BLOG

BLOG

İSTANBUL'A YAKIN MUHTEŞEM GÜZELLİKTE 13 TATİL YERİ


İstanbul hem güzel hem de yorucu bir şehir. Dolayısıyla bu şehirde yaşayan her insan, ilk tatil fırsatında, mutlaka buradan uzak bir yerlere gitmek ve kafa dinlemek istiyor. Ancak ne yazık ki bazen, tatil süremiz çok da uzaklara gitmemize izin vermiyor. İşte böyle durumlarda İstanbul'a yakın tatil yerleri, imdadımıza koşan en önemli kurtarıcılarımız!

İşte kısa tatillerde şehirden çok fazla uzaklaşmadan kafa dinleyebileceğiniz ya da isteğe göre eğlenebileceğiniz 13 harika tatil yeri.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul'daki Huzur Dolu Yerler

1. Sapanca

İstanbul'un arka bahçesi Sapanca, Sakarya’da yer alıyor. Bu doğa harikası yer, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Doğası ile insanda hayranlık uyandıran Sapanca hem konfor hem de doğa arayanlar için muhteşem bir seçenek!  Zengin bitki örtüsüne sahip dağları, doğal güzellikleri, tertemiz havası ve dinlendirici atmosferiyle şehir hayatının temposundan ve gürültüsünden bunalanlar için ideal lokasyonlardan biri olmaya da devam ediyor. Doğal zenginliklerinin yanı sıra Elite World Sapanca Hotel birbirinden özel aktivitelere de ev sahipliği yapmakta. Hem huzur içinde hem de eğlenceli bir zaman geçirebileceğiniz aktiviteler arasında Game Arena, Cilt Bakım Merkezi, Açık Çocuk Havuzu, Wellbeing, Holistik Ritüeller,  Çocuklara Özel SPA, Medi-SPA, Fit-Life SPA & Health Center, Retreat Programları, Erkek ve Kadınlara Özel Kişisel Bakım alanları ve Yaşam Tarzı İyileştirme atölyeleri bulunmakta.

Daha fazla bilgi için: Sapanca Ve Çevresinde Bir Günde Yapabileceğiniz 7 Aktiviteistanbula yakın tatil yerleri

Siz de Sapanca’ya gelmişken doğayla iç içe bir konaklama, wellness, spa ve gastronomi deneyimi yaşamak isterseniz, Elite World Grand Sapanca'da rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Detaylı bilgi ve rezervasyon için Elite World Grand Sapanca adresimizi ziyaret edebilir ya da 0264 415 10 00 numaradan bize ulaşabilirsiniz.

Korona virüs sürecinde otelimizde açık olacak faaliyet alanlarımız;

  • Çocuk alanlarımız hizmete açık olacaktır.
  • The Grill Restaurant, Coffee Company, Şömine Bar, Açık Havuz Başında Çay Saati, Pool Bar, Dış Havuzlar, Aquapark, Relax Havuz (+16 için), Minibarlar, Oda servisi, Voleybol ve Basketbol Sahaları hizmete açık olacaktır.
  • Açık havada Fitness Studio ve yine açık havada Masaj uygulamaları yapılacaktır.
  • Adventure Park, Outdoor Aktiviteleri (tek kişilik ATV Safari, 10 Kişilik Doğa Yürüyüşleri, Hazine Avı, Hedef Vurmalı Paintball) hizmete açık olacaktır.

 

2. Ağva

istanbula yakın gezilecek yerler

Ağva, Göksu ve Yeşilçay arasında kalan ve İstanbul'a sadece 1 saat uzaklıkta olan bir yer. Çünkü İstanbul'la arasındaki uzaklık, sadece 100 km. Kumsalı, koyları ve yemyeşil doğasıyla insanı büyüleyen ve ona nefes alma şansı tanıyan Ağva'da, vakit geçirebileceğiniz pek çok güzel yer ve konaklayabileceğiniz birçok küçük otel bulunuyor. Kilim Koyu, Saklı Göl, Gelin Kayası; burada görmeniz gereken yerlerden bazıları. Ayrıca Ağva'ya sadece 15 dakika uzaklıkta olan Kilimli ve Kadırga koyları da, piknik veya kamp yapmak ya da denize girmek için en ideal yerlerden.

Daha fazla bilgi için: Doğa Kaçamağı İçin Ağva'da Yapabileceğiniz 6 Aktivite

3. Kilyos

Sarıyer'in komşusu olan Kilyos, İstanbul'un Karadeniz kıyısında yer alıyor. Hem şehir merkezine çok yakın hem de hafta sonu ya da kısa tatillerde kaçılabilecek en güzel yerlerden birisi. Son zamanlarda, yazları birçok popüler beach'e de ev sahipliği yapsa da, hala bakir ve tatil yapılabilecek yerleri mevcut. Kilyos'ta denize girmek dışında yapabileceğiniz şeylerden bazıları ise; eski evlerden tepelere ulaşıp eşsiz manzarayı seyretmek, Kilyos Kalesi'ni ziyaret etmek, İstanbul'un Fethi anısına 1453'te dikilen çınar ağacını görmek ve bol bol dinlenmek...

 

4. Riva

Çayağzı Köyü olarak da bilinen Riva, Beykoz'a bağlı şirin mi şirin bir yer. Tatilcilere İstanbul'a yakın olması sebebiyle hem çok cazip geliyor hem de dar sokaklarıyla gezme fırsatı tanıyor. Denizinden bahsetmiyoruz bile. Riva Kalesi ise, gün batımını izlemek için en ideal yerlerden birisi. Akşam balığınızı yerken; Riva'nın temiz havasını bol bol soluyacak ve buraya geldiğinize bir an bile pişman olmayacaksınız.

 

5. Polonezköy

istanbula yakın tatil bölgeleri

Polonezköy, İstanbul'a sadece 25 km uzaklıkta olması sebebiyle, şehrin karmaşasından bunalan İstanbulluların yaz-kış tatil için tercih ettiği bir rota. 1800'lerde Polonyalı sürgünler tarafından kurulan bu köy, Beykoz'a bağlı ve insanlara yeşilin her tonunu görme fırsatı tanıyor. Ayrıca kır restoranları ve butik otelleri de, bu harika yeri tercih nedenlerinden. İnanılmaz lezzetli ve taze kahvaltılar yapabileceğiniz Polonezköy'de, 1914'te yapılan Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi gibi görebileceğiniz tarihi yerler de mevcut.

 

6. Kerpe

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı bir liman kasabası olan Kerpe, özellikle yaz aylarında İstanbulluların akın ettiği yerlerden. Çünkü İstanbul'a sadece 2- 2,5 saat uzaklıkta ve mavi bayraklı bir denize sahip. Denizi için gerçekten bir Karadeniz mucizesi diyorlar; ve bu söylem hiç boşuna değil. Kerpe'ye gittiğinizde, tahmininizin aksine sizi son derece sakin bir deniz karşılayacak... Ayrıca 6 km mesafede bulunan Pembe Kayalar da mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Burada bulunan otellerde kalabileceğiniz ve plajlarından denize girebileceğiniz gibi; kamp alanlarında konaklayarak doğanın tadını çıkarabilir ve oralardan da denize girebilirsiniz.

 

7. Enez

Edirne'nin bir ilçesi olan Enez, Trakya topraklarında bulunur ancak denizi ve doğasıyla bir Ege kasabasını andırır. Enez'in doğusu ve güneyi Saroz Körfezi'nin berrak ve mavi sularıyla çevrilidir. Ayrıca manzarası da Yunanistan'ın Semadirek Adası'dır... İstanbul'a olan uzaklığı yaklaşık olarak 285 km olan Enez, kolay ulaşım ve yakınlık nedeniyle, özellikle İstanbulluların tatil için tercih ettiği yerlerden biridir. Burada konaklarken gireceğiniz temiz denizin yanı sıra, Sahil Kervansarayı, Deveci Hanı, Enez Kalesi de mutlaka görmeniz gereken tarihi yerlerdendir.

 

8. Şarköy

Tekirdağ'ın bir ilçesi olan Şarköy, İstanbul'a 234 km mesafededir. Ve Marmara Denizi'nin temiz kalan son nadir yerlerinden biridir. Bu yönüyle Şarköy, uzun yıllardır yazlıkçıların en uğrak yeri olmuştur. Yazlıkların yanı sıra, ilçede otel ve pansiyon gibi konaklama seçenekleri de bulunmaktadır. Şarköy'de tatil yaparken Marmara Denizi'nin tek mavi bayraklı plajından denize girebilir; çevresinde bulunan Uçmakdere, Hoşköy, Eriklice ve Mürefte gibi muhteşem güzellikteki yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

 

9. Kumbağ

Tekirdağ merkeze bağlı olan Kumbağ, İstanbul'a yakın olan tatil yerleri arasında en çok tercih edilenlerden birisidir. Denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz bu doğa harikası yerde, konaklamanız için de birçok otel ve pansiyon bulunmaktadır. Kumbağ'a gittiğinizde Rumlardan kalan eski şarap evini de mutlaka görmelisiniz.

 

10. Avşa Adası

Avşa Adası, Marmara Denizi'nin ortasında bulunan Kapıdağ Yarımadası uzantısındaki adalardan biridir. İstanbul'dan deniz otobüsüyle yaklaşık 3 saatte gidebileceğiniz bu tatlı ada, uzun yıllardır İstanbul çevresindeki en çok tercih edilen tatil yerlerindendir. Birbirinden güzel ve temiz koyları, altın renginde kumsalları, bu adayı mutlaka ziyaret etmeniz için bilmeniz gereken nedenlerden sadece birkaçı. Adada, ayrıca görebileceğiniz pek çok tarihi yer de mevcut. Halk arasında "Şarap Adası" olarak bilinen Avşa Adası ziyaretiniz sırasında, adanın şaraplarından da mutlaka tadın deriz.

 

11. Kıyıköy

Pabuç ve Kazan ırmakları arasında bulunan Kıyıköy, İstanbul'a sadece 165 km uzaklıkta bulunuyor. Doğası ve deniziyle herkesi şaşırtan bu güzel yer, kamp yapmak, temiz hava almak ve denize girmek için çok ideal. Ayrıca yöresel yemeklerden hoşlananlar için de biçilmiş kaftan.

 

12. İğneada

Trakya'nın incisi İğneada, harika denizi, gölleri, ormanları ve dereleriyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Üstelik İstanbul'a da yine çok yakın! İğneada'ya uzun bir tatil için gidemeseniz bile, bir haftasonunuzu mutlaka Longoz Ormanları için ayırmalısınız. Çünkü orada daha önce hiç görmediğiniz ağaçlar ve benzersiz güzellikte kuşlar bulunuyor. Ayrıca, Limanköy'de bulunan 150 yıllık deniz feneri de mutlaka görmeniz gereken güzelliklerden!

 

13. Yalıköy

İstanbul, Çatalca'ya bağlı Yalıköy, eski bir Rum balıkçı köyü. Bu köy, 100 metre genişliğinde ve 12 kilometre uzunluğundaki bir kumsala ev sahipliği yapıyor ve gür ormanlarıyla doğa tutkunlarının da uğrak noktası oluyor. Ayrıca köydeki suların klor seviyesi sıfır; dolayısıyla gittiğinizde mutlaka siz de oradan su almalısınız. Turizm açısından fazla gelişmemiş bir yer olduğu için sahilde bulunan birkaç lokanta ve otel dışında turistik bir yer olmasa da mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerden birisi.

 

İş, turizm ve eğlence amaçlı seyahatlerinizde düşlerinizdeki gibi bir konaklama deneyimi yaşamak için siz de Elite World Hotels & Resorts’u keşfedin.

Elite World Grand Sapanca

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres

Elite World İstanbul Taksim

Elite World İstanbul Florya

Elite World Marmaris

Elite World Van

Elite World Comfy İstanbul Taksim

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: