiyecekler hafif olduğu kadar da lezzetli. Biz de bu yüzden, bu yazımızda sizler için sıcak havalarda tüketilebilecek hafif tatlı tariflerini derledik. İşte hem lezzetli hem serinletici 8 tatlı tarifi…

 

1. Kızarmış ananas

kızarmış ananas

Lezzetli ve oldukça faydalı bir yaz meyvesi olan ananas ile hazırlanan bu tarif tam da yazın ağzınızı tatlandıracak nitelikte. Üstelik hazırlanışı da çok kolay!

 

Malzemeler:

  • 1 adet büyük boy ananas
  • 500 g vanilyalı dondurma


Hazırlanışı:

Ananası, kabuklarını soyup halka şeklinde dilimleyin. Dilimlediğiniz ananasları ızgara tellerine dizin ve ızgarayı açın. Yaklaşık 5 dakika pişmesini bekleyin ve ardından servis tabaklarına alın. Son olarak bir dilim ananasın üzerine bir top dondurma bırakın. Afiyet olsun!

 

2. Bardak tatlısı

Bardak tatlısı, yaz sıcaklarında içinizi serinletecek oldukça masum bir tarif. Bakalım nasıl yapılıyormuş...

 

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket Hindistan cevizi
     

Hazırlanışı:

Un, nişasta, şeker ve sütü bir tencereye alın ve çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra vanilya ekleyip karıştırın. Ardından muhallebiyi bardaklara bölüştürün. 15 dakika soğumasını bekledikten sonra streç film ile kaplayın ve bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Kreması için krem şantiyi sütle hazırlayın. Dolaptan çıkardığınız tatlıları bardaklardan çıkarın, ikiye bölün ve etrafını Hindistan cevizi ile kaplayın. Ardından iki parçanın arasına krema ekleyin. Leziz tatlınız hazır oldu bile!
 

3. Karpuz pasta

Adından da anlaşılacağı üzere sıcak havalarda tüketilebilecek en keyifli tatlı bu olabilir! İşte karpuz pastanın yapılışı...

 

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy karpuz
  • 1 su bardağı ahududu
  • Yarım su bardağı yaban mersini
  • 1 su bardağı file badem

Kreması için:

  • 2 paket krem şanti
  • 3 çay bardağı süt

Hazırlanışı:

Karpuzu alt ve üst kısmından kesin. Küp şekline getirin ve bir zemine yerleştirin. Böylece kabukları tamamen soyulmuş karpuzu pasta tabanı olarak kullanabilirsiniz. İki katlı pasta hazırlamak isterseniz, ortadan ikiye de bölebilirsiniz. Pastanızın kreması için krem şantileri sütle hazırlayın ve donana kadar dolapta bekletin. Ardından karpuzu servis tabağına alarak fazla suyunu peçete ile alın. Krema ile karpuzun üzerini kaplayın, yan kısımları da spatula yardımıyla düzeltin. Pastanın üzerini yaban mersini ve ahududu ile süsleyin, yan kısımları ise badem kırıkları ile kaplayın. Buzdolabında 6 saat beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz!

 

4. Banana split

Banana split

Pastaya en çok yakışan meyve olan muz ile hazırlayacağınız bu tatlı hem çok kolay hem de çok lezzetli!

 

Malzemeler:

  • 2 adet muz
  • 2 top çikolatalı dondurma
  • 2 top vanilyalı dondurma
  • 2 top çilekli dondurma
  • 2 yemek kaşığı çikolata sosu
  • 2 yemek kaşığı çikolatalı pasta süsü
  • 2 yemek kaşığı file fındık
  • 2 adet kedi dili bisküvi

Hazırlanışı:

Muzların kabuklarını soyun ve uzunlamasına ortadan ikiye ayırın. Ardından muz parçalarını servis tabağına yerleştirin. Arasına dondurma çeşitlerinden 1'er top ekleyin. Yanlarına kedi dili bisküvileri yerleştirin ve üzerine çikolata sosu gezdirin. Son olarak üzerine file badem ve çikolatalı pasta süsü serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun!

 

5. Çilekli sorbe

Çilekli sorbe

Tatlılara en fazla yakışan çilekle hazırlanan bu tarif, gerçek anlamda içinizi serinletecek!

 

Malzemeler:

  • 600 g çilek
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Öncelikle toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Şurup kıvamına gelince ocaktan alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Temizlediğiniz çilekleri küçük parçalara bölün ve blenderdan geçirin. Elde ettiğiniz çilek püresini limon suyu ve soğuyan şerbet karışımı ile karıştırın. Çilekli sorbe karışımınızı ağzı kapalı cam bir kaba alın ve -18 derecede saklayın. Yoğun bir kıvama gelene kadar her yarım saatte bir kaşık yardımıyla karıştırın. 5-6 saat boyunca bu işleme devam edin. Servis edeceğiniz zaman üzerine taze nane yaprakları ekleyebilir veya dondurma gibi tatlıların yanına ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

6. Jöleli meyve tatlısı

Jöleli meyve tatlısı

Yaz tatlıları deyince elbette aklımıza ilk olarak meyveler geliyor. İşte yaz meyveleri ile yapabileceğiniz jöleli meyve tatlısı tarifi!

 

Malzemeler:

  • 3 adet nektarin
  • 2 adet kivi
  • 4 adet kayısı
  • Yarım su bardağı frambuaz
  • Yarım su bardağı yaban mersini
  • Yarım su bardağı vişne

Jöle için:

  • 1 paket muz aromalı toz jöle karışımı
  • 2,5 çay bardağı sıcak su
  • 2,5 çay bardağı soğuk su

Hazırlanışı:

Malzemelerde bulunan meyveleri kabuklarını soyarak, çekirdeklerini çıkararak küçük parçalar halinde kesin. Ardından vişne, frambuaz ve yaban mersinini karışımınıza ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz meyve karışımını kaselere bölüştürün. Muz jölesini hazırlamak için toz jöle karışımını bir kaba alarak içine sıcak su ekleyin ve karıştırın. Toz eridikten sonra soğuk su ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Jöle karışımı olan kâseyi, buz dolu başka bir kâsenin içine alın. Karışım kendini toparlayınca meyve dolu kaselere dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz! 

 

7. Elmalı, ahududulu muhallebi 

Elmalı, ahududulu muhallebi 

Elmalı ahududulu muhallebi, meyve sevenlerin çok hoşuna gidecek oldukça hafif bir tarif. İşte yapılışı!

Malzemeler:

  • 2 adet kırmızı elma
  • Yarım paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı agave şurubu
  • 12 adet ceviz
  • 2,5 su bardağı vişne suyu
  • Yarım paket toz vanilyalı puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ahududu
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Elmaları soyup tencerenin içine rendeleyin. Ocağın altını yakarak tencereye toz vanilyayı ekleyin. Elmalar pişince soğuması için bekleyin ve üzerine tarçın ile ceviz dökün. Başka bir tencerede buğday nişastası ile pirinç ununu sulandırarak ve süt ekleyerek pişirin. Kıvam aldığında agave şurubunu ekleyin ve karıştırın. Muhallebi haline gelince ocaktan alın. Servis edeceğiniz bardaklara elma karışımını, ardından muhallebiyi ekleyin. Oda sıcaklığında soğutun. Başka bir tencerede toz puding karışımını hazırlayın ve karışıma süt yerine vişne suyu ile ahududu taneleri ekleyin. Jöle kıvamı alana kadar karıştırın. Jöle kıvamına gelince ocaktan alın ve blenderdan geçirin. Ardından servis bardaklarına yani muhallebinin üzerine hazırladığınız sosu dökün. Afiyet olsun! 

 

8. Bezeli soğuk pasta

Soğuk pasta, yaz sıcaklarından bunalan ve serinletici bir lezzet arayanlar için son derece ideal! İşte tarifi!

Malzemeler:

  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • İri çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 200 g beze 
  • 200 g krema
  • Kuru meyveler

Hazırlanışı:

Pastanın içine ekleyeceğimiz krokan için tencereye toz şeker koyup eriyip karamel rengini alana kadar pişirin. Karamel rengi aldığında yağlı bir kâğıdın üzerine döküp, üzerine fındıkları ekleyip soğumasını ve donmasını bekleyin. Başka bir kâseye soğuk süt ve krem şanti ekleyerek karıştırın. Kıvam alınca kremayı da içine ekleyin ve güzelce çırpın. Başka bir kabın içine bezeleri koyun ve parçalayın. Üzerine krem şanti karışımını ekleyin ve karıştırın. İçine soğuyan krokanı parçalayarak ekleyin ve kuru meyveleri de ilave edin. Yağlı kâğıt serdiğiniz bir kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün. Kalıptaki pastanızı dondurucuda 4-5 saat kadar bekletin. Ardından pastanızı dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 

PAYLAŞ
SON 5 EĞLENCE GÖNDERİSİ
SON 5 ETKİNLİK GÖNDERİSİ
SON 5 EVLİLİK GÖNDERİSİ
SON 5 GENEL GÖNDERİSİ
SON 5 İŞ HAYATI GÖNDERİSİ
SON 5 HABERLER GÖNDERİSİ
SON 5 ÖZEL GÜNLER GÖNDERİSİ
SON 5 SAĞLIKLI YAŞAM GÖNDERİSİ
SON 5 SEYAHAT GÖNDERİSİ
SON 5 YEME İÇME GÖNDERİSİ