BLOG

BLOG

MARMARİS'İN GÜZELLİKLERİNDEN İÇMELER HAKKINDA BİLİNMEYENLER


içmeler

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist, doğayla iç içe ve olanakların oldukça fazla olduğu bir tatil için Marmaris'i tercih ediyor. Marmaris ise birbirinden güzel beldeleri ile turistlere unutamayacakları bir tatil fırsatı sunuyor. Bu beldeler arasında İçmeler, ilk tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Eskiden bir balıkçı köyü olan İçmeler, son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelmiş durumda. Merkeze 8 km uzaklıkta bulunan bu güzel beldeye 10 dakikalık bir yolculukla ulaşmak mümkün. Peki Marmaris’in güzelliklerinden bir tanesi olan İçmeler hakkında bilinmeyenler ve merak edilenler neler? İşte Marmaris’in güzel beldesi İçmeler hakkında bilinmeyenler…

 

İçmelere ne zaman gitmeliyim?

İçmelere ne zaman gitmeli

İçmeler, Akdeniz iklimine sahip olan bir beldedir. Kış ayları ılık ve yağışlıdır; yazları ise sıcak ve nemlidir. Temmuz ve haziran aylarında sıcaklık en yüksek seviyelerdedir. İçmeler tüm yaz boyunca ziyaret edilebilir. Fakat huzur ve sakinlik aranıyorsa ilkbahar ve sonbahar aylarında tercih edilebilir.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Muhteşem Güzellikteki 8 Marmaris Plajı

İçmeler’e nasıl gidilir?

İçmeler’e nasıl gidilir

İçmeler, Marmaris’in bir beldesidir. Bu yüzden de ulaşım Marmaris’in merkezinden sağlanabilir. İçmeler ve Marmaris merkez arasında 8 km bulunmaktadır. Bu da yaklaşık olarak 10 dakikalık bir mesafe olduğu anlamına gelmektedir. Gün içinde merkezden kalkan otobüsler, 15-20 dakika içerisinde İçmeler’e ulaşmaktadır. Otobüsler, gece dahil gün boyunca vardır. Marmaris’e ulaşmak için ise otobüse binilebilir. Otobüsler İstanbul’dan 13 saatte, İzmir’den 5 saatte ve Ankara’dan 10 saatte Marmaris’e ulaşmaktadır. Ayrıca uçak yolculuğu tercih edilerek Marmaris’e en yakın mesafede bulunan Dalaman Havalimanı’na da inilebilir. Havalimanından transfer veya servis hizmetleri mevcuttur.

 

İçmeler’de yapılabilecek aktiviteler nelerdir?

İçmeler’de oldukça keyifli vakit geçirmek mümkündür. İçmeler’in plajı, tercih sebepleri arasındadır. Bu yüzden burada ve yakındaki plajlarda denize girilebilir. Ayrıca İçmeler’de su sporları da oldukça popülerdir. Bunlar arasında muz, kano ve deniz paraşütü gibi su sporları vardır. Ekstra olarak olta balıkçılığı veya doğa yürüyüşleri de yapılabilir.

 

Marmaris İçmeler turları

Marmaris İçmeler’de bulunan tekne turları, vakit geçirmek için oldukça keyifli bir alternatiftir. İçmeler’den Dalyan ve İztuzu gibi yerlere günlük tekne turları düzenlenmektedir. Bu turlar ile Kleopatra gibi muhteşem güzellikte olan plajlara gitmek mümkündür. Bu turların yanı sıra İçmeler’in yakınında bulunan koylara giden turları da tercih edebilirsiniz.

 

İçmeler Plajı ve yakın plajlar

İçmeler, Marmaris’in en önemli beldelerinden bir tanesidir. Konaklama imkânının bolluğu, plajı verimli bir şekilde kullanmaya engel değildir. İçmeler’den oldukça keyifli bir şekilde denize girilebilir. İçmeler Plajı’nın muhteşem bir seyir görüntüsü vardır. Plajdan karşı tarafa baktığınız zaman muhteşem bir deniz ve küçük adacıklar gözünüze çarpar. Ormanlarla kaplı yüksek tepeler, size dinlenme imkânı verir. İçmeler Plajı’na yakın olan plajlar arasında ise Turunç ve Kumlubük bulunmaktadır. Turunç Marmaris’e 21 km uzaklıktadır. Temiz bir plaja ve berrak bir denize sahip olan bu bölgede tesisler mevcuttur. Hemen yan koyunda Kumlubük bulunmaktadır. Burada hiç tesis yoktur. Fakat bir başka alternatif olarak önümüze çıkmaktadır. Oldukça temiz bir denize sahiptir.

 

İçmeler’in mutfağı nasıldır?          

İçmeler; denizi, doğası ve atmosferi kadar mutfağıyla da ön plana çıkmaktadır. Tipik Akdeniz ve Ege mutfağının bulunduğu bu bölgede; zeytinyağlılar, ot yemekleri ve salatalara sıkça rastlamak mümkündür. Ayrıca taptaze deniz ürünleri de tüketilebilir. Yerel lezzetleri arasında ise kıstırma, çıtırmak tatlısı, çıntar köftesi, ballı kabak ve katmer gibi yiyecek ve tatlıları bulmanız mümkündür. Kebap ve köfte alternatifleri, birçok restoranda hızlı tüketim için bulunmaktadır. 

Siz de Elite World Marmaris Hotel’in modern ve konforlu odalarında doğayla iç içe, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın: Elite World Marmaris

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: