BLOG

BLOG

SESLİ KİTAP DİNLEMEK İÇİN EN İYİ 5 UYGULAMA


Yoğun geçen bir günün sonunda köşenize çekilip kitap okumayı özlüyorsunuz, değil mi? Ne yazık ki koşuşturmayla geçen hayatta vakit kimse için yeterli gelmiyor. İtiraf edin, hobilerinize vakit ayırırken dahi aklınız hep yarım kalan işlerde oluyor. Kitabı elinize aldığınızda yerdeki tozlarla göz göze geliyorsunuz ya da direksiyon başında, trafikte sıkışmışken geçirdiğiniz boş zamanlara hayıflanıp kitaplarınızı arıyorsunuz. Sorumluluklar söz konusu olunca vazgeçilen genellikle kişisel zevkler oluyor, kitap okumak da bu listenin başında bulunuyor. Peki, size ilaç gibi gelecek bir alternatifi hatırlatsak? Sesli kitap uygulamaları, sizler için birçok kitabı seslendirerek bu çıkmaza muhteşem bir çözüm sunuyor. En çok tercih edilen 5 uygulamaya gelin birlikte göz atalım.

 

1. Storytel

Storytel

Birçok ünlü oyuncu ve ses sanatçısı tarafından seslendirilen kitapları Storytel uygulaması üzerinden dinleyebilirsiniz. Uygulama içerisinde 2000’e yakın Türkçe, 65.000’den fazla da İngilizce sesli kitap bulunuyor. Yabancı dilinizi geliştirmek için de güzel bir imkân sunan Storytel’de dinlediğiniz kitapları kütüphaneye kaydedebiliyorsunuz. Uygulamanın internet bağlantısı olmadığında bile kullanılabilmesi, büyük avantaj sağlıyor. Bu özelliğiyle uzun metro hatlarında ya da uçak yolculuklarında Storytel size iyi bir yoldaş olacak diyebiliriz. “Yatarken dinlerim.” diye düşünüyorsanız uygulamanın uyku zamanlayıcısını kullanabilirsiniz. Böylece dilediğiniz anda dinleti otomatik olarak sona erecek ve böylece "Nerede kalmıştım?" korkusu yaşamayacaksınız.

 

2. Google Kitaplar

Google Kitaplar

Sesli kitap uygulamaları hem kitapların büyülü dünyasına yaklaşmanızı hem zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor. Google Kitaplar uygulamasıyla binlerce kitaba kolayca ulaşmanız mümkün oluyor. İçerisinde Türkçenin yanı sıra farklı birçok dilde eser bulunan Google Kitaplar uygulamasında dinlemek istediğiniz kitabı satın alarak kişisel kütüphanenize eklemeniz gerekiyor. Kitap hakkında önceden fikir edinmek isterseniz uygulama ön izlemeleri dinleme imkânı da sunuyor. Kitap okurken not almayı sevenlerdenseniz çok hoşunuza gidecek bir haberimiz var. Uygulama Google Drive ile senkronize çalıştığı için kitabınızı dinlerken notlar alabilirsiniz. Gece dinleyicilerindenseniz gece modunu aktif hale getirip ışık parlaklığını istediğiniz düzeye ayarlayabilirsiniz.

 

3. Audible

Çoğumuz yemek pişirirken ya da temizlik yaparken bir şeyler dinliyoruz. Merak edip zamansızlıktan okuyamadığınız bir romanı dinleme imkânınız varken neden sadece müzikle yetinesiniz ki? Sesli kitap uygulamaları, aynı anda birçok farklı işe koşturmanız gereken zamanlarda kendinize sunduğunuz küçük bir hediye aslında. Tek ihtiyacınız bir kulaklık ve telefon! Audible, dünya çapında sesli kitap uygulamaları arasında en çok tercih edilenler arasında sayılıyor. Uygulamaya girmeniz için bir Amazon hesabınızın olması yeterli. Hesabınızı tanıttıktan sonra ilk kitabı ücretsiz edinebiliyorsunuz. Audible uygulamasının en güzel özelliğiyse anlatıcının ses hızını ayarlayabilmeniz. Size yavaş geliyorsa hızlandırın gitsin! Baktınız olmadı, seslendirmeyi beğenmediniz, kitabı değiştirme hakkınız bulunuyor. Kaydettiğiniz kitaplara, internetiniz olmadığı durumlarda kişisel kütüphanenizden ulaşabiliyorsunuz. Uygulama içerisinde sadece kitap değil; dergi, podcast ve orijinal sesli gösteriler de bulunuyor.

 

4. Sesli Kitaplar

Sesli Kitaplar

Çantamızda telefona her zaman yer var, peki kitaplar için aynı şey geçerli mi? Sesli kitap uygulamaları, kitapları her an ulaşılabilir kılması açısından konforu ve pratikliği beraber sunuyor. Kitapları dinlemeye alıştığınızda normal rutininizden çok daha fazla kitapla buluştuğunuzu görmek sizi şaşırtacak. Kütüphanesindeki tüm içerikler Türkçe olan Sesli Kitaplar uygulaması, özellikle dinleme alışkanlığını yeni edinenlere büyük kolaylık sağlıyor. Zengin kütüphanesinde dünya klasiklerinden en güncel romanlara kadar geniş bir yelpaze sunan Sesli Kitaplar uygulaması, hızla vazgeçilmezleriniz arasına girecek. Kitabı dinlerken kaçırdığınız ya da yeniden dinlemek istediğiniz bir bölüm olursa 10 saniye geri alma seçeneğini kullanabilirsiniz.

 

5. Serial Box

Yabancı dilinizi geliştirmek istiyorsanız sesli kitap uygulamaları en büyük destekçiniz olabilir. Yapılan araştırmalar, bir dili dinleyerek öğrenmenin katkısının ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor. Üstelik uygulama kullanmak, hem zaman yönünden hem maddi açıdan avantaj sağlıyor. İçeriğindeki tüm kitaplar İngilizce olan Serial Box uygulaması, bu özelliği ile benzerleri arasından sıyrılmayı başarıyor. Kütüphanesinde sadece fantezi, gerilim ve bilim kurgu türünde kitaplar bulunan Serial Box’la kitap dinlerken İngilizcenizi geliştirmeniz işten bile değil! Kitapların bir bölümünü ücretsiz dinleyebileceğiniz ön izlemeler sayesinde merak ettiğiniz bir kitabı okuyup okumamaya karar verebilirsiniz. Dilerseniz uygulamanın gece modunu da kullanabilirsiniz.