BLOG

BLOG

SEYAHAT ETMEYİ SEVENLERİN TERCİH EDEBİLECEĞİ 10 MESLEK


Seyahat Etmeyi Sevenlerin Tercih Edebileceği 10 Meslek

Meslek tercihi çocukluktan gençliğe uzanan, bazen orta yaşlarda bile hayatımızın gündem maddelerinden biri olabilen sancılı bir sürece dönüşebiliyor. Öyle meslekler var ki; kimisinde ömür masa başında geçiyor, kimisinde bir odada ya da dükkanda seneler geçirmek zorunda kalınıyor, kimisi ise hiçbir şekilde mevkii vadetmiyor. Ve ne yazık ki monotonlaşan hayatımız akıllarımıza hep bu tarz meslekleri getiriyor. Ama siz yerinde duramayan, kıpır kıpır ve yüksek enerjili biriyseniz bu mesleklerin hiçbiri size göre olmayabilir. Bugün dünya genelinde gezerken para kazanabileceğiniz pek çok meslek var. Bu şekilde hem gezebiliyor hem de gezerken para kazanabiliyorsunuz. Böylece enerjiniz, yaşam sevinciniz de size kalmış oluyor.

 

1. Turist Rehberliği

Seyahat ederken para kazanmanın en yaygın yollarından biri; turist rehberliği. İstediğiniz bir ülkede yaşadığınızı ve turistlere o ülkeyi tanıttığınızı hayal edelim. İstediğiniz an, istediğiniz ülkenin istediğiniz şehrinde olabilirsiniz. Yeni insanlar tanıyabilir, dilinizi geliştirebilir, en önemlisi sürekli seyahat edebilirsiniz. Enerjik, dost canlısı, konuşkan bir yapınız varsa neden turist rehberi olmayasınız?

 

2. Seyahat Yazarı

Diyelim ki, yazmaktan keyif alıyorsunuz ama bunu nasıl gelir kaynağı haline getireceğinizi bilmiyorsunuz. Aynı zamanda seyahat etmek de tutkularınız arasında yer alıyor. O zaman neden duruyorsunuz? Gezdiğiniz yerler hakkında yazılar yazabilir, ardından yazılarınızı satabilirsiniz. Bir gazete ya da dergi yazılarınızı satın almak isteyebilir. Düzenli bir şekilde kaliteli gezi yazıları yazan yazarlar, pek çok yayın organının ilgisini çekecektir.

 

3. Uçuş Görevlisi

Her yeni güne farklı bir yerde başlamak istiyorsanız bu meslek tam size göre! Tercihinizi uçuş görevlisi olmaktan yana kullandığınız takdirde bir yerde uzun süre kalmanız mümkün olmayacak. Bu durumda seyahat etmek için bahane aramanıza da gerek kalmayacak. İnsanlarla iletişiminiz iyiyse aynı zamanda uçmayı da seviyorsanız uçuş görevlisi olabilirsiniz. Böylece uçak biletine para ödemeyecek üzerine para kazanarak seyahat edeceksiniz!

 

4. İngilizce Öğretmeni

İngilizce, dünyanın her yerinde geçerli olan bir dil. Nereye giderseniz gidin mutlaka İngilizce bilen birileri olur. Bu nedenle İngilizce bilmek aslında seyahatlerin önünü açıyor diyebiliriz. Evrensel bir dil olması sebebiyle dünya üzerindeki pek çok kişi İngilizce öğrenmek istiyor. Siz de istediğiniz bir yere gidebilir, yetkinliğine sahip olduğunuz bu dili başkalarına öğretebilirsiniz. Dil öğretmenin karşılığında alacağınız ücretle seyahatlerinizi kolayca finanse edebilirsiniz.

 

5. Fotoğraf-Video Sanatçısı

İçerisinde yaşadığımız dönemde dijitale aktarılan işler hayli önem kazandı. Görsele dayalı olan işler, dijital dünyanın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. İnsanlar, farklı konumlarda çekilmiş çeşitli görsellere bakmayı ve bu görselleri desteklemeyi seviyor. Bu nedenle seyahat tutkusuyla fotoğraf sanatçılığını birleştirerek para kazanmak mümkün. Seyahat ederken çekeceğiniz yüksek kalitedeki fotoğrafları satabilirsiniz. Aynı şekilde gezdiğiniz yerleri tanıtan, izlemesi keyifli videoları da ticari bir ürün olarak sunabilirsiniz.

 

6. Devletle Bağlantılı İşler

Dünyanın her yerine seyahat etmek ve bunu yaparken kendinizi güvence altında hissetmek istiyorsanız devletle bağlantılı bir kurumda ya da bir devlet kurumunda çalışabilirsiniz. Üniversitelerin Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi gibi bölümlerinden mezun olduktan sonra devlet kurumlarına başvurabilirsiniz. Dış ticaret, dışişleri vb. departmanlarda görev almanız mümkün olabilir. Bu işi yaparken seyahat edeceğiniz yere karar verme yetkisine sahip olmasanız da seyahat etmeniz kaçınılmaz olur. Aynı zamanda tüm bu seyahat giderleri devlet tarafından karşılanır. Siz de seyahat ettiğiniz için maaşınızı alırsınız.

 

7. İnşaat Mühendisi

İnşaat Mühendisi

İnşaat mühendisleri, sabit bir konumda çalışabildiği gibi sürekli seyahat halinde olabileceği işlerde de çalışabilir. Proje bazlı ilerleyen mühendisler, farklı konumlardaki projelere dahil olarak seyahat edebilir. Böylece iş seyahati adı altında farklı yerlere seyahat etme imkanı elde edilebilir. Ekstra maddi bir yükü de olmayan bu seyahatler, mühendisliğin artı yönleri arasında yer alıyor.

 

8. Gemi Çalışanı

Gemi çalışanı deyince aklınıza şehir içi vapurlar gelmesin lütfen! Bir cruise gemisi ya da yük gemisi size seyahatin kapılarını ardına kadar açar. Cruise gemileri, tatil amacıyla hazırlandığı için bu gemilerde çalışarak farklı yerlere seyahat etme imkanı bulabilirsiniz. Aynı zamanda seyahat ederken gemide eğlenme fırsatları da yakalamanız mümkün. Yani çalışırken eğlenme, eğlenirken seyahat etme şansı gemi çalışanları için söz konusu diyebiliriz.

 

9. Sokak Sanatçılığı

Sokak sanatçıları, çeşitli ülkelerde fazlasıyla seviliyor. Sokakta sizi boş geçmeyen dinleyenler, sizi kıymetli bulan vatandaşlar... Bu nedenle seyahat süresince yeteneğinizi maddi getiri kaynağına dönüştürebilirsiniz. Yapmanız gereken şey çok basit; sokağa çıkmak ve yeteneğinizi sergilemek. Dans edebilir, şarkı söyleyebilir ya da sokak ressamlığı yapabilirsiniz. Böylece hem seyahat tutkunuzu hem de sanatçı kişiliğinizi aynı anda besleme imkanını elde etmiş olursunuz.

 

10. Freelance İşler

Freelance işler, dijital çağda hayli revaçta. Dijitalleşme süreci, insanların daha özgür bir hayat talebinin karşılanması noktasında harika fırsatlar sunuyor. Genelde seyahatin önündeki en büyük engel mesleğimiz olabiliyor. Seyahat edebilmek için ya yıllık izin bekleniyor ya da tüm tatil hafta sonuna sıkıştırılıyor. İşte bu sebeplerden dolayı freelance çalışmak bir tercih olabilir. Freelance şekilde yapabileceğiniz pek çok meslek var; web tasarım hizmeti, online mimarlık desteği, sosyal medya uzmanlığı gibi pek çok işi freelance olarak yapabilirsiniz. Böylece istediğiniz konumdan para kazanabilir, dilediğiniz gibi seyahat etme imkanına sahip olabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İş Hayatında Hızlıca Yükselmek için 6 Altın Öneri

İş Yerinde Verimli Çalışmanızı Sağlayacak 10 Öneri

Ofis Hayatınızı Daha Keyifli Hale Getirecek 9 Öneri

İş Hayatında Doğru İletişim Kurmanın Yolları