BLOG

BLOG

İŞ VE BİLİM DÜNYASINA YÖN VERMİŞ 7 KİŞİ VE YAŞADIKLARI BAŞARISIZLIK HİKÂYELERİ


Başarılı olmanın formülü, başarısız olmak mı? İş ve bilim dünyasına yön veren birçok insanın başarısızlık hikâyeleri bulunuyor. İnsanlar bu kişilerin başarılarına odaklansa bile; bir başarılı adımın arkasında, onlarca başarısız adım bulunuyor. Çünkü başarısızlık, başarıya giden yolda önemli bir adım olarak önümüze çıkıyor. İşte iş ve bilim dünyasına yön veren 7 kişinin başarısızlık hikâyeleri...

 

Steve Jobs
 

Birçoğumuz Steve Jobs'u başarılı işleriyle hatırlıyoruz. Fakat bu işler başarılı olana kadar, birçok girişimi de olumsuzlukla sonuçlandı. Bunlardan bir tanesi, Apple Lisa'ydı (Bilgisayar). Steve Jobs'un kendi şirketinden kovulmasının en büyük nedeni de yine Lisa'ydı. Steve bu başarısızlıkları hiçbir zaman olumsuz algılamadı. Bunları, geri bildirimler olarak adlandırdı.

 

Thomas Edison

thomas edison

Thomas Edison, insanlık tarihi için oldukça önemli icatlar yaptı. Gramofon, elektrik lambası, ampul, kamera ve daha birçok buluşta ismi geçti. Fakat Thomas Edison'un okul hayatı, başarısızlıklarla doluydu. Bu dahi, algılamasının yavaş olması nedeniyle okul yönetimi tarafından okuldan uzaklaştırıldı. Fakat bu durum Thomas Edison'un ilgisinin başka yere kaymasına neden oldu.
 

Walt Disney

Walt Disney küçük yaşlarda sokaklarda gazete sattı ve daha sonralarında ambulans şoförlüğü yaptı. Fakat evine döndüğü zaman ikisiyle de alakalı bir iş bulamadı. Bir süre sonra çizim yapmaya başlayan Walt Disney çizimlerini insanlara göstermeye başladı. Fakat çizimlerini kimse beğenmedi ve hayal gücünün olmadığını söyledi. Walt Disney'in 22 adet Oscar ile dünyanın en çok Oscar alan kişisi olacağını kim bilebilirdi?
 

Albert Einstein

Albert Einstein, tıpkı Edison gibi sıkıntılı bir okul dönemi geçirdi. İçine kapanık olan ve 4 yaşında konuşmaya başlayan Einstein, öğretmenleri tarafından ''yetersiz'' damgası yiyerek okuldan atıldı. 
 

Arianna Huffington

Arianna Huffington

Huffington Post'un kurucusu olan Arianna Huffington, ikinci kitabını yayımlatmak için yayınevleri ile görüşüyordu. Bu görüşmelerde tam olarak 36 kez reddedildi. Bunun doğrultusunda, kendi yayıncılık şirketini kurdu ve ilk günlerde oldukça fazla eleştirildi. 
 

Larry Page & Sergey Brin- Google

Larry Page ve Sergey Brin, küçük bir proje kapsamında bir algoritma geliştirdiler. Bu arama motoru ve algoritmayı birçok şirkete pazarlamaya çalıştılar. Fakat birçok şirketten geri dönüş alamadılar. 
 

Henry Ford

Henry Ford'un ilk iki şirket deneyimi, tam anlamıyla başarısızlıkla sonuçlandı. İlk prototip işe yaramadığı gibi, ikinci denemede de şirket dağıtıldı ve Henry Ford'a olan inanç kayboldu. Fakat Henry Ford, üçüncü denemesinde tanındı ve zengin oldu. 
 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İş Hayatında Başarılı Olmak İsteyenler İçin 10 Öneri

Başarının Düşmanı 8 Kötü Alışkanlık

İş Dünyasının Başarılı İsimlerinden 21 İlham Veren Söz

Başarılı İnsanların Ortak Özellikleri Nelerdir?

İyi Bir Yöneticide Olması Gereken 9 Özellik