BLOG

BLOG

SESSİZ VE HUZUR DOLU 10 YAZ SONU TATİLİ DESTİNASYONU


Zor geçen bir kışın ardından yaz mevsiminin de sonlarına yaklaştık. Koronavirüs salgını sebebiyle yazın kalabalığında tatil yapma fırsatı bulamamış olabilirsiniz. Bu yazı şöyle iyice dinleneceğiniz, huzur dolu bir tatil ile noktalamak istiyorsanız ülkemizin sessiz sakin tatil yerlerini değerlendirmek isteyebilirsiniz. Ülkemizin dört bir köşesi birbirinden güzel olduğu için karar vermenin çok zor olduğunu biliyoruz. Ancak size yardımcı olabilecek önerilerimiz var. Eğer yüksek müzik sesinden, gürültüden ve kalabalıktan uzak, kafanızı dinleyeceğiniz bir tatil yapmak istiyorsanız bu liste tam size göre! İşte sessiz ve huzur dolu 10 yaz sonu tatili destinasyonu!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul Çevresi Tatil Yerleri

1. Kaz Dağları, Çanakkale/Balıkesir

Kaz Dağları

Şehrin kalabalığından kaçıp, huzur dolu bir tatile ihtiyacınız varsa Kaz Dağları mükemmel bir seçim! Çanakkale ve Balıkesir sınırında bulunan Kaz Dağları, bol oksijenli temiz havasıyla ve sakinliği ile adeta bir cennet. Çam ormanları, Osmanlı ve Rum mimarisinin bütün özelliklerini taşıyan şirin köyü, şelaleleri ruhunuzu dinlendiriyor. Ayrıca Kaz Dağı Milli Parkı’nda yapabileceğiniz uzun yürüyüşler ile huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz.

 

2. Assos, Çanakkale

Assos

Sakin tatil yerleri konusu açıldığında Assos’tan söz etmemek olmaz. Antik kenti, taş sokakları ve berrak denizi ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. İstanbul’dan yaklaşık 5–6 saatlik bir yolculuk ile Assos’a ulaşmak mümkün. Buraya geldiğinizde Assos Antik Kenti’nin yanı sıra Kadırga Koyu ve Behramkale Köyü’nü de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Assos’ta kalabileceğiniz şirin butik oteller olduğu gibi kamp alanları da mevcut. Yani eğer doğayla baş başa kalacağınız, huzurla dolup taşacağınız bir yaz sonu tatili arıyorsanız Assos’u ilk sıralara yazabilirsiniz.

 

3. Kalem Adası, İzmir

Kalem Adası

Mevsim ne olursa olsun, tatil denilince aklımıza ilk Ege geliyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Ege’nin yeri gerçekten de bir ayrı. Bu sene kendinizi Maldivler’de hissetmek istiyorsanız Kalem Adası tüm doğallığı ve güzelliği ile sizi bekliyor. Dinlenmek ve huzur bulmak için yollara düşüyorsanız burada unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

 

4. Selimiye, Muğla

Selimiye

Aklı Ege’de kalanlardansanız İzmir’den biraz güneye giderek Marmaris’te Selimiye'ye ulaşabilirsiniz. Eşsiz güzelliği ile size kendinizi bir masalın içindeymişsiniz gibi hissettirir. Baktıkça huzur bulursunuz, huzur buldukça bütün yorgunluğunuzdan arınırsınız. Selimiye, son zamanlarda biraz popüler oldu diye düşünüyor olabilirsiniz ama burası hala sakinliğini koruyor, merak etmeyin.

 

5. Datça, Muğla

Datça

Muğla’nın her yeri güzel ama Datça en bozulmamış, en doğal yerlerinden biri! Harika bir konumda bulunan Datça'nın kuzeyinde Ege'nin sularında yüzerken güneyinde ise kendinizi Akdeniz'de bulacaksınız. Burada doğanın güzelliğine, uzun sahil şeridine ve masmavi koylarının sakinliğine bayılacaksınız. Yaz sonu ise Datça için mevsimin en güzel zamanı! El ayak çekilmişken Datça’nın güzellikleri ile baş başa kalmak size çok iyi gelecek.

 

6. Kaş, Antalya

Kaş

Son zamanlarda herkes Kaş’a gidiyor olabilir. Gitgide daha popüler oluyor biliyoruz ama bu durum yaz mevsimi için geçerli. Yaz sonu, sakin bir tatil planı için Kaş değerlendirmeye alınabilir. Kaputaş Plajı’nın sizi etkisi altına alan güzelliği karşısında tüm yorgunluğunuzu unutacaksınız.

 

7. Adrasan, Antalya

 Adrasan

Antalya çok güzel ama Kaş bana göre değil, diyorsanız kalabalıktan uzak alternatifler listesinin en başında Adrasan gelebilir. Bu belde şehrin diğer seçeneklerine göre çok daha sakin olduğu gibi mavi ve yeşili buluşturan doğası ile de huzur veriyor.

 

8. İğneada, Kırklareli

İğneada

İstanbul’a yakın bir yerlerde, her şeyden uzaklaşmak istiyorsanız İğneada tam size göre! İğneada Avrupa’nın en büyük longoz ormanlarından birine sahip. Burada yemyeşil bir doğa ile buluşabilir, uzun sahil şeridi ve büyüleyen göl manzaralarıyla yorgunluğunuzdan kurtulabilirsiniz.

 

9. Doğu Karadeniz

Doğu Karadeniz

Yazın sonuna geldik, kuzeyde ne yapacağız diye düşünmeyin! Doğu Karadeniz'e gitmenin tam zamanı! O dinlendirici doğasının ve yaylalarının tadı, en güzel yazın sonunda çıkıyor. Bir Ayder, Çamlıhemşin ve Maçahel'in yerini hiçbir şey tutamaz. Derin vadiler, akıp giden şelaleler içinizi huzurla dolduracak. Bizden söylemesi!

 

10. Sapanca, Sakarya

Sapanca

Doğası ile herkesi kendine hayran bırakan Sapanca, huzur arayanların vazgeçilmez adresi! Burada yeşilin ve doğanın içinde kendinizi kaybedebilirsiniz. Sapanca’da doğanın tam göbeğinde, inanılmaz konforlu, hem güzel vakit geçirebileceğiniz hem de huzuru iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bir konaklama deneyimi yaşamak için Elite World Grand Sapanca tam size göre! Bize sorarsanız bu yazın sonunda bütün planlarınızı unutun ve Elite World Grand Sapanca ayrıcalığı ile bu zor senenin yorgunluğunu arkanızda bırakın…

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Türkiye'nin Sakin Tatil Rotaları

Eşsiz Güzelliğile Ege Kıyılarında Arz-ı Endam Eden 10 Tatil Beldesi

Türkiye'nin En Gözde 10 Yaz Tatili Destinasyonu

Tek Başına Tatile Çıkmanın Vereceği 9 Harika His

Çocuklarınızla Birlikte Tatil Yapabileceğiniz Harika Destinasyonlar