BLOG

BLOG

Bayram Ziyaretinde Hediye Olarak Alabileceğiniz Lezzetler


Yaklaşan her bayramla tatlı bir heyecan başlıyor ve içimizi başta büyüklerimiz olmak üzere tüm sevdiklerimizi ziyaret edecek olmanın heyecanı sarıyor. Kimseyi unutmamak için özenle yapılan bayram ziyaretlerine ise yerleşmiş bir gelenek olan "Eli boş gitmek olmaz." düşüncesi eşlik ediyor. Hâl böyle olunca sevdiklerimizi sadece ziyaretimizle değil, armağan edeceğimiz bayram lezzetleriyle de mutlu etmek istiyoruz. Siz de böyle hissediyorsanız diye bayram ziyaretlerinde hediye olarak alabileceğiniz lezzetlerden oluşan bir liste hazırladık. Haydi gelin, onları beraber inceleyelim!

 

Türk Mutfağının Simgesi: Baklava

Söz konusu tatlı olduğu zaman hepimizin aklına ilk önce taptaze kokusuyla, ağızda dağılan muhteşem tadıyla baklava geliyor, değil mi? Neredeyse herkes tarafından sevilerek tüketilen baklava; Antep fıstıklı, cevizli, bademli ve fındıklı gibi seçenekleriyle geniş bir kitleye hitap ediyor. Üstelik son yıllarda alternatifleri arasına çikolatalı ve soğuk baklava gibi türleri de eklendi. Bu geniş çeşitlilik arasından ziyaret edeceğiniz sevdiklerinizin damak zevkine uygun bir seçim yapabilir ve "tatlı yiyip tatlı konuşma" şiarını kelimenin tam anlamıyla gerçekleştirebilirsiniz.

 

Damakta İz Bırakan Bir Tat: Çikolata

Tropik kakao ağaçlarının çekirdeğinden elde edilen çikolata; sütlü, fındıklı, fıstıklı, karamelli ve bitter gibi birbirinden leziz çeşitleriyle bayram için ideal bir hediye seçeneği. Bir anlamda bayramın simgelerinden biri olan bu lezzeti hem evde misafirlere ikram etmek hem sevdiklerinizi ziyaret ederken yanınızda götürmek için tercih edebilirsiniz. Tüketildiği zaman serotonin seviyesini artırarak mutluluk hissi yaşatan çikolatayla siz de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

 

Yılların Klasiği: Karışık Şeker

Rengârenk ve leziz şekerler bayramların en tatlı sembolleri arasında. Bayramın gelişiyle her dükkanda ve evde ikram edilmek üzere hazır konuma geçen şekerler, sevdiklerinize ve akrabalarınıza yapacağınız ziyaretler için de tercih edebileceğiniz ilk alternatifler arasında yer alıyor. Karışık şekerlerin renkli görünümleri sayesinde özellikle çocukların ilgisini bir hayli çektiğinin de altını çizelim.

 

Hatırlık Bir İçecek: Türk Kahvesi

Kahve her ne kadar ülkemizin topraklarında filizlenmese de kavrulma şekli, yapılış tarzı ve kendine has sunumuyla karakteristik bir özellik kazanıyor. Türk Kahvesi adıyla tüm dünyaya yayılan ve âdeta bir markaya dönüşen bu içeceği bayram ziyaretleri için de lezzetli bir hediye olarak görebilirsiniz.

Sevdiklerinize yapacağınız özlem dolu ziyaretlere ve sıcak sohbetlere büyük bir keyifle eşlik edecek Türk ahvesinin özgün tadı, bol köpüğü ve etrafı saran mis gibi kokusunun bayramlarda belirgin bir iz bırakacağı aşikâr.

 

Coffee Company'de Lezzet Şöleni

Elite World Hotels & Resorts bünyesinde bulunan Coffee Company, mis kokulu kahvelere ve tadına doyum olmayan lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Kelimenin tam anlamıyla bir lezzet durağı olan Coffee Company'de hem sevdikleriniz hem kendiniz için arzu ettiğiniz lezzeti bulabilir, bayramı damağınızda yer edinecek lezzetler ile taçlandırabilirsiniz.

Coffee Company'nin lezzet taşıyan menüsüne mercek tuttuğunuzda ülkemize ve dünyaya özgü sıcak kahve ve soğuk kahve seçeneklerini görebilirsiniz. Bu lezzetleri evinize ya da misafirliklere taşımak isterseniz Coffee Company'nin özel karışım kahve çekirdeklerinden hazırlanan mis gibi kahveleri satın almanız mümkün. Kahve ile aldığınız hazzı arttırmak isterseniz size eşlik edecek tatlıları da tercih edebilirsiniz. Muffin, havuçlu kek, pasta çeşitleri, cheesecake, tiramisu, brownie, kurabiye ve dondurma bunlardan sadece bazıları. Ama en favori seçenek tabii ki de Coffee Company raflarını süsleyen lezzetli mi lezzetli çikolatalar… Mutlaka tatmalısınız!

Siz de lezzet dolu bir dünyadan içeri girmek ve tadına doyum olmayan hediyelerle sevdiklerinizi mutlu etmek için Elite World Grand İstanbul Küçükyalı'yı, Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres'i, Elite World İstanbul Taksim'i, Elite World İstanbul Florya'yı, Elite World Grand Sapanca'yı, Elite World Marmaris'i ve Elite World Van'ı ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: