BLOG

BLOG

SPOR YAPARKEN EN YAKIN DOSTUNUZ OLACAK 8 TEKNOLOJİK ALET


Spor yapmak sağlıklı yaşamın ayrılmaz bir parçası. Teknoloji de günlük hayatımızın olmazsa olmazı. Peki, teknoloji ve sporu birleştirmeye ne dersiniz? Gelişen teknoloji ile birlikte yaptığınız sporu analiz etmek, sakatlanma riskini en aza indirmek, kendinizdeki gelişimi görmek ve çok daha fazlası mümkün. Aynı zamanda teknolojik aletler spor yaparken motivasyon kazanmanıza da destek oluyor. Bu yazımızda spor yaparken en yakın arkadaşınız olacak bazı teknolojik aletleri listeledik. İşte spor yaparken sizi destekleyecek 8 teknolojik alet.

 

1. Akıllı Saat

Akıllı saatler, fonksiyonel özellikleri sayesinde yaptığınız spordan daha fazla verim almanıza yardımcı oluyor. Gün içinde kaç adım attığınızı, yaptığınız egzersizlere bağlı olarak kaç kalori yaktığınızı, nabzınızı, vücut ısınızı, egzersiz yaptığınız mesafeyi ve bunun gibi değerleri ölçerek yaptığınız sporu analiz etmenize imkan tanıyor. Böylece bilinçli bir spor deneyimi ile daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşabiliyorsunuz. Bu özelliklerin yanında akıllı saatlerin telefonda çalan müziği değiştirme, çağrılara cevap verme, mesajları kontrol etme gibi özellikleri de oldukça kullanışlı.

 

2. Akıllı Bileklikler

Akıllı Bileklikler

Akıllı bileklikler, akıllı saatlerden farklı olarak tamamen spor için tasarlanmış teknolojik aletler grubuna giriyor. Telefonunuza indirdiğiniz uygulama ile senkronize olarak çalışan akıllı bileklikler sayesinde dilediğiniz sporu başlatabiliyorsunuz. Örneğin yürüyüş yapmak isterseniz uygulamadan yürüyüş mesafesini, dakikasını ve yakmak istediğiniz kaloriyi belirleyerek kontrollü bir spor keyfi yaşayabiliyorsunuz. Ayrıca akıllı bilekliklerin zamanlayıcı ve kronometre gibi özellikleri sayesinde spor yaparken geçirdiğiniz zamanı ölçebiliyor ve bir egzersizi kaç dakika yapacağınızı kolaylıkla tespit edebiliyorsunuz. Telefonunuza gelen çağrı, mesaj ve mailleri akıllı bilekliklerinizde görerek sporda bile dış dünya ile iletişimde kalabiliyorsunuz.

 

3. Bluetooth Kulaklıklar

Günlük hayatımızın geniş bir diliminde kulaklıklara bağlı olarak yaşıyoruz. Hal böyle olunca birbirine dolaşan ve çözülmek bilmeyen kablolar yerine Bluetooth kulaklıklar daha çok işlev görüyor. Özellikle spor yaparken Bluetooth ile telefonunuza bağladığınız kulaklıklar hem daha konforlu bir şekilde müzik dinlemenize imkan tanıyor hem de sporunuzu daha keyifli hale getirmenizi sağlıyor.

 

4. Kol Bantlı Telefon Kılıfları

Spor yaparken en büyük sorun, üzerimizde ekstra bir yük taşımak. Buna cep telefonlarımız da dahil. Genellikle ince yapıda üretilen spor kıyafetleri de telefonlarımızı taşıma konusunda konforlu bir deneyim sunmuyor. Biz de spor yaparken telefonumuzu koyacak yer arayışına girerek vakit kaybedebiliyoruz. Bu soruna güzel bir çözüm önerimiz var: Kol bantlı telefon kılıfı. Sporda hem iletişiminizi koparmamak hem de "Telefonumu nereye koyacağım?" derdinden kurtulmak için kol bandı ile tasarlanan şeffaf telefon kılıflarını kullanabilirsiniz. Bu kılıfları kol bandı ile kolunuza sabitleyerek yürüyüşte, koşuda ve egzersiz esnasında son derece konforlu vakit geçirebilirsiniz.

 

5. Akıllı Ayakkabılar

Teknolojinin günden güne gelişmesiyle her ürünün akıllısı üretiliyor. Sıra spor yaparken daha rahat etmenizi sağlayacak akıllı ayakkabılara geldi. Akıllı ayakkabılar da tıpkı akıllı saat ve bileklikler gibi telefonunuzla senkronize olarak adımlarınızı sayıyor, yürüyüş mesafenizi ölçüyor ve koşu hızınızı hesaplıyor. Bu fonksiyonlara ek olarak akıllı ayakkabıların ortopedik özelliklerini dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Akıllı ayakkabılar ile koşarken, yürüyüş yaparken veya basketbol oynarken ayaklarınızın daha sağlam bir şekilde yere basmasını sağlayabilirsiniz.

 

6. İnteraktif Spor Salonu Aynası

İnteraktif Spor Salonu Aynası

Yoğun bir ajandaya sahipseniz ve gün içinde spor salonuna gitmek için vakit ayıramıyorsanız interaktif spor salonu aynası ile evde spor keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Profesyonel eğitmenlerle iletişim kurup ön kamerası, kaliteli ses sistemi ve Wi-Fi bağlantı özelliği ile canlı egzersiz programına katılarak tıpkı spor salonundaymış gibi spor yapabilirsiniz. Ayrıca interaktif spor salonu aynasının dekoratif görünümü sayesinde salonunuzda son derece şık bir görüntüye sahip olacağına da emin olabilirsiniz.

 

7. İskelet Tarayıcı

Vücudumuzun kas dengesini, yağ oranını, iskelet yapısını ve kas sistemindeki asimetriyi bilerek profesyonel bir spor yapmak güzel olmaz mıydı? Bunun için spor salonlarına, fitness merkezlerine veya diyetisyenlere gitmenize hiç gerek yok. Bunların hepsini telefonunuza indirebileceğiniz iskelet tarayıcı uygulaması ile yapmanız mümkün. Ayrıca iskelet tarayıcı ile kas gruplarınız için kalite testi yapabilir ve sakatlanma riskinizi de ölçebilirsiniz. Böylece spor yaparken en iyi performansı göstererek hedefinize en kısa sürede ulaşabilirsiniz.

 

8. Akıllı Fitness Silindiri

Fitness merkezlerinde ve spor salonlarında sıklıkla kullanılan aletlerden biri olan fitness silindiri artık akıllı. Fitness silindiri kaslarınızı rahatlatarak bir sonraki egzersizde daha iyi bir performans sergilemenizi sağlıyor. Egzersiz deneyimini bir üst seviyeye çıkaran akıllı fitness silindiri ise titreşimli bir şekilde dilediğiniz kas gurubunu rahatlatmanıza imkan tanıyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Hemen Şimdi Spora Başlatacak Öneriler

Sporun İyi Hissettiren Sihirli Etkileri

Personal Trainer İle Çalışmanın 10 Faydası

Yüzme Sporunun Mucize Etkileri

Pilates Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?