BLOG

BLOG

İSTANBUL'DA ADALAR MANZARASINI EN İYİ GÖREBİLECEĞİNİZ 7 NOKTA


Yedi tepeli şehir olarak bilinen İstanbul, Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan köprüleri, eşsiz güzellikleri, tarihi dokusuyla adeta büyüleyici bir şehir. Şiirlere konu olan bu şehir, birbirinden güzel manzaralara ev sahipliği yapıyor. Farklı medeniyetlerin harika eserlerine sahne olan İstanbul'u ilk kez ziyaret edenler hayrete düşüyor.

İstanbul'a gelmişken görmeden olmaz diyebileceğimiz yerler arasında Kız Kulesi, Galata Kulesi, Eminönü ve Tarihi Mısır Çarşısı, Ortaköy, Sultanahmet, Ayasofya, Büyükada ve Heybeliada gibi şehrin simgeleri haline gelen yerler var. Boğaz manzarasını izlemeden de olmaz tabii. Ancak boğaz manzarasının yanı sıra, Adalar da oldukça dikkat çekici ve görülmesi gereken bir manzara.

Sizler için Adalar manzarasını izleyebileceğiniz en güzel yerleri sıraladık. İstanbul rotanıza bu noktaları da ekleyerek eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul'daki Sessiz Sakin Yerler

1. İstanbul'a En Yüksek Tepeden Bakın: Aydos Tepesi

Aydos tepesi

İstanbul'un en yüksek noktası olarak bilinen Aydos Tepesi, 537 metre yüksekliğe sahip. İstanbul'u kuş bakışı gören bu tepeden keyifle Adalar manzarasını izleyebilirsiniz.

Özellikle gün batımı ve gün doğumunda muhteşem bir sakinliğe ve dinginliğe sahip olan Aydos Tepesi, Kartal ilçesinde yer alıyor. Uzun ve zorlu bir yola sahip olsa da, Aydos Mesire Alanı'nda eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca tepenin ters istikametinde bulunan Aydos Göleti'ni de ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: Aydos Ormanları'nda Bir Gün... Ne Tür Aktiviteler Yapmalı?

2. Muhteşem Manzaraya Sahip Bir Başka Tepe: Dragos Tepesi

Dragos Tepesi

Özellikle gün batımı manzarasıyla Anadolu yakası sakinlerinin uğrak yeri olan Dragos Tepesi, Kartal ve Maltepe ilçe sınırları arasında yer alıyor. Bu tepe, Marmara Denizi'ni kuş bakışı görebileceğiniz, Büyükada ve Heybeliada'nın da içinde olduğu Prens Adaları'nı izleyebileceğiniz en güzel tepelerden biri.

Dragos Tepesi, mehtabıyla ünlü olduğu için "Sevda Tepesi" olarak da biliniyor. Asıl adı ise bu tepede var olan hayali bir hazine ve bu hazineyi bekleyen bir ejderhaya dayanıyor. Anadolu yakası sahil şeridinde bulunan bu tepeye ulaşım da oldukça kolay.

 

3. Saklı Bir Güzellik: Gözdağı Korusu

Gözdağı Korusu

Pendik ilçesinde bulunan Gözdağı Korusu, eşsiz manzaralar sunan yerlerden biri. İstanbul'un saklı güzelliklerinden biri olan ve adeta bir kartal yuvasını andıran bu koruda günün her saati Adalar manzarasını izleyebilirsiniz. Deniz seviyesinden 206 metre yüksekte olan ve geniş bir görüş açısı sunan bu koru, içerisinde yer alan piknik alanları ve seyir tepeleri ile keyifli anlar vadediyor.

 

4. Onun Yeri Hep Ayrı: Kız Kulesi

Kız Kulesi

O meşhur hikayesiyle İstanbul'un simgesi olarak bilinen Kız Kulesi'ni dışarıdan görmek oldukça heyecan verici. Ama bir de Kız Kulesi'nin içinden İstanbul manzarasını izlemek var ki, her şeye değer. Ölmeden önce görülmesi gereken yerler listenizde mutlaka yer alması gereken Kız Kulesi'ne çıkarak muhteşem adalar manzarasını izlemek paha biçilemez. Kız Kulesi'ne, Üsküdar Salacak Sahilinden seferler yapan teknelerle ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: Boğaz’ın İncisi Kız Kulesi'nin Geçmişten Günümüze Hikayesi

5. Huzur Veren Bir Yer: Büyük Çamlıca Tepesi

Büyük Çamlıca Tepesi

Yeşilçam'ın romantik sahnelerinden aşina olduğumuz Çamlıca Tepesi, boğazın masmavi sularıyla boğazdan Haydarpaşa'ya, Haydarpaşa'dan Adalar'a kadar geniş bir görüş açısına sahip. 268 metre yüksekliğindeki Çamlıca Tepesi'nden günün her saatinde muhteşem manzaralara tanıklık edebilirsiniz.

 

6. Eşsiz Bir Mimari: Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü

Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü

Tarihi ve mimari açıdan muhteşem bir dokuya sahip olan Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü'nün terasında, İstanbul'u bu kez bir tepeden değil de tam orta yerinden izleme şansı bulabilirsiniz. 1859 yılında Sultan Abdülmecid tarafından inşa edilmiş bu yapıdan Sarayburnu, Tophane, Karaköy, Beşiktaş, Dolmabahçe gibi şehrin önemli simgelerini ve Adalar manzarasını izleyebilirsiniz. İstanbul'u tüm ruhuyla ve varlığıyla hissedeceğiniz bu tarihi mekanı listenize eklemenizi öneririz.

Daha fazla bilgi için: Topkapı Sarayı'nın Tarihi Hikayesi

7. Konforlu Bir Deneyim: Elite World Grand İstanbul Küçükyalı

EWA

Bahsettiğimiz bütün bu güzelliklere sorunsuz bir şekilde ulaşmak, rahat bir konaklamayla güzel vakit geçirmek ve muhteşem Adalar manzarasını keyifli bir şekilde izlemek için İstanbul seyahatinizde Elite World Grand İstanbul Küçükyalı'yı tercih edebilirsiniz. Anadolu Yakasının en iyi lokasyonlarından biri olan Maltepe'de bulunan Elite World Grand İstanbul Küçükyalı havalimanı dahil birçok yere kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: