BLOG

BLOG

İSTANBUL'U YAZ AYLARINDA ZİYARET EDECEKLERE ÖZEL GEZİ VE YEME-İÇME REHBERİ


Havaların ısınmasıyla birlikte yaz tatili planları yapılmaya başlandı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında yavaşlama eğilimi sürerken İstanbul sokakları da yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ticarette olduğu gibi turizmde de merkezi konumda olan İstanbul, tarihî dokusu ve kültürel çeşitliliğiyle size unutulmaz bir serüven vadediyor. Bu yazımızda, İstanbul'u yaz aylarında ziyaret etmek isteyenler için keyifli gezi önerilerine yer verdik. İşte muhteşem semtleri ve lezzetleriyle İstanbul...

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  İstanbul'a İlk Defa Geleceklere Tavsiyeler

1. Güzel Bir Kahvaltıyla Başlayın

Güzel Bir Kahvaltıyla Başlayın

Kahvaltısız güne başlamak sizin için çok zor olabilir. Yoğun bir gezi planınız varsa, iyi bir kahvaltı gün içinde daha enerjik olmanızı ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Kahvaltı için size çok özel bir önerimiz var; İstanbul'a gelip de Çengelköy'de börek yememek olmaz. Çengelköy Tarihi Çınaraltı'nın tertemiz havasında; taze, sıcak ve çıtır böreğinizi afiyetle yiyebilir, temiz boğaz havasının sabah saatlerinde verdiği iç huzurunu yaşayabilirsiniz. Sıcak böreğinizi afiyetle yerken, martıların sesine kulak verin. Bu geziniz için hoş bir başlangıç olabilir.

 

2. Dolu Dolu Bir İstanbul Gününe Acı Bir Türk Kahvesiyle Hazırlanın

Gezinize başlamadan önce kahvaltınızı yaptınız ve şimdi sırada okkalı, acı bir Türk kahvesi var. İstanbul'da merkezi bir konumda; Galata'nın eşsiz atmosferinin tadını, çevresindeki şirin kahve dükkanlarıyla çıkarabilirsiniz. Galata'nın butik konseptli kahve dükkanları; içinizi yumuşatacak, samimi bir hava ile sizi karşılamaya hazır.

 

3. Galata'nın Eşsiz Manzarasından İstanbul'u İzleyin

Galata'nın Eşsiz Manzarasından İstanbul'u İzleyin

Kahvenizi içtikten sonra Galata Kulesi'nin eşsiz manzarasından İstanbul'u kuş bakışıyla izlemeye ne dersiniz? İstanbul'un tarihi güzellikleri arasında ilk sıralarda yer alan Galata Kulesi, pek çok efsane ve destanla anılıyor. İlk kez 528 yılında Fener Kulesi adıyla inşa edilen Galata Kulesi, sonradan pek çok kez yenilendi ve restore edildi. Köklü tarihi ve etkileyici mimarisiyle akıllarda kalan Galata Kulesi, günümüzde dünyanın her yerinden pek çok misafiri ağırlıyor. Siz de aziz İstanbul'a bir tepeden bakma fırsatını kaçırmamak için Galata'yı gezi planınıza dahil edebilirsiniz.

 

4. Efsanesi ve Tarihiyle Önemli Bir Sembol: Kız Kulesi

kız kulesi

İstanbul'un taşı toprağı tarih. Her yerinden yüzyıllık hikâyeler taşan bu şehrin ortasında, mutlaka görmeniz gereken bir kule daha var: Kız Kulesi. İstanbul'un ve doğallığını koruyabilmiş nadir semtlerden olan Üsküdar'ın sembollerinden olan Kız Kulesi'nin tarihi, Bizans Dönemi'ne kadar uzanıyor. Üzerine tarih boyunca şarkılar yazılmış, aşk efsanelerine konu olmuş ve edebiyatta da yeri ve önemi olan bu mimari güzelliği gezip görmeden İstanbul'dan ayrılmayın!

 

5. Her Zaman Canlı, Hareketli Bir Hayat: İstiklal Caddesi

taksim

İstanbul renkli caddeleriyle, sokaklarıyla ünlü bir şehir. Pek çok caddesinde geceyi, gündüzü bilmeden akan bir hayatla karşılaşabilirsiniz. İstiklal Caddesi ise İstanbul'un binlerce yıllık dokusunu metropol hayatıyla iç içe sunan, oldukça özgün bir gezi durağı. İstanbul'un pek çok kültürel ve tarihi mekanına ev sahipliği yapan bu tarihi caddede nostaljik tramvayla kısa ve unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Pek çok sanatsal faaliyete de ev sahipliği yapan İstiklal Caddesi'nde közde pişirilmiş kestane eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz. Cadde üzerindeki dükkânları gezerek gönlünüzce alışveriş yapabilir ve pek çok sokak lezzetini de deneyebilirsiniz.

 

6. Tarihi Ortaköy Kumpircilerinde Güzel Bir Öğle Yemeği

Tarihi Ortaköy Kumpircilerinde Güzel Bir Öğle Yemeği

Otantik Ortaköy kumpircileri temiz boğaz havasında size çok iyi gelebilir. Bol malzemeli kumpirinizi alıp İstanbul Boğazı manzarasıyla birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Yemeğin hemen ardından Ortaköy çarşısında incik boncuk satan küçük tezgahları da gezebilir, ardından deniz kenarında benzersiz bir mimari örneği sunan Büyük Mecidiye Camii'ni ziyaret edebilirsiniz.

 

7. Samimi Bir Yemek Durağı: Kadıköy Esnaf Lokantaları

İstanbul'da pek çok tarihi ve kültürel zenginliğin yanında damak tadınıza uygun durakları keşfetmeniz de mümkün. Kadıköy'de, hayatın merkezinde lezzetli ev yemekleri yiyebileceğiniz esnaf lokantalarında gezinize keyifli bir ara verebilirsiniz. Üstelik temiz ve taze yemek içerikleriyle Kadıköy esnaf lokantaları size, bütçenize uygun samimi bir yemek deneyimi sunuyor.

 

8. Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Kalitesiyle Lezzetli Bir Ocakbaşı Deneyimi: The Grill Ocakbaşı

The grill ocakbaşı

İstanbul seyahatiniz boyunca Elite World Grand İstanbul Küçükyalı The Grill Ocakbaşı, lezzetli menüleriyle size keyifli bir deneyim yaşatmak için hazır. Öğle ve akşam yemeklerinizi, Türk ve dünya mutfaklarının ödüllü şeflerinin hazırladığı balık ve ızgara çeşitleriyle değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz makarna ve pizza seçeneklerini deneyebilirsiniz. Büyüleyici Adalar ve deniz manzarası eşliğinde, birbirinden lezzetli yemeklerle unutulmaz anlar yaşama fırsatını kaçırmayın. Ayrıca Elite World Hotels & Resorts, İstanbul'un farklı bölgelerindeki otelleriyle son derece konforlu ve güvenli bir konaklama deneyimi için de sizi bekliyor!

 

9. Butik Moda Çikolatacılarında Tatlı Bir Mola Zamanı

Yemeğinizin ardından lezzetli bir tatlıya ne dersiniz? İstanbul'un en şirin semtlerinden olan Moda'nın butik dükkanlarında günlük üretilen çikolataları ve tatlıları da mutlaka deneyin. Tatlınızı yedikten sonra Moda sahiline yürüyebilir ve şehrin kalabalığının yanında Moda'nın sakinliğinin verdiği iç huzuru ruhunuzda hissedebilirsiniz.

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: