BLOG

BLOG

SEVGİLİLER GÜNÜ'NÜ KAPADOKYA'DA GEÇİRMENİZ İÇİN 7 SEBEP


Ülkemizin dört mevsimi ayrı güzel tatil lokasyonlarından biri, hiç şüphesiz Kapadokya'dır. Kapadokya; etkileyici doğal kaya oluşumları, tarihi- turistik yerleri ve sahip olduğu lüks oteller sebebiyle her geçen gün çiftler için daha fazla tercih nedeni oluyor. Çünkü bu doğa harikası yerde huzur, sakinlik ve romantizm; kısaca ne ararsanız var! Hazır Sevgililer Günü de yaklaşıyorken, acaba biraz Kapadokya'nın çiftleri cezbeden özelliklerini hatırlasak mı? Kim bilir, belki de bu çekici detaylar sevgilinizi sevindirmek için düşündüğünüz ama bir türlü bulamadığınız sürprizin bir parçası olabilir! İşte Sevgililer Günü'nü Kapadokya'da geçirmeniz için 7 güzel sebep!

kapadokya

1. Huzur

kapdokya balonlar

 

Eğer şehir hayatından biraz uzaklaşmak istiyorsanız Kapadokya sizin için oldukça ideal bir seçim olabilir. Çünkü bu güzelliklerle dolu yer, sadece birbirinizi dinleyebileceğiniz vadiler ve aradığınız huzuru size vadeden harika manzaralarla dolu!

 

2. Romantik oteller

 Kapadokya'nın büyüleyici atmosferini hissetmenin en güzel yolu, bölgede bulunan kaya otellerde konaklamak. Roma ve Bizans dönemlerinden izler taşıyan ve modern şekilde dekore edilmiş bu lüks oteller, çiftlere oldukça romantik zamanlar geçirme imkânı sunuyor. Böylelikle siz de sevgilinizle bu özel günü, loş bir mağara ışığında ve mumlar eşliğinde kutlayabilirsiniz. 

 

3. Kolay ulaşım

Her ne kadar Sevgililer Günü olsa da tatil yapmak için çok uzun vaktiniz olmayabilir. İşte Kapadokya, bu yüzden anlamlı bir tercih. Son zamanlarda giderek daha fazla rağbet gördüğü için, İstanbul'dan Kapadokya'ya çeşitli saatlerde birçok uçuş mevcut. Üstelik, neredeyse her şehre aynı uzaklıkta bulunuyor. Bu nedenle, yolda zaman kaybetmemek için Sevgiler Günü'nü Kapadokya'da geçirebilirsiniz.

 

4. Zaman

Kapadokya sessiz ve sakin bir yer olduğu için, burada zamanın yavaş aktığını söylemek mümkün. Bu sayede, birkaç günlüğüne gittiğiniz tatilin nasıl geçtiğini anlamadan dönmüş olmuyorsunuz. Geçirdiğiniz her saniyeyi sindire sindire; tadını çıkara çıkara yaşıyorsunuz. İşte tam da bu nedenle, Sevgililer Günü en güzel Kapadokya'da kutlanır! 

 

5. Tarihi ve doğal güzellikler

sıcak hava balonu

 Kapadokya'da gezilecek birçok tarihi ve doğal güzellik bulunuyor. Üstelik gezilecek noktalar da birbirine çok yakın. Bu sayede, sevgilinizle geçirdiğiniz bu kısıtlı zamanı en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Çünkü yolda zaman kaybetmek yok; bol bol gezmek ve eğlenmek var!

 

6. Şarap tadımları

Kapadokya, ülkemizin en lezzetli ve kaliteli şaraplarının üretildiği bölgelerden biridir. Bu nedenle bölgede eski dönemlerden beri, yaygın bir şarap kültürü mevcuttur. Sevgililer Günü ve romantizm dendiğinde eğer sizin de aklınıza şarap geliyorsa; Kapadokya sizin için oldukça yerinde bir tercih. Sevgilinizle romantik bir akşam yemeğinde; hepsi birbirinden leziz olan şaraplardan tadabilir, anın tadını en iyi şekilde çıkarabilirsiniz.

 

7. Dünyanın en güzel gün doğumu- gün batımı

kapadokyada gün batımı

Düşünsenize! Günün ilk ışıkları, derin vadilerin arasına yavaş yavaş sızıyor... Kapadokya'da bu manzarayı seyredebileceğiniz birçok tepe mevcut. Bu sayede, sevgilinizle unutulmaz manzaralara tanık olmak için birlikte gün doğumu ve gün batımını izleyebilirsiniz. Emin olun, Kapadokya'da geçireceğiniz bu Sevgililer Günü ikiniz için de unutulmaz bir anı olacak!

 

Şimdiden iyi tatiller!

 

Bu yazılarımız da ilgini çekebilir:

Kış Tatili İçin Tercih Edebileceğiniz 9 Muhteşem Rota

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 12 Tatil Yeri

Kış Düğünü Yapacaklara Balayı Önerileri

İstanbul'un Simgesi Galata Kulesi'nin Hikayesi

Topkapı Sarayı'nın Hikayesi