BLOG

BLOG

İSTANBUL'DA YER ALAN EN İYİ 12 OCAKBAŞI RESTORANI


İstanbul'da Yer Alan En İyi 12 Ocakbaşı Restoranı

Hepimiz yemek yemeyi çok severiz, özellikle de şöyle lezzetli mi lezzetli etler söz konusu olduğunda ziyafete asla hayır diyemeyiz. Kış aylarının gelmesiyle soğuyan havalar, hepimizin ocakbaşı özlemini artırdı. Masada oturup harlı ateşte pişen etleri beklemek, masaya gelen sulu sulu etleri bir çırpıda mideye indirmek birçoğumuzun özlem duyduğu şeyler arasında yer alıyor. Duman altında kalmayı dahi özlediğimiz bugünlerde İstanbul'un en iyi ocakbaşı restoranlarına bakalım istedik. Şöyle iyi bir meze, yanında da etin en iyisi... İstanbul'da hangi mekanlarda bulabiliriz bu kaliteyi acaba? Buyurun, etin en lezzetlisini yiyebileceğimiz ocakbaşı restoranlara bakalım!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  En İyi Kebap Çeşitleri Hangileridir ?

1. The Grill Ocakbaşı - Elite World Hotels & Resorts

The Grill Ocakbaşı

The Grill, lezzetli mezeleri, ızgara ve balık çeşitleri ile misafirlerini bekliyor. Menüleri ödüllü şefler tarafından hazırlanan mekana, vejetaryen arkadaşlarınızla da gidebilirsiniz. Zengin menüsünde her damak tadına uygun birbirinden harika lezzetler yer alıyor.

Hafta sonu kaçamak yapmak isteyenlerin, etin ve mezenin en lezzetlisini yemek isteyenlerin vazgeçemeyeceği bir mekan. Ayrıca şehirler arası ziyaretlerinizde Elite World Hotels & Resorts kalitesiyle İstanbul veya Sapanca’da konaklamanın keyfini yaşarken The Grill Ocakbaşı ile inanılmaz bir ziyafet çekmeniz de mümkün!

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

2. Ali Ocakbaşı

Mekan İstanbul'un göbeğinde, Karaköy'de yer alıyor. Ali Ocakbaşı, bildiğimiz tatları biraz değiştiriyor. Bu yüzden bildiğiniz ocakbaşı mekanları unutun. Geleneksel lezzetlere modern dokunuşlar yapan, bu yorumlarıyla da sevilen bir mekan. "Sevildiğini nereden anlıyoruz?" derseniz pek çok yerde bulunan şubelerini sebep olarak gösterebiliriz; Çemberlitaş, Nişantaşı, Londra ve Amsterdam. Yani nam-ı yurt dışına bile yayıldı.

 

3. Kurtuluş Adana Ocakbaşı

Memlekette ocakbaşı deyince akla gelen ilk şehirlerden biri Adana oluyor. Belki ocakbaşı için Adana'ya gidemeyebiliriz fakat Adana bizim ayağımıza geliyor. Şişli'de bulunan mekan, gurmelerden de iyi not almış.

 

4. Yirmibir Kebap

Adana'dan sonra aklımıza gelen bir başka ocakbaşı diyarı ise Diyarbakır. Bu kez Diyarbakır lezzetini Beyoğlu'nda tadıyoruz. Yirmibir Kebap; Adana kebap, şiş gibi çeşitlerle en lezzetli eti misafirlerine sunuyor. Mekanın açık alan kısmını da göz önünde bulundurursak, hazır bahar da yaklaşıyorken bir akşam arkadaşlarla burada oturmak epey keyifli olabilir.

 

5. Adana İl Sınırı Ocakbaşı

Nişantaşı'nda bulunan ocakbaşı, etin lezzetlisini mezeninse çeşit çeşit halini bizlere sunuyor. Geriye yalnızca rezervasyon yaptırmak kalıyor.

 

6. Ali Haydar İkinci Bahar Ocakbaşı

Türkan Şoray ve Şener Şen'in unutulmaz dizisi İkinci Bahar'ı hatırlıyor musunuz? Ocakbaşı denince akla gelen ilk mekanlardan biri olan Ali Haydar İkinci Bahar, misafirlerine hem nostalji keyfini hem de lezzetli et ve meze imkanını sunuyor. Yolunuz Kocamustafapaşa'ya düşerse mutlaka bir uğrayın.

 

7. 01 Ocakbaşı Alper Gültekin

Bu sefer Adana'nın harika lezzetlerini Ataşehir'de selamlıyoruz. 01 Ocakbaşı Alper Gültekin; misafirlerine kırmızı etin en güzel yerlerini hazırlıyor, harlı bir ateşte güzelce pişiriyor. Size yalnızca yemesi kalıyor!

 

8. Zübeyir Ocakbaşı

Ataşehir'in bir başka gözde mekanı ise Zübeyir Ocakbaşı. Zübeyir, her ocakbaşı gibi elbette lezzetli kebapları, şişleri ile misafirlerinden beğeni topluyor. Ama bu mekandaki en önemli ürün, mezeler oluyor. Klasik beşli adını verdikleri tabakta yemesi en keyifli beş mezeyi bir araya getirmişler.

 

9. Sur Ocakbaşı

Fatih, tarihiyle köklü bir semt olarak bizi her zaman kucaklıyor. Hangi sokaktan ne çıkacağını bilmediğimiz bu semtte yer alan Sur Ocakbaşı'nda kebaplara modern dokunuşlar bulunmuyor. Bildiğimiz klasik kebabı, geleneksel usullerle önümüze getiriyorlar. Akşamınız kebabın yanında köpüklü açık ayran ve sonunda sur tatlısı ile eşi bulunmaz bir lezzet şölenine dönüşüyor.

 

10. Birtat Meyhanesi

Kadıköy'e doğru bir yolculuğa çıkıyoruz bu sefer. Birtat müdavimi çok olan bir mekan olarak bizi karşılıyor. Özellikle menüsünde bulunan ciğeri, yanında bol sumaklı soğanla insanı kendinden geçiriyor. Ciğer sevmiyorsanız üzülmeyin çünkü buranın kebapları da sizi mutlu etmeden evinize göndermiyor

 

11. Peymane Ocakbaşı

Peymane, gelenekselleşmiş ocakbaşı anlayışının dışında bir yer. Bahçesiyle, masaların birbirine olan mesafesiyle ve arkada çalan caz müziğiyle kalıpların dışında bir ocakbaşı anlayışı sunuyor. Çöp şiş, kaburga, haydari, muhammara gibi lezzetleriyle keyifli bir akşam vadediyor.

 

12. Güler Ocakbaşı

Kebaplarda yaptıkları ufak dokunuşlar, meze çeşitlerinin çok fazla olması... Daha mekana girmeden burnunuza çalan kokuyla bile mideniz bayram ediyor. Doğal olarak bu kadar güzel şey karşısında mekanda yer bulmak biraz zor olabiliyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: